Z Olsztyna Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Jak wyzejMusze wymienic silnik (dluga kolumna) ,a na rynku jest pare firm .HONDA BF 50 czy moze Evinrude e-tec 50 ?Wszystkie sugestie mile widziane i z gory podziekowal.
evin Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Etec to mało jest dobrych serwisantów.przynajmniej w polsce a w szwecjui to moze kosztowac silnik dobry ale nie wiem czy na polske
Z Olsztyna Posted May 14, 2015 Author Posted May 14, 2015 (edited) Koszt tych dwoch podobny.Z serwisem nie ma problemu w svensolandiiKoszt oczywiscie serwisu e teca mniejszy - brak zaworow, ale czy z bezposrednimi wtryskami nie bedzie problemu?Honda ekonomiczniejsza..... z czterotaktow ma najlepsza opinie .No i tak sie zastanawiam............... Edited May 14, 2015 by Z Olsztyna
Krzysztof Kacprzak Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Najtaniej wychodzi Yamaha 40 FETL na wtrysku, multizegary i security system w gratisie... w PL za 24000 zł można wyrwać.
Rebel64 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Znajomi ktorzy duzo plywaja (morze) powymieniali na yamy hondy i suzy. Drogi olej do mieszanki i klopoty z eiektronika
Z Olsztyna Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 e tec oczywiscie ze 2takt.Napisales tak dziwnie jakby hondzianka z mieszanka.........( albo ja to tak...... ).Tylko ze e tec 50 w porownaniu do yamaszki pod wzgledem zbierania lodki to .....A mnie jednak chodzi o szybkie przeskakiwanie z miejsca na miejsce oddalone nawet o 10km
Z Olsztyna Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 a z drugiej strony eksploatacja drozsza ,ale serwis tanszy od 4ero taktow
Drwal Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Wydaje mi sie że tańszy jak sie nic nie psuje ,a słyszałem dużo o awariach tych silników ale to ponoć bo użytkownicy chcą zaoszczędzić na oleju i wlewają oliwe nie do eteca tylko jakieś inne smary i coś się tam psuje w nich ale sam nie miałem i dokładnie nie wiem.
Z Olsztyna Posted June 7, 2015 Author Posted June 7, 2015 Juz po wszystkiemu Od 2 tyg wisi yamaha f50
Recommended Posts