Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam. Niedawno zacząłem bawić się castingiem. Łowię na jerki do 30g oraz gumy na głowkach 8-10g. Problemem jest długość rzutu (20-30m). Używam okuma alumina, Diaflex 10-28 i pletki 0,15. Kolega radził kupić inny multik. Może jakieś propozycje w przystępnej cenie?
Posted
Nie ma co szaleć hehe. Myślę o czymś za ok 500-600 zl. Najlepiej nowy, chociaż o jakimś japończyku z z drugiej ręki tez można pomyśleć :)
Posted

Revo STX II gen, jak Kolega poszuka to bez problemowo w budżecie się zmieści, podobnie Curado 201E7. Ja revo kupiłem używkę Curado nówkę, sobie chwalę oba i to bardzo.

Posted

Również polecam Daiwa Tatula, miałem Aluminke i przeskok jakościowy jest spory, teraz miotam z R-type sparowane z tym samym patykiem i od 6-7g "lotne" jest bardzo przyjemnie ;)

Posted (edited)
Jak do 30 gr to 51e. Jerki stawiają mały opór w wodzie. Ewentualnie 201e. Sx-stx według mnie słabiej latają bardziej lekkie przynęty. To tylko moje prywatne zdanie.(wszystkie miałem). Edited by Wojtasz
Posted
Morrum sx 3601 i oblecisz bez problemu podaną gramaturę , jak będziesz chciał lżej to szpulka avail i lepsze łożyska .Sprzęt na dożywocie, tylko okrąglaczek nie każdemu pasuje.
  • Like 1
Posted
Miałem tatule type r w ręku robi bardzo pozytywne wrażenie . Jak dobrzę pamiętam to Novis ma tatule type r którą miałem w rękach i w stosunku do mojego nowego antaresa hg wypada lepiej.
Posted

Nie no, spłoniłem się nureczku. Gdzie tam moja Tatula do Twojego Antaresa.

Posted

kolega ma HG i powiem ci PILOT, AR jest tak fajny ze szkoda byloby mi zapinac do niego wiecej jak 60gr,wiecej pewnie ze da rade nawet 100 jak piszesz

Posted
Ja przerobiłem tego sporo, ciągle sprzedaje, próbuje nowych zastosowań, ciągła rotacja ale AntaresaHG póki co trzymam przy sobie, coś w tym jesy, przypasował mi do jerków i dużych gum. Nawet kupiłem do niego zapasową fabryczną szpulkę ale chyba pójdzie do ludzi bo tylko leży
Posted (edited)
Po kilku wypadach musze przyznać, że do tatuli r nie mam zastrzeżeń. Rzucałem gumami na głowkach 7g i jerkami 32g. Odległość rzutu mnie w zupełności zadowala. Podejrzewam, że z lżejsza główka (4-5g) tez by nie było problemu. Chodzi płynnie. Ogólnie jestem zadowolony i polecam w tym przedziale cenowym :) Edited by Pawel84
  • 1 year later...
Posted

Witam mam zamiar zakupić nowy sprzęt, tylko nie wiem jaki xD

Może macie coś godnego polecenia do 700zł 

Multik będzie podpięty do wędki do 40g głównie woblery (od 7-25g) i jerki (od 10-30g) niekiedy gumy na główce około 5g

Potrzebuję coś sprawdzonego i w miarę lekkiego :D

Może macie jakieś opinie o Okumie Helios Air? jak narazie to na niego stawiam :_)

Dzięki i pozdrawiam :)