Skocz do zawartości

Szczupak Karol S. Napora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Książka mimo wszystko sporo traktuje o biologii ryby. Ciekawa aczkolwiek myślę, że skoro się zbierze kilka artykułów na j.pl oraz jeszcze kilka na innych stronach internetowych to ma się zdecydowanie większą wiedzę na temat skutecznych metod połowu tejże ryby.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano

Dzięki. W takim razie chyba sobie ja odpuszczę. A książkę Pana Marka Szymańskiego już zamawiam.

Pozdrawiam

Opublikowano

Napisz jeszcze jakiej literatury poszukujesz to może coś doradzimy :D Czy znasz jakieś języki? Bo o szczupakach jest kilka genialnych książek.

Pozdrawiam

Remek

Opublikowano
Szczupak ogólnie mnie interesuje z wędkarskiego punktu widzenia oczywiście łowienie go na sztuczne przynęty przedewszystkim w rzekach. Słyszałem o książce Bertusa Rozemeijera ,,Na Szczupaki,, ale chyba nie jest wydana w Polskim języku a obcych języków nie znam. Chyba mało jest takich Dobrych książek które są przetłumaczone na nasz Polski język.
Opublikowano

Fakt - książka Bertusa jest SUPER! Moim zdaniem to chyba jedna z lepszych jakie widziałem o szczupaku. Niestety, co może być przykre dla większości, została wydana w języku niemieckim. Wiem, że były jakieś podejścia do j.angielskiego i nawet polskiego ale ... nie mam informacji czy zostaną wydane w tamtych językach.

pozdrawiam

Remek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. W wywiadzie z Markiem Szymańskim przeczytałem ze przybiera się do nowej ksiązki z seri wedkarstwo rzeczne wiecie może czy lub kiedy się ukarze ?? A może już jest w sprzedaży ? Ja nic nie znalazłem.
Opublikowano
jesli nie chodzi o niemal juz kultowa ksiazke ktora wydana byla pare lat temu i jest na prawde biblia rzecznych spinningistow i nie tylko to .... nie wiem :mellow: