Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.Jeśli są na naszym forum osoby mieszkające w Bergen i okolicach to serdecznie zapraszam do nowo powstałej grupy. Celem jej powstania jest dzieleni się naszą wspólną pasją, podawaniem fajnych miejscówek, technik ,zdjęć z życiówkami i wszystkim co jest związane z wędkarstwem

Pozdrawiam Jacek 

Posted

Jutro Dam Ci namiar na Naszego kolege Grzesia ,ktory przeprowadzil sie w ok. Bergen i zawodowo zajmuje sie tzw. turystyka wedkarska ma kilka fajnych lodek i w sezonie codziennie jest na wodzie, polecam bardzo fajny kolo.

Posted (edited)

Spoko będę mógł go troszeczkę rozreklamować chyba że chodzi o Balbina Ship

Edited by jac72
  • 3 weeks later...
Posted

Odgrzewam kotleta :)

We wtorek ląduję w Bergen, mieszkać będę w okolicy tego miasta. Będzie to mój pierwszy raz w Norwegii. Cele zarobkowe, jak można się domyśleć ;) Dokładniej przetwórstwo rybne. Znajomy który tam pracuje, namawia aby zabrać ze sobą trochę sprzętu, bo większość ludzi z pracy łowi. Jednak nie jest mi w stanie powiedziec nieco więcej, ponieważ on sam nie wędkuje.

A więc był bym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi troszke pomóc.

Co zabrać? jakie przynęty? plecionki ? Jakieś ogólne podpowiedzi ? :)

Pozdro

Daniel

• 2 weeks later...
Posted

Witam kolego. Osobiście łowię na słodkiej wodzie. Jest sporo szczupaka,okonia i pstraga. Założyliśmy niedawno grupę na facebooku  Wedkarze w Bergen trochę już możesz się dowiedzieć odnośnie wędkowania w okolicach Bergen

• 3 months later...
Posted

może ktoś podpowiedzieć co i jak w Bergen? wybrałbym się samolotem na 3-4 dni połowić, może ktoś ma namiar na kogoś kto mógłby w Bergen zorganizować łowienie?

Posted

może być i szczupak i może być dorsz, kwestia warunków i możliwości, ważne aby dostać się samolotem np z W-wy a nie jechać 30 godzin