Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Syndrom łokcia tenisisty/golfisty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
188 odpowiedzi w tym temacie

#181 ONLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 17 listopad 2024 - 10:33

Tran zamówiony, nie słyszałem aby komuś zaszkodził a jak pomoże to będę skakał z radości. 

• Rheinangler i bob74 lubią to

#182 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 17 listopad 2024 - 12:40

Ostatnio, z różnych względów, staram się ćwiczyć zgodnie ze wskazaniami tego człowieka.
https://www.facebook...e/r/1AtJRXKNuK/
Czego nie dokonało 2 medyków, powoli, dzięki tym wskazówkom z różnych filmików, zmierza ku poprawie. Polecam przejrzeć tę filmotekę. Może być rozwiązniem.

Ale temat uciekł 🤣🤣🤣

Użytkownik popper edytował ten post 17 listopad 2024 - 13:07

• guciolucky, S.N. i Darek_W lubią to

#183 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 933 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 17 listopad 2024 - 18:21

Jak mawiają angole co najmniej na 3 łokcie  :D

• popper, bob74 i Darek_W lubią to

#184 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca
  • Imię:Olgierd
  • Nazwisko:Nowicki

Napisano 18 listopad 2024 - 18:29

Cześć. Borykałem się poprzedni sezon od kwietnia gdzies. Bolało, nie przechodziło. Cały czas łowiłem. Na zakończenie sezonu pstragowego w istatni dzien już prawie nie mogłem wyprostować ręki. No i zacząłem się rozglądać za leczeniem. Miałem cały pakiet z luxmedu chyba z 15 zabiegów- ultradźwięki, laser, krioterapia i jakieś masaże ze 3. Po 1,5 miesiąca tych zabiegów nadal boli to znowu do lekarza. Ten mi kazał zamówić 3 zastrzyki za 250zl każdy. Zrobił mi jeden - 2 dni tylko beż bólu i poszedłem do fizjoterapeuty - takiego widać zaangażowanego od pierwszej wizyty. 3 miesiące co tygodniowa wizyta i masaże- ręką wróciła do pełnej sprawności. I na ten łokiec tenisisty tylko ćwiczenia i masaz zmienionych miejsc. Ja tą rękę już tak zaniedbałem że miałem i lokiec tenisisty i golfisty w jednym.

#185 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca

Napisano 18 listopad 2024 - 18:31

I preparat artrozin wspomagająco niby dobry - ja brałem.

#186 OFFLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 18 listopad 2024 - 18:33

Zdaję sobie sprawę ze swojego uzależnienia i niestety na koniec sezonu, dorobiłem się entezopatii nadkłykcia bocznego :( Rozpocząłem kurację falą uderzeniową i lekarz zabronił mi, na razie, łowić ryby.
Dzisiaj nie wytrzymałem i trochę łowiłem ale napierd...a jakby ktoś gwoździe wbijał w łokieć. Mam nadzieję, że do stycznia trochę się polepszy bo jak nie to będą musieli mnie zamknąć w zakładzie zamkniętym.

Ja przerabiałem temat jak wróciłem po wielu latach przerwy do ćwiczeń tricepsa na wyciągu... Niestety pomogło dopiero zaprzestanie ćwiczeń z obciążeniem. Rozciąganie i rolowanie ścięgien bez zaprzestania ćwiczeń nie dawało żadnej poprawy.

#187 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 19 listopad 2024 - 06:42

U osob cwiczacych silowo, najczesciej ta przypadlosc bierze sie z niewlasciwego doboru cwiczen a w szczegolnosciu chwytu oraz nadmiernej objetosci treningowej...

Brak zrozumienia tego powoduje, ze przeciazony organizm napierw wysyla sygnaly inhibicyjne, zazwyczaj ignorowane, w mysl zasady ze "przetrenowanie nie istnieje" a potem wystawia juz rachunek za zagapienie sie, ignorancje, glupote itd...

#188 OFFLINE   keiko

keiko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 158 postów

Napisano 19 listopad 2024 - 07:13

Warto też zastanowić się nad iniekcja z osocza bogatoplytkowego. Ja co prawda korzystałem przy okazji kontuzji kolana, ale mój ortopeda twierdził, że o ile w przypadku innych entezopatii np Achillesa, nie ma porażających rezultatów, to w przypadku łokcia tenisisty jest to jedna z najefektywniejszych metod leczenia.

#189 OFFLINE   oldziu

oldziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 291 postów
  • LokalizacjaSłupca

Napisano 19 listopad 2024 - 17:00

Mi fizjoterapeuta tłumaczył, że jeśli to nie jest wyleczone, a cały czas pracuje nastepuja takie procesy pozapalne jak zwapnidnia w ostateczności, a ogólnie okolica przyczepu nie jest odżywiana właściwie, nieukrwiona dostatecznie i się nie regeneruje. Dodatkowo mięśnie chroniąc przyczepy obkurczają się i dalej problemy narastają. Masaż jest bolesny, ale powoduje że dajemy sygnał do odbudowy zdegenerowanych obszarów. Rozluźnia mięśnie i powoduje odżywienie okolicy przyczepu. Ja się żegnałem już z wędkarstwem, a po kilku miesiącach ręką wróciła. Tu jeszcze na swoim przykładzie powiem, że też trochę ćwiczyłem z odpowiednimi przerwami na regenerację. Tylko błędem było to że w dni wolne od ćwiczeń np. Cały dzień łowiłem- a to w ciągu godzin to jest wysiłek dla ręki- tego nie brałem pod uwagę.
  • guciolucky lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych