Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy nabytek

5 x 2 m silnik Tohadsu 9.9 km dwusuwik 2 cyl.jeszcze nie pływalem ,dopiero w srodę. na Martw a Wisłe i na morze moze.

Sooorrryy;miałem umieścic na Nasze łodzie a wyszlo

jak......można przenieść ??

post-1917-1348914867,9888_thumb.jpg

Opublikowano

Lepiej chyba dużym na pół gwizdka pędzić, niż mniejszym na full..

A do tego jeszcze ma się sporą rezerwę, która nie wiadomo kiedy może się przydać....

Opublikowano

Co do mocy musi dojrzeć sam jak trochę popływa.Ja już trzeci zmieniam

1] Eninrude 90 dwu takt smrodzi i żłopie.

2]SUZUKI 30 dwu takt mniej żłopał ale bez power trimu.

3]SUZUKA na pełnym wtrysku czterotakt super mało pali cichuteńki z power trimem same superlatywy,ale niesie mnie wyżej bo w czworo trudno manetkę przymknąć o połowę w pełnym ślizgu więc wychodzi na to że CIUT za słaby.

4] planowany w granicach 90-115.Wojna między SUZUKĄ 90km SUZUKĄ 115 a YAMACHĄ 100 pod warunkiem że będzie na wtrysku, bo gaźnikowe trochę więcej warczą :lol: Tornado

Opublikowano

Silnik narazie być przeglądany przez specjalistę i prawde mówiąc jeszcze nie był zamontowany do pływania/tylko do sprawdzenia/

więc dopiero po niedzieli,proba generalna.

Prawdopodobnie ścigać sie nie będę,więc może starczy te 9,9km

Te z wtryskiem tylko po sikaniu mozna poznac z odległosci kilku metrow że pracują ,na wolnych obrotach oczywiście.

Ale na 4 -ro suwik można zamienić

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mysle, ze tyle niecodzienne dla wedkarza rozwiazanie, ze moze zostac w oddzielnym watku.

Rowniez mysle, ze ta 10ka do takiej lajby to jako taki silnik krokowy bo to juz pare kilo, lepiej silnik wiekszy i plywac nie na max.

No wlasnie, ile to kg?Bo na kazdym silniku elektr.(przynajmniej Minnkota)pisza ile kg lodz jest w stanie ruszyc. Wydaje sie, ze to w warunkach flauty oraz to, ze ruszyc a plynac to roznica.

Gumo

Opublikowano

Nie mam uprawnien na wiekszejszy

Łowisko być w odleglosci do 5 km w porywach.

Elektryk tylko do manewracji na łowisku ca; 50 m w te i wewte.

Te np 10 km/h starczy,

Wieksze maszynki mają Ci co smigaja na dorsze ,natomiast jachty od 5 do 8 km i nawet na bierzącej daja rade,oczywista przy brzegu.