Fiskare Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Sporo jest na forum o plecionkach, ale o tej konkretnej nie znalazłem. Któryś z Kolegów ją używa? Wytrzymałości podane przez producenta wydają się jakieś kosmiczne Akurat muszę wymienić swoje stare linki i zastanawiam się nad zakupem tej właśnie.http://www.berkley.se/catalogue/linor,748/fireline-svartzonker,8801.html
rower26 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 hehe..tak jak na opakowaniu napisano " same great line, new package": Czyli zwykła fireline tylko w niby nowym opakowaniu. A wytrzymałości to pewnie coś w stylu Jaxonowskiego "fish up to..."
Fiskare Posted May 8, 2015 Author Posted May 8, 2015 (edited) Uzywales jej? Wytrzymalosc wytrzymaloscia, a jak w uzytkowaniu na multikach? Edited May 8, 2015 by Fiskare
woblerek48 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 polecam X ZOGA A8 na mul tiku drugi sezon .Bardzo dobra,
Fiskare Posted May 8, 2015 Author Posted May 8, 2015 Dzięki za zainteresowanie, ale nie założyłem tego tematu po to, żeby zapytać jaką plecionkę wybrać. Mam swoje typy i ich się trzymam. Chodzi mi o opinię o tej jednej konkretnej i to od kogoś, kto sprawdził ją w praktyce. Po prostu zastanowiła mnie wytrzymałość, a ponieważ wychodzę z założenia, że lepsze nie jest wrogiem dobrego, stąd moje pytanie.
Tomek88 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Fireline to linka po obróbce termicznej. Przy sztywna do multików jak na mój gust, podobieństwo do nanofila pewne.
mifek Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Fireline to linka po obróbce termicznej. Przy sztywna do multików jak na mój gust, podobieństwo do nanofila pewne.raczej odwrotnieto nanofil jest podobny do ognistej linki 1
Tomek88 Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 raczej odwrotnieto nanofil jest podobny do ognistej linki Jasne, że fireline była pierwsza, przynajmniej wersja w starym pudełku Chciałem nakreślić tylko podobieństwo dla osób, które lepiej znają nanofila niż fireline
Fiskare Posted May 9, 2015 Author Posted May 9, 2015 Dzięki Panowie, znaczy zostaję przy spiderwire. A może jednak tę xzogę wypróbuję? Kusi człowieka żeby kombinować, a raczej żeby usprawiedliwić przed samym sobą kolejne "niezbędne" zakupy wędkarskie
Recommended Posts