Skocz do zawartości

Na ryby - targi wedkarskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poza naszym stanowiskiem, nie ma nic ciekawego :mellow:

A tak poważnie - warto zobaczyć na własne oczy agonię targów wędkarskich w 40-milionowym państwie :unsure:

ps. polecam lśniące motorówki, żaglówki, kutry, kajaki, pontony, skutery....

Opublikowano

Próba podpięcia się pod WIATR I WODA bardzo nie udana ciśnie się na usta jakie wędkarstwo taka prezentacja.A wizyta na stoisku Lowranca to kompletna porażka,człowiek którego uważałem za guru w tym temacie nie potrafił udzielić podstawowych informacji technicznych.

Jans

Opublikowano
jedyne info o targach jakie dostałem od kolegi który jechał na nie az z Suwałkszkoda na bilek,mogłem zainwestowac w kebab <_<
Opublikowano

Szkoda słów...

Walące tłumy na Targi

http://i44.tinypic.com/1z4h16t.jpg

A w środku... psikus

http://i39.tinypic.com/24pm6hz.jpg

Miedzy innymi można sobie było pooglądać garnki dla teściowej albo kible...

Jedno z lepszych stoisk wędkarskich na tych targach.

Nasz forumowy kolega Sebastian i jego stoisko :D

http://i43.tinypic.com/24wg788.jpg

Z roku na rok targi wyglądają co raz gorzej. Nie będzie dla mnie żadnym zaskoczeniem gdy targów nie będzie.

P.s

Najbardziej z tych byłem zainteresowany hostessami :mellow:

Pozdrawiam

Slider

Opublikowano

Szkoda słów...

http://i43.tinypic.com/24wg788.jpg

Dlaczego tak sadzisz,że jedno z lepszych stoisk?,co tam było takiego ciekawego i odróżniało się od innych ??.

Opublikowano
Byłem ale to co zobaczyłem to było dosłownie 5 stoisk z tematyki wedkarskiej.Totalna porażka i żenada :angry: Szkoda czasu i pieniedzy na bilet.Na szczescie wieczorowe spotkanie Jerkbait zrewanżuje niesmak tej imprezy :mellow:
Opublikowano

Szkoda słów...

Dlaczego tak sadzisz,że jedno z lepszych stoisk?,co tam było takiego ciekawego i odróżniało się od innych ??.

cukierki? nowe smaki

Opublikowano

Szkoda słów...

cukierki? nowe smaki

Były cukierki w nowych smakach??!! Kurczę... :mellow:

Opublikowano

Witam,

ktoś był, widział ? Warto ?

pozdrawiam

Szkoda ze znow sie kilka osob nabrało

Opublikowano

Witam,

też tradycyjnie odwiedziłem targi, jachciorów i elektroniki zatrzęsienie, niektóre po 600 000 ojros.

Aż wierzyć się nie chciało, że nie było firm pokroju Salmo, Jaxon czy Dragon. Może ceny powierzchni odstraszyły?

Szkoda, w zeszłym roku na Torwarze było bardziej na temat.

Opublikowano

No cóż ....

Nie rozczarowałem się. To były targi wiatr i woda, a nie wędkarskie. Wędkarstwo było tylko kolorową łatką na sztormiaku. :D Nie zapominajcie, że sprzęt kupuje się w net'cie (chyba na wyrost to powiedziałem), ale na pewno porad i wiedzy na jego temat szuka się na portalach, np. j.pl. :mellow:

Żałowałem tylko, że oferta sprzętu pływającego dla wędkarzy też była minimalistyczna. Czyli, radź człowieku sobie sam! <_<

Opublikowano

Targi w Warszawie - PORAŻKA !!!

Targi w Poznaniu - PORAŻKA... PORAŻKA I JESZCZE RAZ PORAŻKA !!!

W zeszłym roku lepsze targi były...

Stoisk o tematyce wędkarskiej było dużo, można było kije sprawdzić, młynki, przynęty itp.

Dziś byłem w Warszawie (mam niedaleko do wawy) i szkoda było jechać.

Współczuje tym co przyjechali z różnych rejonów polski. Stracili tylko na paliwo, tak jak moi koledzy z dolnegośląska.

Mimo że miałem wejścówke za free to nie była warta tego.

Coś czuje że w przyszłym roku nie odbędą sie targi wędkarskie tylko same żeglaskie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Byłem przy narodzinach w Holiday Inn i doprawdy nie sądziłem iż doczekam pogrzebu w EXPO na Prądzyńskiego. Smutne to ...

PZDR

Zanderix

Opublikowano

Arku, All...

Nie ma co się oszukiwać. Taki mamy poziom wędkarstwa i takie targi. Dla garstki internautów i wąskiej grupki zawodników, nie warto robić targów.

Dla reszty (czyli kilkuset tysięcy) szklany ruski teleskop, kupionuy na lokalnym bazarze, jest kwintesencją finezyjnego łowienia niedobitków pływających w rodzimych wodach. Jeśli mimo wszystko się mylę, to oferta przeciętnego Kowalskiego mogłaby się kończyć na hi-endowych modelach, rodem z kraju rybogłowych zjadaczy ryżu, do max. 150 PLN.

Opublikowano

A ja myślę jednak, że to nie do końca tak.

Formuła targów jako takich przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Wszystko załatwia internet, katalogi a mniej dociekliwym wystarczy to co znajdą na półce (ew. katalogu) w najbliższym sklepie wędkarskim. Co im po targach skoro i tak w sklepie tego nie znajdą - słyszeliśmy wielokrotnie ze dwa lata temu przy różnych stoiskach.

Skoro na targach nie pojawia się rzesza wędkarzy, to po co się wystawiać?

Kto z nas nie słyszał o nowościach czołowych polskich firm? Skoro tak to po co sprężać się na targi...

Opublikowano

Hej !

Ja po części zgodzę się ze Sławkiem.

Formuła targów, moim skromym zdaniem przejadła się i nie tylko w tej branży.

Może jeszcze karpiarze są zadowoleni z takich imprez.

Pozdr

Czaro73

Opublikowano

Poniekąd zgodzę się ze Sławkiem, ale nie do końca tak jest.

Ludzi (wędkarzy), którzy odwiedzili targi (specjalnie aby zobaczyć dział wędkarski) było całe MNÓSTWO.

Niestety wszyscy zawiedli się po całości, bo na targach nie było ani jednego stoiska z kołowrotkami, czy wędkami. O innych rzeczach nie wspomnę...

Poza tym, z tego co mi wiadomo, Polscy producenci i wystawcy są podzieleni na różne skłócone grupy/stowarzyszenia i to także jest powodem nie wystawiania się na targach w Warszawie, czy w Poznaniu.

Tegoroczne targi wędkarskie w Zabrzu były bardzo duże, z dużą ilością sprzętu wędkarskiego oraz z ogromną liczbą zwiedzających. Podobno są to targi karpiowe, ale byli tam także przedstawiciele wszystkich innych dziedzin wędkarstwa (spinning, casting, mucha).

Opublikowano
A ja myślę że nas totalnie olewają bo wiedzą że innej alternatywy brak a pleps do sklepu i tak przyjdzie. Gdyby było inaczej to i towar w sklepie by inaczej wyglądał.PO drugie mada taka, jak coś komuś idzie to trzeba mu konkurencję zrobić i tak na mojej wsi jeden jakoś prosperował mimo że ceny miał straszne. Więc powstał drugi jakże by inaczej,teraz oboje bidę klepią.A najlepszy jest numer taki że na 25sklepów w mieście 20 jest z butami bo dobrze szły paranoja totalna :cry:Ale wszystkie takie działania mają krótkie nogi bo zmusza ten pleps do zakupów internetowych.
Opublikowano

A ................A najlepszy jest numer taki że na 25sklepów w mieście 20 jest z butami bo dobrze szły ...............

A ja nie wiem czy masz na myśli Jawor, czy Międzyrzecz :lol: