Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś zna ten kij ? (Cormoran TR5 1,85 m cw. 6-28 gr.)

Prosiłbym o ewentualne opinie.

Opublikowano

Do lekkiego castingu

Wczoraj dostałem scorpiona 1001 ( cło mi dołozyli :angry: smyki )

Opublikowano
Mam dłuższą wersję tego kijka. Bardzo przyjemny patyk. Ze Scorpionem-4g-spokojnie. Moim zdaniem, komfortowa górna granica to 18-21g.
Opublikowano
eeeeeeeee, do lekkiego chyba raczej nie. To trochę sztywny kijek jest i w realu wydaje się mocniejszy niż w opisie. Generalnie nie najlepszy wybór.
Opublikowano

eeeeeeeee, do lekkiego chyba raczej nie. To trochę sztywny kijek jest i w realu wydaje się mocniejszy niż w opisie. Generalnie nie najlepszy wybór.

Co proponujesz ? (oprócz st.Croix Premier) bo to już czytałem w artykułach na stronie głównej )

Opublikowano
wszystko zależy od budżetu. W wersji ekonomicznej pewnie coś z seryjnych wędek,ale oprócz rzeczonego Cormorana nie mam rozeznania w tym segmencie. Od pięciu stówek można już szukać bardziej wysublimowanych rozwiązań ( zob. artykuły na głównej) a wraz z większymi możliwościami wybór się znacząco komplikuje. Zakładając, że masz zbliżone preferencje i nawyki połowu do moich, poleciłbym coś z asortymentu composite development i delikatnych modeli z serii xls bądź ext.
Opublikowano

@aigle

kijek do scorpiona 1001. Zakładam że mówimy tu o jakiś okoniach, pstrągach czy czymś w tym rodzaju. Polecałbym w kolejności:

1. Zakup używanego lub wykonanie w pracowni nowego kija na blanku Batsona z serii IP - np. IP842 lub IP843 (koszt w granicach 600 zł przy kiju nowym i 450 zł przy używanym)

2. Z gotowych produktów - rozejrzenie się za kijem firmy Larus z serii Platinium (Platinum?) lub St.Croix Triumph Castinig model TRC 60MF - koszt w obu przypadkach nie powinien przekroczyć 300zł

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...