Witam Panowie
Zapytanie:
Jak Wasze oceny po 3 dniach pobytu? Mam na myśli wyniki, w powiązaniu z zmienną pogodą?
Doczytuję, że Caryce..a owszem są, ale jak to one, lekko kapryśne. Dużo maluchów ( 50-60 cm). Pojedyncze okonie. Co z sandaczem?
Jakieś ew porównanie z ubiegłorocznym wyjazdem? Oczywiście tylko 2 słowach..
Remku, jak Ci idzie z muchą?
Niech am Panowie trzeszczą....nadgarstki.
Pozdrawiam
Alek
Sporo albo też bardzo dużo małego i średniego szczupaka (myślę, że każdy zaliczył już w sumie po kilkanaście, kilkadziesiąt stuk). Niestety średnia wielkość to myślę, że ... około 55-60cm. Niewiele 70cm, kilka 80cm i .... jedna 90+. Dużych ryb jak na lekarstwo, nawet nie widać - wyjścia ryb przede wszystkich małych.
Warunki nad wodą - zróżnicowana temperatura wody. W głównej zatoce około 11-12C. Są jednak miejsca ze skrajnymi temperaturami - nawet kilka stopni (minimalna to 2C). Im bliżej morza - za mostem tym temperatura stopniowo maleje. Znaleźliśmy też miejsca z 13C. Trzcina tylko w niektórych miejscach wychodzi - w większości jeszcze nie rozwinięta.
Pod wodą - na pewno tarło śledzia. Większość śledzi albo miało ikrę albo mlecz. Część wytarta. Śledzie zlokalizowane nawet kilka metrów od brzegu. Ponadto tarło ... cierników .... a szczupaki też je pożerają.
Co z muchą? Ano ... łowię ale ... średnia wielkości też niewielka niestety. Wyjść bardzo dużo.
Co jutro? Jutro płyniemy na północną część zatoki. Tam do tej pory była zimna woda natomiast odwrócił się wiatr i ... prawdopodobnie tam zmieniła się temperatura - największa zmiana temperatury. Łowimy tylko na stokach. Szukamy głębokiej trzciny i poławiamy na stokach. Albo przyglebimy albo .... złowimy coś ciekawego.
Do jutra!