Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy mozecie doradzic jakiej klasy kapke jungle cock kupic do much lososiowych? Czy koniecznie trzeba AAA czy np. B wystarczy? Nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie, a chcialem zamowic kapke na ebay.
Opublikowano
Na lososiowe czy na mokre? Co zrobiles z tymi rozdwojonymi? Na ff.pl ktos mi doradzil, ze mozna je kleic, ale chyba nie bede sie w to bawil. Zastanawialem sie tez, czy nie kupic 50 sztuk srednich i duzych, bo w zasadzie tylko takie mi sa potrzebne.
Opublikowano

na kapce masz pełen przekrój. Ja ostatnio JC walę do co drugiej muchy.

dobrym pomysłem jest kupienie na ebayu paczki oczek. Co do klejenia - nie po to kupuję aby kleić, ma być dobrze a nie ściema. Ostatnio Bujo pokazywał mi kapkę JC - szok, nie wiem czy jedno pióro było ok....

Opublikowano

Witam,

Zdecydowanie polecam kapki AA lub wyzej. Byl jeszcze niedawno gosc na niemieckim e-bay, od ktorego kupilem kapke za okolo 35 funciakow i jest bardzo dobra. W nizszych klasach jest za malo dobrych pior i generalnie wychodza drozej.

Bujo

Opublikowano

na kapce masz pełen przekrój. Ja ostatnio JC walę do co drugiej muchy.

dobrym pomysłem jest kupienie na ebayu paczki oczek. Co do klejenia - nie po to kupuję aby kleić, ma być dobrze a nie ściema. Ostatnio Bujo pokazywał mi kapkę JC - szok, nie wiem czy jedno pióro było ok....

Kuba- ale ja przytuliles :D :D :D nada sie na jakies rozszczepy :D

Bujo

Opublikowano
Pewnie że wciągnąłem, na muchy sandaczowe czy sumowe będzie w sam raz, im raczej to nie będzie przeszkadzać. Do much które maja być ładne, na ryby szlachetne mam swoją kapkę - dobrej jakości i to mimo ze jest to właśnie 2nd grade z GACu. Większość piór jest ok, nie wiem czy ilość rozczapierzonych osiąga 10%, a i tak na ogół są to pojedyncze pęknięcia a nie wesołe miotełki jakie miałeś na swojej kapce - w ogóle ciężko zrozumieć, że coś takiego można sprzedawać...