A ja jakieś piwko ściskam, więc do północy daleko. Grzecznie spałem około tej godzinki.
Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl
#521 OFFLINE
Napisano 30 maj 2016 - 22:49
#522 OFFLINE
Napisano 31 maj 2016 - 08:28
Witam. wybieram się Na Syrsan 3.06.2016,
czy ma ktoś mapkę tego akwenu, ewentualnie czy gospodarz na wyspie daje takową na dzień dobry?
Jeśli tak proszę na privat filip@tabun.eu
dziękuje z Góry
#523 OFFLINE
Napisano 31 maj 2016 - 08:34
tam gdzie byliśmy to dostaliśmy - większość kamieni pozaznaczana jest na niej
#524 OFFLINE
Napisano 31 maj 2016 - 10:05
Witam. wybieram się Na Syrsan 3.06.2016,
czy ma ktoś mapkę tego akwenu, ewentualnie czy gospodarz na wyspie daje takową na dzień dobry?
Jeśli tak proszę na privat filip@tabun.eu
dziękuje z Góry
https://webapp.navio...&key=emlcJ{cmeB
szukajcie a znajdziecie
#525 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 11:20
- Piotrek Milupa, BOB, woblery z Bielska i 2 innych osób lubią to
#526 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 12:35
A co z regulaminem umieszczania zdjęć?
#527 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 12:47
A co z regulaminem umieszczania zdjęć?
6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej:
Belona - 80cm
Boleń - 65cm
Brzana - 60cm
Dorsz - 75cm
Głowacica - 70cm
Jaź - 35cm
Kleń - 40cm
Lipień - 35cm
Łosoś, Troć - 60cm (UWAGA! od 1 stycznia 2016 r. można publikować wyłącznie "srebrniaki" łososia i troci - w razie wątpliwości przed publikacją zdjęcia prosimy o kontakt z moderatorem @lukomat)
Okoń - 30cm
Pstrąg - 40cm
Sandacz - 65cm
Sum - 100cm
Szczupak - 75cm
Wzdręga - 30cm
Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii.
- Piotrek Milupa, BOB, Tomek88 i 1 inna osoba lubią to
#528 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 14:07
- SzymusS, Piotrek Milupa, BOB i 3 innych osób lubią to
#529 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 17:26
6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej:
Belona - 80cm
Boleń - 65cm
Brzana - 60cm
Dorsz - 75cm
Głowacica - 70cm
Jaź - 35cm
Kleń - 40cm
Lipień - 35cm
Łosoś, Troć - 60cm (UWAGA! od 1 stycznia 2016 r. można publikować wyłącznie "srebrniaki" łososia i troci - w razie wątpliwości przed publikacją zdjęcia prosimy o kontakt z moderatorem @lukomat)
Okoń - 30cm
Pstrąg - 40cm
Sandacz - 65cm
Sum - 100cm
Szczupak - 75cm
Wzdręga - 30cm
Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii.
Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?
#530 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 17:30
Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?
Niech każdy odczytuje sztukę tak jak to rozumie.
Zorganizuj gościu taki wypad dla Jerkbaitowców to jestem pewien, że nikt Tobie nawet mniejszego gluta nie usunie.
- BOB i coma lubią to
#531 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 17:46
Bardziej jako przykład reprezentatywny łowiska i reakcję ryb na przynęty tzw. selektywne, czyli kompletny brak reguły co do wielkości poławianych ryb mimo stosowania dużych wabików, a tak na serio to widzę szukanie dziury w całym, tylko zastanawiam się do czego ma to prowadzić.
- BOB, Sebalos, coma i 2 innych osób lubią to
#532 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 17:54
Regulamin jerkbait.pl:
"5. Przestrzegaj regulaminów obowiązujących na forum oraz zaleceń administratora lub moderatorów. Pamiętaj, że ostateczne interpretacje należą do nich. Wypowiedzi naruszające zasady mogą być usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiązujących na jerkbait.pl może oznaczać usunięcie z grona Użytkowników."
- Piotrek Milupa, BOB, olo86 i 1 inna osoba lubią to
#533 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 18:16
Oczywiście , że tak! Wszak sztuką jest sfotografować akt(ak) takiego gluta. A co do plastyki tej fotografii trudno się przyczepić. Ja ją oceniam bardzo wysoko a sztuką jest to co za nią uznasz.
A tak na poważnie...na prawdę nie czujesz konwencji/przekazu tego fotoreportażu?
- Piotrek Milupa, Durzy i rrthc lubią to
#534 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 18:28
Tak jako zdjęcie artystyczne. Pomyśl jakim artysta trzeba być by zagryźć jerka praktycznie tej samej wielkości:). A tak na serio to chcieliśmy się z wami podzielić, tym czym nas w tym roku ''obdarowała'' Szwecja. Ryb regulaminowych było niewiele, jak byśmy wrzucili 5zdjęć to byś marudził ze nic nie wrzuciliśmy albo nie połowiliśmy. Otóż połowiliśmy mnóstwo ale niestety takich gluciaków. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni i w pewnym stopniu wyłowieni. Miejmy nadzieje ze przyszły rok obdaruje nas nieco lepszymi rybkami, frekwencją jak w tym roku i tak doborowym towarzystwem. Tymczasem nie spinajmy się tylko cieszmy chwila:) Pozdro Darek
- SzymusS, silurus, jbk i 5 innych osób lubią to
#535 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 19:59
- Piotrek Milupa, BOB i coma lubią to
#536 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 20:14
Tak jako zdjęcie artystyczne. Pomyśl jakim artysta trzeba być by zagryźć jerka praktycznie tej samej wielkości:). A tak na serio to chcieliśmy się z wami podzielić, tym czym nas w tym roku ''obdarowała'' Szwecja. Ryb regulaminowych było niewiele, jak byśmy wrzucili 5zdjęć to byś marudził ze nic nie wrzuciliśmy albo nie połowiliśmy. Otóż połowiliśmy mnóstwo ale niestety takich gluciaków. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni i w pewnym stopniu wyłowieni. Miejmy nadzieje ze przyszły rok obdaruje nas nieco lepszymi rybkami, frekwencją jak w tym roku i tak doborowym towarzystwem. Tymczasem nie spinajmy się tylko cieszmy chwila:) Pozdro Darek
Jedna mądra odpowiedz. Reszty komentarz odpuszczę
#537 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 20:15
Echhhh ... nakręcasz mnie , że ciary na plecach! a tu jeszcze mam kawał czasu do października!
Ale nie miej litości i publikuj do bólu
Użytkownik BOB1 edytował ten post 02 czerwiec 2016 - 20:15
#538 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 20:17
Jedna mądra odpowiedz. Reszty komentarz odpuszczę
Wielkie dzięki łaskawco, że przynajmniej jedna odpowiedź spełnia twoje wymogi akceptacji!
Nie ma to jak wysokie mniemanie o sobie samym
- Piotrek Milupa i Tomek88 lubią to
#539 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 20:34
Z innej beczki: przydałoby się żeby zdjęcia na których są rozpoznawalne osoby były w miarę możliwości opisane "kto zacz" na zdjęciu.
Uwaga/propozycja/sugestia dotyczy zresztą fotografii z wszystkich imprez (zloty, spotkania, SF, itd.).
P.S. - zdaję sobie sprawę że to praco i czasochłonne .
Użytkownik slawek_2348 edytował ten post 02 czerwiec 2016 - 20:34
- BOB i woblery z Bielska lubią to
#540 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2016 - 21:10
Z innej beczki: przydałoby się żeby zdjęcia na których są rozpoznawalne osoby były w miarę możliwości opisane "kto zacz" na zdjęciu.
Uwaga/propozycja/sugestia dotyczy zresztą fotografii z wszystkich imprez (zloty, spotkania, SF, itd.).
P.S. - zdaję sobie sprawę że to praco i czasochłonne .
Zacznę od siebie, to jestem ja
- BOB, woblery z Bielska i coma lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych