Skocz do zawartości

Shimano beast master 10-30g czy daiwa exceler 10-40g?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam zamiar kupić nowy spinning. Zastanawiam się nad tymi dwoma. Łowię z łódki szczupaki na 10-15cm gumy (zastanawiam się czy bm nie będzie zbyt miękki aby podbić gumę), woblery 10-12cm i wirówki nr 5.
Opublikowano

Witam

Posiadam shimano beast mastera więc parę spraw koledze mogę naświetlić. Jest to wersja 240cm/50gr do połowu z łodzi. Pierwsze moje wrażenia już w sklepie bardzo pozytywne, kijek idealnie leży w ręku, ma dość szybką akcję, dobrze ładuje podczas wyrzutu; bardzo pozytywnie się o tym kiju wypowiadają moi koledzy, którzy biorą porzucać tym kijem... Z tym, że jest jedno ale ja tym kijem wędkuję cały dzień lub parę godzin, koledzy rzucą parę razy i jest ok a nawet bardzo. Ja natomiast potrzebuję w tej wędce mocniejszego chwytu przy kołowrotku, to ma być wędka szczupakowa a nie kleniowo-jaźiowa{choć ten, który jest też jest dobry, jednym odpowiada drugim mniej ale jest ok}

Proponuję wziąć to pod uwagę i poprosić sprzedawcę czy pozwoli zamontować kołowrotek ... dopiero wtedy sam stwierdzisz, który wolisz. A zachwyt lub rozpacz oby nie dopiero przyjdzie nad wodą.

Pozdrawiam Mirek

http://images37.fotosik.pl/290/cc98739980ad51cfmed.jpg

http://images36.fotosik.pl/182/5ef1db4209072593med.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam też pytanie. Czy beastmaster nie jest tzn. kluchą bo słyszałem też takie opinie o nim. A że zdarza mi się łowić z opadu nie wiem czy będzie spokojnie dało się podbić gumę?