Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Napaliłem się na rodzinny urlop nad Wisłą.Szukam miejsca z,którego byłoby max 3 kilometry do rzeki i w okolicy wiele atrakcji dla rodzinnych wypadów np.jakieś zamki lub ruiny do zwiedzania,w niewielkiej odległości większe miasto i jakieś jezioro.Planuje rano chodzić na ryby,a po śniadaniu spędzać miłe chwile z rodziną.Może znacie jakieś ośrodki wczasowe,hotele lub pensjonaty spełniające moje wymagania.Najbardziej odpowiadały by mi województwa Pomorskie i Kujawskopomorskie.Będę bardzo wdzięczny za jakąś pomoc.PZDR Piotrek
Opublikowano
Myślę o Grudziądzu.Jest tam Wisła,wiele atrakcji turystycznych i niedaleko jezioro.Szukałem jakiegoś dobrego noclegu w miarę blisko centrum ale na uboczu i jest niewiele propozycji.Może wy macie jakiś dobry namiar. :D
Opublikowano

Co prawda wskazałeś docelowo dolny odcinek Wisły, ale może coś takiego:

Dobrzyków.. Nad sama Wisłą, blisko Płock ze swoimi zabytkami czy zoo, muzeum wsi mazowieckiej w Sierpcu, zamek w Golubiu Dobrzyniu itp, do tego w okolicy trochę jezior...

Alternatywą jest jakaś agroturystyka..

Opublikowano
według mnie Grudziądz to kiepski pomysł. Jest to spore i dosyć brudne miasto i odpocząć w nim byłoby trudno, to tak jakby pojechac na urlop np na warszawską pragę - niby do wisły tez blisko :unsure: No ale kto co lubi. Ja ze swojej strony mogę zaproponowac Kazimierz nad wisłą - piękne miasteczko, piękne okolice i piękna rzeka
Opublikowano
Faktycznie piękne miasto ale bardzo oddalone od Gdańska.Raczej muszę zaplanować bliższy wyjazd.Dla mnie samego bomba ale moja druga połowa nie lubi takich długich wycieczek,gdyż to ona prowadzi nasze wiekowe auto.PZDR