pmiszk1 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 (edited) Pytanko do tych co woza swoje silniki spalinowe w bagaznikach aut. Czy macie jakeis sprawdzone sposoby na zminimalizowanie smrodu benzyny w aucie?. Oczywiscie zabazpieczam linie paliwa czy inne miejsca potencjalnego "zapachu" ale wciaz "daje" co czasem jest zrodlem frustracji - zwlaszcza gdy po rybkach zona wsiada za kolko Edited May 26, 2015 by pmiszk1
Drago Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Pakujesz grata w plastikowy worek od śmieci i zawiązujesz.
thug Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 niedawno byl podobny watek. konkluzja ta sama, worek foliowy, albo sie przyzwyczaic ;-)
Kajtelek2 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ja np. lubię wąchać benzynę nie przeszkadza mi to. Tak samo lubię jak zakopci diesel z grubej rury. 2
paawelek83 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Proponuję na zakończenie pływania odpiąć linię paliwową i wypalić to co jest w gaźniku. 1
Rahtid Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Sam zapach możesz zlikwidować posypując wnętrze żwirkiem dla kotów i zostawiając na noc. Potem trzeba odkurzyć, ale zapach znika.
s4mo Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Witam,Mam nadzieję że to odpowiedni dział a jak nie to proszę adminka o przeniesienie. Wiozłem silniczek niestety z paliwem. Na pewno normalnie się nigdzie nie wylało tylko mogło gdzieś ewentualnie wyciec niekontrolowanie.Stał silnik w aucie przez około 20godzin.W aucie czuć benzyną.... żona z du*py strzela że coś tam auto że coś tam jej zapach przeszkadza i chyba wiecie jakie jest to marudzenie...Auto wietrzyłem, wiszą 3 choinki zapachowe... Nic to nie dało... Jak się pozbyć zapachu benzyny ? :|Jak zabezpieczacie swoje wozy przed takimi defektami ?
godski Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Gumowa wykładzina typu wanienka w bagażniku. Odpowietrznik zakręcony.
evin Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 (edited) podstawa to wypalic paliwo z gażnika.drugie to metalowy zbiornik na paliwo.sam przerabiałem to marudzenie szczególnie latem jak plastikowy zbiornik to puchł lub zasysał sie i opary szły do auta .kupiłem zbiornik metalowy za 50 zł.spawacz mosiądzemi mi wszystkie mozliwe połaczenia poprawił i jest spokój Edited November 22, 2015 by evin 1
s4mo Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 (edited) Wszystkie odpowiedzi są dobre ale już jest po fakcie... Sam zapach możesz zlikwidować posypując wnętrze żwirkiem dla kotów i zostawiając na noc. Potem trzeba odkurzyć, ale zapach znika. sprawdzał to ktoś ? podziałało? sypać po tapicerce? podłodze ? Evin ja pożyczam silnik od znajomego. Go to pier*oli czy pachnie czy nie i paliwa nie wypala całkowicie... A na sucho wypalić nie można a na wylewanie nie będę się bawić.Jak będę miał swój silnik to zrobię to co poradziłeś, a na chwilę obecną będę obwiązywał go folią. Edited November 22, 2015 by s4mo
trout master Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Wszystkie odpowiedzi są dobre ale już jest po fakcie... sprawdzał to ktoś ? podziałało? sypać po tapicerce? podłodze ? Evin ja pożyczam silnik od znajomego. Go to pier*oli czy pachnie czy nie i paliwa nie wypala całkowicie... A na sucho wypalić nie można a na wylewanie nie będę się bawić.Jak będę miał swój silnik to zrobię to co poradziłeś, a na chwilę obecną będę obwiązywał go folią.Folia to dobry i najprostszy sposób. Wypalenie paliwa z gaźnika to kwestia zakręcenia kranika odpowiednio wczesnie (np. 200 m przed dopłynięciem). Przy silnikach dwusuwowych śmierdzą spaliny z wydechu (mieszanka) a tego nie da się wyeliminować. Silnik do wora i po przyjeździe do domu wyjmujemy wszystko z auta.
wujek Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 Kupić drugi samochód przeznaczony do celów wędkarskich, żona przestanie marudzić . 1
evin Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 albo niech żona chodzi z " buta" jak coś nie pasuje 1
puszek7 Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Miałem problem ze "smrodem" paliwa w aucie (chociaż ja ten zapach uważam za jeden z moich ulubionych) w moim Mercurym 4t smród był, bo nie wypalałem całego paliwa z gaźnika. Gdy teraz wypalam całą benzynę z gaźnika, przykrego zapachu nie ma.
giepol Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Witam, a nie lepiej wozić silnik na pawęży??/. Będzie bez smrodku...( a jak jest kasta na zbiornik w łódce to tym bardziej jest bez zapachu..)
Paweł J Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Witam, a nie lepiej wozić silnik na pawęży??/. Będzie bez smrodku...( a jak jest kasta na zbiornik w łódce to tym bardziej jest bez zapachu..) Lepiej ,pewnie że lepiej ale nie każdy ma swoją łódkę albo ma i nie może zostawić silnika na przystani.
s4mo Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Gdybym zostawiał silnik na pawęży to by mi go szybko ukradli, poza tym nie posiadam własnego silnika jeszcze i muszę pożyczać. Pożyczam wieczorem i nie chowam go do domu bo za dużo targania więc zostaje w aucie. Aktualnie posypałem wnętrze kocim żwirem do kuwet i po nocy odkurzyłem. Pomogło, chociaż odkurzając zobaczyłem że butelka z benzyną nie była w 100% dokręcona i w bagażniku się wylało
Recommended Posts