Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie próbowałem szukać na forum lecz nic specjalnego nie znalazłem, mianowicie chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o trollingu nocą i czy ktoś ma doświadczenie z nim szczególnie na zbiornikach zaporowych.

Dziękuję i pozdrawiam...

Opublikowano

Panowie próbowałem szukać na forum lecz nic specjalnego nie znalazłem, mianowicie chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o trollingu nocą i czy ktoś ma doświadczenie z nim szczególnie na zbiornikach zaporowych.

Dziękuję i pozdrawiam...

Zbyt wielkich doświadczeń nie mam ale zdarzyło się kiedyś. W sumie niewielka różnica w stosunku do pory dziennej.

@tornado nawet coś tam złowił ;)

To jednak ryba raczej z wieczornego, niż nocnego trollowania. Ok. 22.00 w końcu lipca 2007

post-160-1348914856,3737_thumb.jpg

Opublikowano

Swego czasu Martwa Wisla byla takim lowiskiem, potrafilem latem przeplywac cala noc kolo rafinerii. Niestety, presja je wykonczyla, a potrafilem i ponad 15 ryb zlowic przez nocke. Cóz, kiedy inni tez lowili, ale nie wypuszczali :(

Z drugiej strony, to nie do konca byl trolling nocny, gdyz od rafinerii i mostu na Westerplatte bila taka luna, ze gazete mozna bylo czytac.

Opublikowano
Trolling też nie pomaga do 2 w nocy pływałem zero pobicia :( Ryba całkowicie nie bierze 3 dzień pływania z ręki i zero :/ Czy to tak na wszystkich zaporówkach ????
Opublikowano
Na rzece nie próbowałem, a na mojej zaporówce nie brało nic - ni cholery... Próbowałem wiele razy latem, zawsze z takim samym skutkiem, a w ciągu dnia bywało, że przyzwoicie wtedy brały. Ale dawne to były czasy...
Opublikowano
Dawno, dawno temu łowiłem sandacze w nocy z ręki i na trolla, ale na bardzo płytko chodzące woblery (max. 1 m).
Opublikowano

Przyznam ze probowalem kilka razy .Marne me wysilki i kombinacje ,zaledwie kilka bran i 0 ryb .Ale klimaty niesamowite ,ciemno ,cicho i spokojnie ,gwiazdziste niebo i tylko dzwiek grzechotki woblerowej za lajba .Po calej nocce spedzonej na lajbie, swit i zaczely sie pierwsze brania .

Opublikowano
Na moje oko jest to Rapala Down Deep Husky Jerk 10cm (12cm ma 3 kotwice, ten ma chyba 2) w kolorze SG. Wobler bardzo skuteczny w trollingu, nie tylko na sandacze ale również na sielawowce mimo tego, że niewielki.