remek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Cześć, ... Oficjalne otwarcie sezonu pstrągowego nastąpiło dla nas w niedzielę. Jak pisałem na forum, musieliśmy pocieszyć się tęczakami z komercyjnego łowiska Loch Insch, bo kropkowańce z River Deveron całkiem nas olały. Urlop rozpocząłem w środę, jednak pogoda pokrzyżowała mi plany i dopiero w czwartek zameldowałem się nad River Isla (dopływ River Deveron).... O swoich wiosennych przygodach z wędką opowiada Lukomat. Zapraszam zatem serdecznie na wiosenną podróż do Szkocji. PozdrawiamRemek
rognis_oko Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 @Luko, dzięki za fajną relację ze Szkocji. Rzeka na zdjęciach jest prześliczna! Od razu można się zakochać.
phalacrocorax Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 @Lukomat, fajna relacja. Czekamy na następną. Jeżeli nie masz tytułu to zaproponuję Już tak, już tak, już tak Najbardziej spodobało mi się porównanie łowienia ryb do zabawy w chowanego... masz rację, coś w tym jest. Pozdrawiam
lukomat Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 @phala, juz moge powiedziec: juz tak, bo wytarmosilem kabana i co dziennie na dobranoc spogladam na fotki zeby sie upewnic, ze naprawde go wyjalem. No i oczywiscei po nocnach mi sie sni
remek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Lukomat, pisz następną nie oszczędzaj nas ... baaardzo chętnie poczytam relację, a jak jeszcze będzie z Twoim kabanem to rarytas. PozdrawiamRemek
lukomat Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 @remek, oczywiscie ze bedzie fotka z zyciowka, a takze sporo zdjec z innymi mniejszymi kropkowancami i zboczencami ktorzy sie za nimi uganiali niezaleznie od pogody <_< Musze tylko zrobic porzadek w pracy, bo balagan nieziemski zastal mnie po urlopie
jerry hzs Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Lukomat te zboczence to wedkarze czy drapiezne ryby . Uzyles duzo ciekawych porownan ... co lubie , ciekawie sie czyta i oglada , umiesz obserwowac i nam przekazac , czekamy na wiecej , wiesci ze Swiata zawsze pobudzaja wyobraznie , pisz luko ,pisz i low
ORION99 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 No super.Fajna relacja.Kolejna ciekawa woda. Luko@ Jak daleko jest od ujscia do morza ten odcinek na ktorym nastawiles sie na loski ? Rafal
lukomat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 @jerry juz knuje jakby tu sie wyrwac w dlugi likend i zeby moja nieobecnosc w domu nie zostala zauwazona. Zboczency to oczywiscie my <_< @orion, ten odcinek jest polozony oklo 30mil od morza, ale lososie lapie sie przez caly sezon, oczywiscie z roznymi wynikami. Najlepszy okres to wrzesien/pazdziernik no i oczywiscie po kazdym solidnym sztormie i podwyzszonej wodzie.
ORION99 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 No to nie mają za długiej drogi na tarliska.Ale przez to łatwiej o namierzenie ryb w wodzie. Rafał
lukomat Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 @orion tak do konca to nie wiem czy to jest tarlisko, czy tylko sa tam przelotem, ale z tego co mi powiedzieli znajomi, to loski lowi sie na calej dlugosci rzeki i chyba nie ma specjalnego problemu z namierzaniem. Rok temu Scott Park - nasz mentor i guru, zlapal 12 loskow po czym odpuscil sobie juz, pomimo tego, ze byla dopiero polowa dnia, ale bolaly go juz rece, a hol na muchowce to zupelnie co innego niz na spinning. Domyslam sie, ze musial trafic na jakis dobry dzien, bo to nie jest norma...
ORION99 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Wynik niesamowity. Patrząc na zdjecia tej rzeki to wyglada na niewielką.I jeżeli jest to około 30 km od ujścia to chyba nie może być za daleko też do tarlisk. A z namierzaniem ryb zawsze jest łatwiej jeżeli jest to niewielka i do tego krótka rzeka. Rafał
Rekomendowane odpowiedzi