Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Zakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła

A zostawiałeś je w aucie na noc?

tak zostawiałem a to nie wolno :)

Opublikowano

To chyba kolega Henryk chciał zrobić antyreklamę firmie Wiley X bo doprowadzić do takiego stanu okulary w kilka miesięcy to ciężko nawet zwykłe chińczyki za 20zł  :)

Mam dwie pary WX jedne mają 5 lat i mają jedną ryskę a drugie rok i wyglądają jak nowe  ;)  

Nie chodzi mi o krytykowanie czegoś ale troche mnie to zaskoczyło jak po doświadczeniach z okularami arctica ( prawie 5 lat) i smith ( nastepne 5 lat ) przesiadlem sie na wx i taka historia w sprzęcie za 800pln 

Opublikowano

Ja przekreśliłem Willey-X a miałem ze 3 pary. Rysują sie od samego patrzenia, niewygodne i słabo wykonane. W tekj cenie można dostać poza sezonem Costy czy Smith Optics.  

• Like 1
Opublikowano

Duże różnice temperatury między nocą a dniem niszczą

powłokę.

Mam okulary polaryzacyjne robione przez optyka (z korekcją). Jeżdżą cały czas w aucie od kilku lat i nic się takiego z nimi nie dzieje.

• Like 1
Opublikowano

Ale masz robione przez optyka...

No ok. Ale z drugiej strony nie porównuje ich do okularów z bazaru tylko markowych WileyX-ów za grubych kila stów. Tu nie ma aż tak drastycznej różnicy w cenie między okularami korekcyjnymi z polaryzacją od optyka.

Opublikowano

z tą różnicą temperatur to troche dziwne , okulary przeznaczone raczej do różnych aktywności powinny zakładać że ktoś będzie nocował np w namiocie czy latał w nich po górach ...a potem schodził do ciepłego schroniska. Mogli napisać w instrukcji że to modele  kapciowe przed telewizor :)

• Like 1
Opublikowano

No ok. Ale z drugiej strony nie porównuje ich do okularów z bazaru tylko markowych WileyX-ów za grubych kila stów. Tu nie ma aż tak drastycznej różnicy w cenie między okularami korekcyjnymi z polaryzacją od optyka.

Bo Willey X to żadna dobra marka. Lepsze chińczyki bazarowe z grubszą reklamą do koszenia kasy. Klasa okularów za 100- 200 zł typu Arctica, Shimano i innych.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Okulary WX Peak kupione w 2017 roku na fali nachalnej promocji w mediach , ale i ze względu na możliwość bezproblemowego przymierzenia ich w każdym większym sklepie . Wybieram model pasujący o dziwo na moją nieforemną  :) . Po 3-4 latach widzę w nich coraz mniej ostro , co składam na karb pogłębiającej się wady wzroku a co magicznie zbiega się z degradacją powierzchni lustra , na co niestety nie zwracam początkowo uwagi ... Koniec końców używam je z rzadka , bo obraz w nich mętny nad wyraz . Po latach odnajduję paragon i komplet papierków z dużego sklepu stacjonarnego , przypominam sobie o zapewnieniach o dożywotniej gwarancji i zjawiam się na miejscu jako reklamujący produkt . O dziwo bez problemu nastąpiło przyjęcie reklamacji i po dłuższym czasie oczekiwanie moje polaryzacyjne wracają z nowiutkimi soczewkami . Ja w szoku i z powrotem wiary w jakość handlu w Polsce , obraz ostry i wyraźny cieszy oczy a firma zasłużyła na ten pozytywny wpis . Być może miałem po prostu szczęście , być może to zasługa dużego partnera w postaci sklepu , ale ja zadowolony jestem i dopieszczony jako klient . Pozdrawiam Sebastiana i całą ekipę Krokodyla niniejszym  :D .

• Like 4
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

WX Echo z bodaj 2015 roku. Wyciera mi sie wewnętrzna powłoka. może to wina słonej wody, może repelenty. Nie wiem do końca kiedy to się zaczęło dziać. Jest możliwość wymiany szkieł? Szukam, ale takich szkieł nie widzę. Trzeba będzie chyba kupić nowe, może Smith?