Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wczoraj na Odrze na jednej z główek coś zalatywało padliną... Myślałem, że zobaczę w temacie to co wczoraj, ale na szczęście nie...

Posted

Się ciesz że do abordażu nie przystąpił

No wiosłujący tak się spiął w wiosłowaniu, że na olimpiadzie dałby radę ;)

Posted

Łosie kiedyś widziałem jak płyneły w dzień. Klempa z młodym skoczyła do wody z dość wysokiego brzegu.

Efekt jak by ktoś osobówką wpadł.

Posted

Dzicz rządzi się swoimi prawami:-)

Ja ostatnio naciąłem się na takie znalezisko (reszty brakowało):

post-56716-0-28761600-1431342552_thumb.jpg

Posted

W zeszłym roku miałem z kumplem taką miejscówkę przy trzcinach którą nazwaliśmy "Przy dziku" bo niestety dziczkowi nie udało się wyleźć na brzeg po kąpieli i pływał przez jakiś czas do góry brzuchem przy trzcinach.

Posted

2 tyg.temu 20 metrów odemnie jelonek przeplywal przez Dunajec.Często spotykam sarenki.

11.11.2013 rano napotkalem dzika, przeczekalem z 5 min.słyszałem jak bije mi serce coś jak bazant albo kuropatwa ucieknie spod nóg.

Posted

Odnośnie Jelonków foto z daleka nie chciałem biedaka płoszyć i nie podpływałem . Foto z piątku .

post-50036-0-73362800-1431370916_thumb.jpg

Posted (edited)

Ostatnio na Odrze obławiamy główke, a tu po drugiej stronie Odry sobie dzik wchodzi do wody i płynie w naszą strone. :)

Jak już się zjarzył, że tam jesteśmy to lekko w lewo i koło nas na spokojnie sobie przepłynął jakby nigdy nic.

Wykaraskał się na brzeg , rozejrzał się tylko gdzie jest i nura w krzaki.

Skubaniec sapał nieżle  jak płynął. Nawet nie wiedziałem, że dzikom to pływanie tak dobrze idzie.

Przepłynął Odre w kilka chwil.

Edited by Thomason
Posted

Jeże też całkiem nieźle pływają, Kilka lat temu, latem, na spławikowych zasiadkach na Kanale Augustowskim odcinek Augustów - Białobrzegi widywałem kursującego jeża. Zawsze wieczorami, kilka minut przed zmierzchem.

Posted (edited)

Dzicz rządzi się swoimi prawami:-)

Ja ostatnio naciąłem się na takie znalezisko (reszty brakowało):

http://jerkbait.pl/public/style_images/tctc91_simplify/attachicon.gifWP_20150508_003.jpg

To ciesz się , że już martwe i rozrzucone ;)

post-50934-0-37024200-1431375762_thumb.jpg

Edited by Szymon82
  • Like 2
Posted

Zacne foty tu wstawiacie!

U mnie na zalewie to szczury tylko widuję. Choć trzeba przyznać, że raz to mnie nawet bóbr ogonem ochlapał.

Posted

Dziś przez około 20 sekund miałem na kiju bobra ( to wcale nie pryma- aprylis) jazda była zarąbista. Że wygrał bóbr

to sprawa oczywista.

Posted

Dobre.

A ja w tym roku złowiłem kaczkę z gruntu na kulkę własnej produkcji. Akurat miałem zestaw położony prosto w odbijającym się słońcu, więc nie widziałem, że tam płynie. Nagle branie, zacinam i jakieś niesamowicie dziwne rybsko mi wariuje na wędce... Ledwo ją przyholowałem. Na szczęście zapięta (prawidłowo, rzec można) za dziób. Odpiąłem i wypuściłem.