No coś takiego!? Jak chcą.. Chyba raczej jak ich do opadu przyuczyli..
Idź na ryby świeże powietrze dobrze ci zrobi.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 sierpień 2017 - 19:58
No coś takiego!? Jak chcą.. Chyba raczej jak ich do opadu przyuczyli..
Napisano 29 sierpień 2017 - 20:11
Uprzejmie więc podpowiadam nie tylko prymitywnemu, nie tylko lingwistycznie, niegramotnemu również werbalnie i mentalnie piszpuncie z przodującej umysłowo ludności stolicy, że sandacze większość czasu polują w toni..
Może czytelniej byłoby dużymi literami ?
"Przodującej umysłowo ludności ze stolicy..." Coś mnie to ironią zalatuje...i aluzją do regionu. O Twoim mieście też można by coś powiedzieć, nie ? Tylko po co...nie o to tutaj chodzi, także uwagi o pochodzeniu możesz sobie darować.
Sandacz większość czasu poluje w toni - toć właśnie dlatego raz się podbija wyżej raz niżej...raz główka cięższa, raz lżejsza...guma mniejsza, a raz większa.
A czasami łowię zupełnie lekko...na bardzo wolny opad, czasem po prostu zwijam w toni.
I zdarza się tak, że wszystko mają gdzieś...
Napisano 29 sierpień 2017 - 20:41
To może Carolina rig? Ja ostatnio o tym często myślę w kontekście wiślanego łowienia sandaczy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Carolina przy łowieniu sandaczy, w pewnych warunkach, potrafi zadziwić skutecznością.
Napisano 29 sierpień 2017 - 22:18
Napisano 30 sierpień 2017 - 08:21
Moim zdaniem 1 to najlepszy wybór dla Ciebie
Napisano 30 sierpień 2017 - 08:49
Napisano 30 sierpień 2017 - 09:53
Moim zdaniem 1 to najlepszy wybór dla Ciebie
Właśnie takie są moje obawy, ale jak zejdę z obciążeniem przy gumie 12cm do 10g to już powinno być dobrze.20 gramów plus guma 12 cm trochę przekracza te 21 gramów.
Napisano 30 sierpień 2017 - 15:27
Napisano 30 sierpień 2017 - 15:57
Phenix tx 683c
Stella 4000 FI
Momoi mx8 0,14
Napisano 06 wrzesień 2017 - 07:14
Na targach Rybomania w Poznaniu widziałem, wyginałem, wędki Tsuri Zander Thrill, wędki wydawały się bardzo ciekawe. Mam pytanie czy ktoś używał kijek z tej serii?
Napisano 12 wrzesień 2017 - 21:25
Panowie, ja wiem, że pytam o linczowane przez wielu z Was wklejanki ale może ktoś z Was zna coś ciekawego
Poszukuję jakiejś sprawnej "protezy" na sandacza...Inazumie F.P zaczyna trochę brakować pary.
Kryteria :
-Długość 2.40 lub 2.55
-Krótki dolnik
-Na tyle sztywna wklejana część żeby sprawnie podrzucić smukłe gumy do 9cm na główkach do 15g
Sorry za lekki "off-top" ale piszę tutaj bo jak pytałem o pewną sandaczową wklejkę to Pan Moderator przeniósł mój wątek do jakże "często" odwiedzanej poczekalni :/
Napisano 12 wrzesień 2017 - 22:41
Od kiedy zobaczyli,ze japonce tez robia wklejki,to sie pogodzili i jest och i ach.No i placa po 700zl. za blank.Mozna?mozna i pasuje,bo firma i cena nobilituje.
Napisano 12 wrzesień 2017 - 22:41
Karol nie wiem , czy ogarnie tę smukłą gumę 9 cm i 15 gram choć obstawiam , że tak . Coś , co wklejką nie jest ( a nie mam żadnych , najmniejszych nawet uprzedzeń ) a zachowuje się jak wklejka właśnie . Pytanie tylko jak z dostępnością ? Zresztą dopytaj Rafała http://team-rapa.pl/...zono-produkcje/
Napisano 13 wrzesień 2017 - 19:19
Bartek...powiem Ci tak - z takim patykiem bałbym się przeprawiać przez czeluści dzikiego Bugu...jeden "orzeł" na główce albo w jakichś krzakach i chrup
Myślałem nad czymś w przedziale do 400 zł.
Miał ktoś z Was któregoś z tych kandydatów ?
- Jaxon GTX Impress Zander Spin 2.40 / 8-28 (podobno wykonanie jak nie Jaxon)
-Konger Stallion Black Heron 2.44 / 7-28
-Konger WRX Champion Zander 2.55 / 8-28 (ta nowa seria z dzielonym dolnikiem)
Rozważam też kupienie jakiegoś uszkodzonego dobrego sandaczowego telegrafu i oddanie komuś kto fajnie dobierze twardość wklejki
Napisano 13 wrzesień 2017 - 19:30
Może i tak . Choć zakładając taki scenariusz , to w przedziale do 400 zł wystarczą dwa "orły" wycięte w terenie .
Napisano 13 wrzesień 2017 - 19:36
"Każdy kij ma dwa końce" Nie ? Z reguły łowię w całkiem cywilizowanych miejscówkach ale nad Bugiem dzicz jak straszna, a nie daruję sobie jak z Bugu do końca sezonu nie wyjmę mętnookiego zbója
Do tej pory mój zestaw Sandaczowy to :
Mikado Inazuma Flash Perch 2.40 / "18g"
2015 Stradic 4000 (4:8:1)
Varivas Sea Bass PE # 0.8
I nadszedł czas na zmianę...na wodach stojących daje radę ale na rzekach nawet o małym uciągu momentami brakuje pary
Napisano 13 wrzesień 2017 - 19:48
Kiedyś wybór był prosty do takich zastosowań - się szło i kupowało Diaflexa robinsonowego i wszyscy byli zadowoleni . A teraz to Panie modeli wszelakich nie zliczysz ...
Napisano 13 wrzesień 2017 - 21:04
Varivas Sea Bass PE # 0.8 na Bug ? Odważnie
Napisano 13 wrzesień 2017 - 21:06
Szymon, to był mój pierwszy Varivas i nie znałem realiów rozmiarówki Varivasa...a jak zacząłem jeździć na Bug to uświadomiłem sobie, że lepiej troszkę grubiej
Napisano 14 wrzesień 2017 - 06:15
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych