Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam zajewielki problem.i prosze o rade czym i jakim klejem skleic pachówki.kupiłem w zeszłym roku pachowki firmy OCEAN i przy 3pobycie nad wodą wbiłem patola który był w wodzie.przebiłem buta dokladnie na podbiciustopy i kleiłem butaprenem,glu,cyjanopanem,byłem na wulkanizacji ale nie zrobia bo to nie jest 100%guma tylko z tworzywem i nie chyta.doradzcie jakis klej-bo załamka normalnie.nie dam znowu 200zł.pozdrawiam.a to ktos stosował-KLEJ DO WODERÓW STORMSURE.znalazłem na necie ale 25zł tubka.
Opublikowano
dzieki tez go znalazłem ,ale jestem ciekaw czy jest on skuteczny.butapren tez trzyma ale pare godz w wodzie i potem odklejam go jak plaster.
Opublikowano

To ja nic nie kapuję.

Jak go znalazłeś,to po co piszesz,ze klej kosztuje 25 zeta ?

Jak butapren trzyma parę godzin ,to uważasz że jest dobry do kaloszy ?

Klej ma za zadanie kleić.Mocno,trwale i na długo.Nic wiecej od niego nie wymagam.

Opublikowano
Chwilunia kolego @taps-znalazłem go ale wieksze op wiec kosztuje wiecej.to raz ,a po 2 to nie pisze ze butapren jest dobry bo i gdzie jest tan napisane,tylko zadałem pytanie-czy on jest dobry ten STORMSURE-bo butapren trzyma tylko pare godz.czytaj uwarznie.wiem jak klej powinien trzymac i taki bym chcial znalezc,lecz wiele tych wymagan nie spełnia.
Opublikowano
Stormsure jest bardzo dobrym klejem, ale czy będzie trzymał w twoim przypadku to nie wiem. Uszkodzenie wypaprane jest jak sam napisałeś już wszystkimi możliwymi wynalazkami, które się do tego nie nadają, a skuteczności klejenia zależy od czystość miejsca uszkodzenia, które ma kluczowe znaczenie. Różne rodzaje klejów się na wzajem najczęściej niezbyt lubią.
Opublikowano
Ale ztym nie bedzie problemu aby miejsce klejenia wyczyscic odtłuscic-jest takie cos jak -aceton-i zmywa wszystko pieknie,samo przez sie jest oczywiste ze miejsce klejenia musi byc czyste i odtłuszcone.@radeqs a używałes moze tego kleju.wiesz z wlasnej autopsji.
Opublikowano
Używałem o ile sobie przypominam Aquasure kiedyś do klejenia neoprenów. Te kleje nie wysychają tak jak butapren, tylko robi się z nich gumowo-silikonowa powłoka. Byłem pozytywnie zaskoczony efektami. A wracając jeszcze do twoich prób kleje cjanoakrylowe mocno wnikają w strukturę klejonych przedmiotów przez co guma może (ale nie musi) się stać krucha.
Opublikowano

Kleiłem kilkakrotnie kalosz gumowy klejem Stormsure i byłem zadowolony z rezultatów. Warunek pierwszy: to uszkodzenie nie może być zbyt rozległe, nie naklejamy łatki tylko zalewamy pęknięcie,przecięcie warstewką kleju.Dawałem ok 2-3 mm grubości i znacznie poza uszkodzonym fragmentem.Drugi warunek to przygotowanie powierzchni pod klej,warto przeszlifować drobnym papierem i przemyć delikatnie np. acetonem.

W jednym przypadku kleiłem nawet pęknięcie w podeszwie i dość długo ten klej trzymał.

Inna mozliwość to zastosowanie kleju do wklejania szyb samochodowych i zalanie uszkodzenia bez łatki,również bardzo mocno trzyma, na powierzchniach gumopodobnych ( bez urazy Gumo ;) ) chyba nawet lepiej niż Stormsure.

Opublikowano
na jednym z forow karpiowych było o kleju do pontonu i pojawił a sie własnie propozycja kleju do szyb spróbuje stormsure a jak nie pomoze to kupie klej do szyb.
Opublikowano
Ja własnie jestem po klejeniu butów w woderach za pomocą kleju Aquasure. Pekły w miejscu łaczenia cholewki z podeszwą i jak narazie dwa wypady z suchą stopą :D
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witajcie

mam kolosze które pękły z tylu gdzieś na wysokości powyżej kostki czy poradzicie mi jako znawcy jak je skleić??