xein Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Chcialem dowiedziec sie jak najprosciej we wlasnym zakresie zalatac dziure w aluminiowej lodzi. Dziura nie jest duza, powstala na spawie. Zrobil sie tam otwor przez ktory wlewa mi sie do srodka woda. Dodam ze nie posiadam spawarki do aluminium i zadnego tgo typu urzadzenia.Z gory dziekuje za rady
dadex Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Moze poxylina lub ktorys z pokrewnych mocnych produktów
witek Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Znajdź kogoś kto ma przenośnego Migomata. Podjedzie i zaspawa.
xein Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2010 to moze byc problem, lodz jest w szwecji a ja jestem tutaj
witek Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A w Szwecji nie mają takich sprzętów? Weź litr wyborowej i idź do najbliższego warsztatu samochodowego. I sprawa załatwiona
Gumofilc Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Jezeli to puscilo na spawie to nie ma wyboru - klej nie wystarczy, trzeba uskotecznic spawanie odpowiednia do aluminium aparatura. Gumo
xein Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2010 zapewne macie racje z tym spawaniem, tylko ze to jest bardzo mala dziurka ale dosc upierdiwa jak kazdy otwor w lodzi. to nie jest tak ze lodz mi sie rozlatuje tylko tak jak by spaw sie odkleil i powolutku wlatuje woda.
Gumofilc Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Wlasnie o to idzie, jezeli spaw sie odkleil to zachodzi uzasadniona obawa, ze bez spawania bedzie sie to rozlazic dalej, niezaleznie od małości dziurki w czasie terazniejszym. Gumo
Swider Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Aluminiowej łodzi nie zespawasz migomatem do spawania aluminium są specjalne spawarki nie kazdy spawacz potrafi sie tym posługiwać.Moim zdaniem zeby zrobić to porządnie powinieneś poszukać specjalistycznego zakładu spawalniczego lub kogoś kto potrafi robić takie rzeczy.pozdrawiam
Welski Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Epoxy-aluminiowa pasta/spawanie na zimno/firma JIT kwasek/sklep inlernetowy / kleje i silkony
xein Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Epoxy-aluminiowa pasta/spawanie na zimno/firma JIT kwasek/sklep inlernetowy / kleje i silkony ooooo wlasnie o takie cos mi chodziloprzypomne - naprawa we wlasnym zakresie dziekuje, poczytam sobie o tym wynalazku
Rekomendowane odpowiedzi