Skocz do zawartości

jakie jerki? producenci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no jako ze sprobowalem jerkowanie i mi sie spodobalo szukam teraz jerkow. znam salmo i big bait. w necie znalazlem atmo . jakie waszym zdaniem sa warte uwagi i ktore wedlug was sa najlepsze. Czy jerkujecie tylko na szczupaka czy jerkowac da sie na inne drapiezniki?
Opublikowano

Jerków na rynku jest od groma. Szczególnie dużo pojawia się rękodzieła. Trudno to wszystko przetestować, ale pza Salmo i Bigbait moje doświadczenia są następujące:

Wobi, Dorado, Siudak na tak.

Siek na nie.

Cora-Z, Fox za mało modeli przetestowanych by coś powiedzieć, ale przynajmniej praca bez zarzutu.

Jaxon - (te modele, które posiadałem) zbyt dużo siły potrzebnej do uruchomienia jerka. Dla mnie były zbyt męczące/siłowe. Znam jednak osoby zachwalające jerki jaxona.

Opublikowano
no dobra tez mam salmo i big bait ale na nich jerkowanie sie nie konczy. stad tez moje pytanie o inne firmy. szczegolnie polskich malych producentow. czy na przyklad ktos moze sie wypowiedziec o jerka atmo? czy sa dobrej jakosci i czy pracuja jak nalezy?
Opublikowano

znam salmo i big bait.

Wystarczy, nic więcej do szczęścia nie potrzeba :mellow:

A jednak... ;)

Czyżby wieloletnie doświadczenie w tej dziedzinie?

Siła w czynach, nie słowach B)

Jeśli miałbym polecić dobre jerki, którymi łowię ryby to: moje własne hand made, Strike Pro Buster, wcześniej zdaje się nazywały się Prologic, teraz Savage Gear:

Deviator - i rzadziej Freestyler, oraz Rutta Corony-Fishing. Na Salmo też łowię i też łowią B)

Wstawiam fote 74cm, chyba można o ten 1cm naciągnąć regulaminowe 75 :D

http://img840.imageshack.us/img840/931/p1050183d.jpg

Opublikowano

no jako ze sprobowalem jerkowanie i mi sie spodobalo szukam teraz jerkow. znam salmo i big bait. w necie znalazlem atmo . jakie waszym zdaniem sa warte uwagi i ktore wedlug was sa najlepsze. Czy jerkujecie tylko na szczupaka czy jerkowac da sie na inne drapiezniki?

Polecam Siek-M. Bardzo ciekawa alternatywa dla sliderów. Głębiej schodzą, zupełnie inaczej pracują. Ich wada to kiepska powłoka -po kilku (-nastu) szczupakach powłoka obłazi. Poza tym -ocean możliwości. Szukaj, kombinuj.

P.S. Salmo maas marauder. Powierzchniowiec.

Opublikowano
a ja, jak widze adres IP z londynu, to sie zstanawiam, dlaczego nie fox, albo suick, albo savage gear, albo crane, albo puppy, albo wszystkie inne dostepne na otwartym rynku globalnym?
Opublikowano

Bo po pierwsze w anglii to casting to chyba tylko w morzu, po drugie mam savage , foxy itd a po trzecie to casting / spinning wlacznie z roadbuildingiem i wykonywaniem przynet spinningowo/castingowych w Polsce stoi na nieporownywalnie wyzszym poziomie.

Zreszta coraz czesciej jest prawda : Dobre bo polskie.

Dzieki za Wasze wypowiedzi - sprawdze te sieki i te jerki leo.

Czy jeszcze jakies proponujecie?

Opublikowano

Bo po pierwsze w anglii to casting to chyba tylko w morzu, po drugie mam savage , foxy itd a po trzecie to casting / spinning wlacznie z roadbuildingiem i wykonywaniem przynet spinningowo/castingowych w Polsce stoi na nieporownywalnie wyzszym poziomie.

Heh :lol:

Roadbuilding niestety nie jest w Polsce na najwyższym poziomie...

Sorki, ale nie mogłem się oprzeć wytknięcia tej literówki B)

A tak na poważnie, to dopiero raczkuję w tym temacie. Jak dotąd miałem ryby na slider'y 7S i 10S oraz na stickera Big Bait. Również wezmę pod uwagę Wasze rady. Sczególnie jeśli chodzi o Fatso i Jack,a

Pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

Jarek no niestety musze ci przyznac racje z tym polskim roadbuildingiem - tu mnie ze tak powiem przylapales images/smiley_icons/icon_redface.gif

ale rodbuilding jak najbardziej stoi na wysokim poziomie:)

Opublikowano

Mi sie ostatnio sprawdzil swimbait Revolution Shad firmy Reaction Strike. Magnet na szedzkie szczupaki ale hamerykanska jakosc zawiodla: drugi szczuopak odgryzl mu ogon :unsure:

W wersji z paprochem zamiast ogona tez sie sprawdzil :mellow: