ale kombinujecie:) najprościej jest się po prostu opalić... no chyba, że jestes rudy i nie da rady się opalić
niezłym pomysłem na większe upały jest kapelusz z szerokim rondem regularnie moczony w wodzie...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 06 luty 2024 - 12:13
ale kombinujecie:) najprościej jest się po prostu opalić... no chyba, że jestes rudy i nie da rady się opalić
niezłym pomysłem na większe upały jest kapelusz z szerokim rondem regularnie moczony w wodzie...
Napisano 06 luty 2024 - 12:58
@czarny1
Sprzedaj samochód i chodź na pieszo bo tak najprościej. Jak by tak wszyscy podchodzili do tematu dzisiaj byli byśmy na etapie kamienia łupanego.
Napisano 06 luty 2024 - 17:43
Napisano 06 luty 2024 - 20:20
Moim odkryciem roku 2022 jest parasol na środku pływającym .
Nie grzeje , nie leje .
I już sobie nie wyobrażam jak go nie zabrać
Napisano 07 luty 2024 - 02:50
Dobry parasol, plus dopinane boki to i można spokojnie spać w nocy na łódce...
Napisano 07 luty 2024 - 11:33
Gdyby nie komary w nocy to bym z łódki w ogóle nie wychodził
Używam od kilku lat chyba jedynego wg. mnie skutecznego kilera na bzyki Thermacell MR300. O ile nie ma wiatru nie ma problemu.
Napisano 07 luty 2024 - 12:29
Używam od kilku lat chyba jedynego wg. mnie skutecznego kilera na bzyki Thermacell MR300. O ile nie ma wiatru nie ma problemu.
Ciekawe ....
Przetestuję . Dzięki za namiar
Napisano 07 luty 2024 - 13:17
Użytkownik Tresor edytował ten post 07 luty 2024 - 13:19
Napisano 07 luty 2024 - 14:11
@Tresor
Te wszystkie chemiczne opryski są mało skuteczne. Zmutowały się już na nie widocznie. A jakąś żrącą chemią nie ma sensu się pryskać. Do tego śmierdzą i się kleją. Thermacell odpalasz, gdzieś bezpiecznie kładziesz na środku biesiady, i w promieniu kilku metrów żadnego bzyka nie uwidzisz. Warunek nie ma wiatru. Przeważnie wieczorami nigdy go nie ma, więc można posiedzieć przy grillu, na rybach czy gdziekolwiek na zewnątrz.
Tu jeszcze macie film jak tego za darmochę praktycznie używać
Użytkownik darek63 edytował ten post 07 luty 2024 - 14:22
Napisano 28 luty 2024 - 18:44
Walcząc o miejsce na pokładzie kolibri dsl 330 w moim przypadku padło na zbiornik paliwa. Na pawęży 40kg chińskiej "yamahy" ja 90kg, zbiornik 25lzawsze z przodu w fałce, szpeju jak zwykle za dużo na środku. Pływalność, ślizg wydaje się w porównaniu do innych podobnych jednostek ok.
Córa podrosła z tatą chce pływać i zbiornik przeszkadza jej pod nogami, bo naturalnie, że chce siedzieć przodem do kursu.
Przeczytałem ten wątek od dechy do dechy i znalazłem tylko post nr 201 kolegi radmac5 z 2018 roku. Proszę o podpowiedzi czy dobrze kombinuję.Chciałbym zbiornik paliwa postawić na burcie. Ja siedzę bardziej z prawej strony, bo lewa łapa na rumplu to wydaje mi się, zbiornik na lewy balon z przodu. Czy ma ktoś albo widział jakieś patenty na stabilny montaż zbiornika na balonie. Czy to jest bezpieczne, praktyczne?
ps
do Darek 63 zapodaj proszę link do tej umbrelli, parasola.
Użytkownik Aries edytował ten post 28 luty 2024 - 18:48
Napisano 28 luty 2024 - 18:57
Napisano 28 luty 2024 - 21:47
do Darek 63 zapodaj proszę link do tej umbrelli, parasola.
Użytkownik darek63 edytował ten post 28 luty 2024 - 22:27
Napisano 29 luty 2024 - 20:00
Dzięki Darek za namiar na parasolkę. zamówiłem dwie. Jedną na ponton drugą dla małżonki do leżaka na brzegu co by nie marudziła.
Szukam i myślę. Może dokleję listwę
https://anmur.eu/Lis...ejana-1m-p49887
Do tego zamówię uchwyty do montowania ławki. I może coś będzie.
ps
Dzięki Artech za patent na ſdki do wiosła. Dzięki za linki. To jest super odpowiedź.
Użytkownik Aries edytował ten post 29 luty 2024 - 20:02
Napisano 29 luty 2024 - 21:12
Napisano 29 luty 2024 - 22:24
Napisano 29 luty 2024 - 22:27
Użytkownik scOOtt edytował ten post 29 luty 2024 - 22:50
Napisano 29 luty 2024 - 22:41
Każdy sobie sam stroi gumowca jak chce. Ja tego patentu nie testowałem jeszcze, ale patrząc na uchwyty i podpórki uważam, że będzie mega OK z delikatnymi dwoma kijkami. Więcej i tak nie używam więc dla mnie luz. Jak mnie na lekko najdzie przekładka do wewnątrz i jest podpórka do odległościówki. Do szybkiego odkładania przy echu mam dwie pionowe i finito. Ale do pływania nieraz kilka kilometrów, super się spiszą takie boczne na balonie i nic się nie będzie telepało.
A jak by ktoś szukał Gumę do mocowania bo też ktoś tam pytał wcześniej, ja kupiłem na Temu. wężyk gumowy jak do procy. Są tam w różnych kolorach i wymiarach za grosze.
Napisano 29 luty 2024 - 22:50
Taki uchwyt na wędki sobie sprawiłem jako doposażenie dętki. Solidny z możliwością regulacji. Największą jego wadą jest cena - trzeba 4 setki za to zapłacić. Niemniej jednak polecam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 01 marzec 2024 - 22:16
tez mam grzebienie na ram moun , do transportu mozna to obrocic do srodka lodki /detki z kijami a na wodzie dac za burte, najlepiej gdy mocowanie grzebienia do kuli jest na samy skraju - daje wieksza mozliwosc pozycjonowania , tylko sie zas dzwignia robi
Napisano 02 marzec 2024 - 11:31
Chyba, że oryginalne ram zastąpisz podróbkami z ali, to zmieścisz się w połowie tego.Taki uchwyt na wędki sobie sprawiłem jako doposażenie dętki. Solidny z możliwością regulacji. Największą jego wadą jest cena - trzeba 4 setki za to zapłacić. Niemniej jednak polecam.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych