Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Oleix

Super sprawa - gratuluję fiszek.

Subskrypcja dokonana - czekam na więcej :lol:

PZDR

Zanderix

P.S.

A te boleniówki to gdzie można nabyć ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dziekuje Panowie

Ostatnio nie mogę nic do filmu trafic albo bierze przed albo rzut po filmie :lol:

I na dodatek mało spedzam teraz na rybkach troche zamówień jest i trwa ostra produkcja woblerków B)

Opublikowano

Człowieku to sa okonie ...

Nie NILOWE OKONIE tylko zwykłe okonie wiec nie wiem jakich ty rozmiaów okonie łowisz co rzut :lol:

Opublikowano

Chyba yacre, chodziło o to, że niektórzy tropią i typują miejscówki konkretnych okoni. Omijają miejscówki małych ryb, bo wystarczy im świadomość, że tam są, można by je złowić, ale szkoda na to czasu . Używają przynęt i metod żeby łowić je selektywnie. Zadają sobie wiele trudu, brań mają bardzo niewiele, więc potrzebują skupienia i dużo samozaparcia, czasami łowią jedną lub kilka sztuk , są to za to ryby okazałe. Co tyczy się wszystkich większych ryb, które żyją najczęściej samotnie lub w niewielkich grupach.

Filmiki całkiem sympatyczne. Gratulacje :D .

Opublikowano

@Krzysiu jeśli moge tak powiedzieć :mellow:

tego dnia z jednego miejsca raz wyciągałem okonia 35 cm a raz okonka 18 cm róznicy nie było a jak zakładałęm kopyto 8 cm to tez brały o dziwo okonie 20 cm wieksze rzadko lub wcale ale o wieeeeele wiele rzadziej jakąs rybe sie wyciągło :wacko: trzeba było troche przerzucić tych mniejszych zeby wyciągnąć kilka 30+ a czasami duze brały na te same przynęty co małe ale dopiero jak te małe z danego miejsca sie wykuło a do duzych przynęt w ogóle nie skakały może z racji tego ze żerowały na niewielkiej sieczce :D chyba tak sie zazwyczaj dzieje normalnie jak jest chmara mniejszych ryb to duze trzymaja sie z boku ale jak mniejszych juz ni ma to duze mają wiecej czasu na atak i wkoncu mogą go wykonać :unsure: może błędna ale taka moja teoria

• 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...