lorbas Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Wyprawa na lipienie ,pstrągi ,palie ,sieje -mucha i spinning .Wykruszył się jeden uczestnik . Jedno miejsce wolne .Rzeki i jezioro .Domek ,prom ,łódka zarezerwowane ,Wyprawa 4 -osobowa .Koszt całkowity 3300 zł/osobę .Szukamy pilnie chętnego -najlepiej od 35 w górę ,niepalący ,szanujący polską mowę ,nie nadużywający alkoholu .Wyprawa organizowana samodzielnie .Kontakt w " odpowiedzi " lub na priv.
wuran Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Napiszcie jakaś relację lub coś, wybieram się w tamte okolice tydzień później (rzeka Damman)
lorbas Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 Postaramy się -zwykle jest tam w czerwcu ciekawie
Bujo Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Zwykle w czerwcu to plynie tam posniegowka i z lowieniem kiepsko, obserwujcie pogode, moi znajomi trafili na posniegowke nawet na poczatku lipca.
lorbas Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 N a pośniegówkę w czerwcu trafiłem ale dużo dalej na północ .Natomiast w okolicy Ostersund -czerwiec był najlepszy -owady się roiły .To południowa część szwedzkiej Laponii .Lipiec tam był raczej nie najlepszy pod względem brań .W tym roku w Szwecji była kiepska zima i wczesna wiosna -może już za późno się wybieramy .Byłem w końcu kwietnia na szkierach więc mam porównanie do innych lat
fireblood Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 W tych rejonach ostatnie lata pokazały że trafialiśmy na przymrozki nawet do -3 stopni pod koniec czerwca zawsze wyjeżdzaliśmy tak 26-28 czerwca na 2 tygodnie nieraz trzeba było czekać do pierwszego tygodnia lipca za rójką owadów obyście mieli więcej szczęścia i pogody życzę
fireblood Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 (edited) poprzednio coś mi się zdublowało Edited May 12, 2015 by fireblood
Recommended Posts