osiak Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 (edited) Witam,Jak wyregulować nawoj linki w kołowrtoku tylkohamulcowym z klikaną szpulą.Dokładnie Stradic X 2500 GTM.W kolowrotkach przedniohamulcowych dokładam lub odejmuje podkładki pod szpulą, a tutaj jest ten bolec podtrzymujący szpule i podkladki dodac się nie da ... pzdr. Edited May 8, 2015 by osiak
Arek X Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 (edited) Musisz rozebrać szpulkę, odkręcając dekielek w którym jest przycisk do zdejmowania jej.Czasem trzeba użyć sporej siły by go odkręcić, albo użyć specjalnego do tego klucza...Po odkręceniu dekielka Twoim oczom ukarze się przycisk a pod nim podkładki i wygięty drucik który trzyma szpulkę.I teraz regulacja polega na odpowiednim usytuowaniu wygiętego drucika między podkładkami.Mam nadzieję, że zrozumiałeś moje wypociny Edited May 8, 2015 by Arek X 1
LOBO47 Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Kiedyś miałem ten sam problem...teraz jest git! O ile dobrze pamiętam to..... W samej szpuli są podkładki regulacyjne , zazwyczaj 3.Gdy chcemy podnieść szpule do góry w przypadku zbyt dużego odkładania linki na górnej krawędzi szpuli ,to musimy ująć podkładkę lub dwie z dna szpuli i odwrotnie w przypadku zbyt dużego odkładania linki na dolną krawędzi szpuli. 2
Recommended Posts