hozel79 Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Witam, czy ktoś używał konserwantu do plecionki firmy Varivas PE OK. Proszę o opinie na jego temat. Pozdrawiam
Kamil_Be Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 (edited) Bardzo fajny. Plecionka chłonie dużo mniej wody, robi się bardziej miękka i śliska. Buteleczka wystarcza <<edit język!!!>> długo :-) Testowałem na Sea Bass Varivas-a i Daiwie 8 Tournament. Warto. Edited May 9, 2015 by mario
ryba1981 Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Plecionka jest gładsza przez co troszkę mniej szumi (Power Pro 4 splotowa)
Marcin1991 Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 odkopie bo widze ze jakiś nagłowek tematu istnieje.Faktycznie też preparat zdaje egzamin ? warto w to przyinwestowac ?
dante Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Kupiłem w tym roku i używam plecionek zaimpregnowanych tym specyfikiem. Jak najbardziej polecam.
popper Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 (edited) W bałtyckich łowach, szprycowałem plecionkę tym specyfikiem: https://photos.app.goo.gl/mkPDS5PNkWLAa8sS7 Efekt całkowicie zadowalający+ przyjemny zapach Plecionka mniej chłonie wodę, wabiki dalej fruwają a przy tym, moim zdaniem, pozostaje bez większego wpływu na jej barwę i moc.Plecionka, zdradzę, to Unitika Shore Game PE #1.2.Ktoś, już wcześniej sugerował ten specyfik, więc nie jestem odkrywczy Edited May 7, 2020 by popper
dante Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Ciszej pracuje i mniej wody bierze?Wody pije mniej no pewno. Czy plecionki są bardziej ciche to nie wiem, te których używam są ciche i bez tego specyfiku.
Marcin1991 Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Wody pije mniej no pewno. Czy plecionki są bardziej ciche to nie wiem, te których używam są ciche i bez tego specyfiku. To w jakim celu stosujesz wymieniony preparat ?
dante Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 To w jakim celu stosujesz wymieniony preparat ?Stosuję go w celu zapewnienia lepszej śliskości przy rzutach oraz dla przedłużenie żywotności plecionki.
Guzu Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Wyprobuje.Mam nadzieje, ze przyniesie ulge linkom w trakcie uzytkowania w dolnych biegach najwiekszych polskich rzek... Mozna jakis link do sensownego zakupu tego specyfiku? Dziekuje
Marcin1991 Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Dziś też zamówiłem. Nie kosztuje milionów wiec zobaczymy co to będzie. W PL większość sklepów brak na stanie . Na olx namierzylem sprzedawcę.
Rheinangler Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 (edited) Osobiscie polecam ten specyfik. Trudno powiedziec o ile przedluza zywotnosc pleciugi ale przedluza zywotnosc koloru zauwazalnie, zmniejsza odglosy uzytkowania plecionki mam nawet wrazenie, ze linki sa mieksze, ale to tylko wrazenie....Mysle ze nakladanie tego preparatu ma rowniez znaczenie. Ja, pierwszy raz spryskuje jeszcze na szpuli fabrycznej kawalek po kawalku, potem po nawinieciu na szpule kolowrotka ponawiam operacje. Taki zabieg na tej samej szpuli ponawiam dopiero po sezonie, chyba ze linka chodzi w solance to czesciej. Edited May 7, 2020 by Rheinangler
Artech Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 A ja również polecam CX80, zauważalnie poprawia właściwości plecionki
maykel Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 A ja również polecam CX80, zauważalnie poprawia właściwości plecionkiCX80 są różne, piszecie o smarze silikonowym w sprayu?
Tomasz eS Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 CX80 są różne, piszecie o smarze silikonowym w sprayu?Ja używam smaru silikonowego cx80... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 2
Artech Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 (edited) Ja mam taki jak @popper. Konserwujący z teflonemhttp://www.cx80.pl/nasze-produkty/preparaty-wielozadaniowe-cx80/cx80-konserwująco-naprawczy-161-detail.html# Edited May 8, 2020 by Artech 1
Wojtek Krasnopolski Posted December 6, 2021 Posted December 6, 2021 Panie i Panowie ponownie odkopię temat impregnatu Varivas PE OK. Czy coś się zmieniło w opiniach użytkowników ? Jak to aplikujecie, a zwłaszcza na szpuli z nawiniętą linką ?
Franc Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Panie i Panowie ponownie odkopię temat impregnatu Varivas PE OK. Czy coś się zmieniło w opiniach użytkowników ? Jak to aplikujecie, a zwłaszcza na szpuli z nawiniętą linką ?Ja od kilku lat stosuje .Staram się zdjąć szpulkę , oklejam taśmą jak do ochrony przy malowaniu taką papierową .Psiukam na linkę do okola szpuli i po zabiegu . Wcześniej psikałem na kołowrotku ale potem wszystko się ślizga 2
Wojtek Krasnopolski Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Dzięki za sugestie. Rozumiem, że ma właściwości silnie penetrujące i przenika nawoje w głębi szpuli. 1
dante Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Dzięki za sugestie. Rozumiem, że ma właściwości silnie penetrujące i przenika nawoje w głębi szpuli.Cudów tutaj nie ma, to nie promienie Rentgena. Jeśli zwoje na szpuli są bardzo ścisłe to do końca nie przeniknie. Ja robię tak: pryskam na nową szpulę po zakupie, potem po nawinieciu na szpulę kołowrotka drugi raz. To wystarczy. 2
Recommended Posts