klim Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 W walcu/mocowaniu rolki jest alu wstawka(ośka łożyska) przez którą przechodzi drut -da się to bez zniszczenia zdemontować by skrócić drut kabłąka?czy od strony drugiego mocowania możliwe wysunięcie drutu?może da się to wyważyć?Aha jeszcze mi blaszki terkotki popękały w szpulach-czy sworzeń do wyciśnięcia?
trout master Posted June 4, 2015 Posted June 4, 2015 Podobny problem dzisiaj "wyskoczył" mojemu bratu. I co tu robić???
klim Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 Albo rzeźba...albo drugi-jaki rozmiar?jak bedę w serwisie to zapytam...
Voldemort Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 A czy przypadkiem kabłąk od Catany by nie spasował ?
klim Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 (edited) Próbowałem...ciekawe konstrukcje-nieźle się nagłówkowali żeby nie pasowało!!! he,he... Edited June 5, 2015 by klim
trout master Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Próbowałem...ciekawe konstrukcje-nieźle się nagłówkowali żeby nie pasowało!!! he,he... Brat na razie wsadził kabłąk ze Sienny.Jak byś coś zamawiał to pamiętaj o mnie. Młynek to Shimano Technium 2500 FA.Sprężynę kabłąka też bym do niego potrzebował. Pzdr.
klim Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Myślałem o zakupie w serwisie,ale przecież tak samo pęknie-nieprzypadkowo w innych modelach są podspawane...
trout master Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Myślałem o zakupie w serwisie,ale przecież tak samo pęknie-nieprzypadkowo w innych modelach są podspawane... A ten jest zgrzewany? Nie wiem jak wygląda bo to brata młynek, a do niego mam 1300 km.
klim Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 (edited) Na zdj widać dwa elementy alu ośka rolki z stal? walcem w to wsunięty zagięty 90 st kwasowy drut chyba na prasie.Nowsze modele mają obspawany jak w Twin Power. Edited June 9, 2015 by klim
trout master Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Na zdj widać dwa elementy alu ośka rolki z stal? walcem w to wsunięty zagięty 90 st kwasowy drut chyba na prasie.Nowsze modele mają obspawany jak w Twin Power. Więc trzeba go pospawać nierdzewką. Będzie jak oryginal.
Recommended Posts