Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki Fenwick

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1761 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   pawekus

pawekus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 postów

Napisano 28 luty 2012 - 23:07

Ale o którym mówisz żeby była jasność bo domyślam się z poprzednich postów ze o Fenwicku. Ale patrząc pod kątem wagi to by wychodziło że st croix to w ogóle ultra ultra lekki bo te pare g lżejszy

#142 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Jagodziński

Napisano 28 luty 2012 - 23:22

No kilka gram lżejszy, od omawianego ESMS69M-XF do 21g, ale Smallmouth w tej samej gramaturze ( do 18g) jest jeszcze lżejszy
niż LTB Jest także o cal dłuższy jeśli już tak patrzymy na tą wagę. No i Turnament dobre 3stówy droższy :blush:I za mną
szczególnie przemówiła gwarancja na miejscu, bo po złamanym MojoBassie STC zwątpiłem... Embarassed

#143 OFFLINE   damien79

damien79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 439 postów
  • LokalizacjaPrzemyśl
  • Imię:Damian

Napisano 29 luty 2012 - 15:03

Witam. Poszukuję kija na łódkę takiego pod okonia. W oko wpadł mi Fenwick River Runner 218' 0,8 - 9 gr. Ponieważ nie mam możliwości pooglądania kija i pomachania nim chciałem zapytać czy ktoś z kolegów użytkuje ten model bądż też go oglądał. Jeśli tak to jakie są możliwości że tak powiem przynętowe tego kija?
pzdr.

nikt z kolegów nie użytkował?

#144 OFFLINE   danlok

danlok

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • LokalizacjaD-wo

Napisano 05 marzec 2012 - 12:45

Witam.

Czy ktoś może coś powiedzieć w sumie chyba o najtańszej wersji fenwicka Eagle GT chodzi mi dokładnie o model EGTS66L-2
2.00 1,5 - 10 gr

Kijek miałby być używany do łowienia okoni z łódki. No i jego cena to ok 390 zł.

#145 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 11 marzec 2012 - 12:44

Witam. Poszukuję kija na łódkę takiego pod okonia. W oko wpadł mi Fenwick River Runner 218' 0,8 - 9 gr. Ponieważ nie mam możliwości pooglądania kija i pomachania nim chciałem zapytać czy ktoś z kolegów użytkuje ten model bądż też go oglądał. Jeśli tak to jakie są możliwości że tak powiem przynętowe tego kija?
pzdr.

Miałem z nim do czynienia - przepiękna okonióweczka do paproszków, cykad. Jest dość dynamiczny - nie kluchowaty - szybki, a pod rybką
pracuje już baaardzo fajnie i głęboko. Na okonia właśnie super - amortyzuje odjazdy itp. i nie dopuści do rozerwania pyszczka okonia

To może przy okazji pochwalę się kolejnym kijkiem w mojej kolekcji. Lekka jerkówka - ESMC69MH-F. Normalnie kosmos :D
Kijek do 1uncji 20lb, a ma takiego powera, że włos się jeży na głowie. Blank jest dość gruby, masywny (MIĘCHO) a waga kija... 105g.
Nie wiem jak to możliwe :lol: Zawsze kije z grubym blankiem kojarzył mi się z dużą wagą itd. a tutaj finezja i mięcho zarazem :D
I co ciekawe pod obciążeniem kij przechodzi w super ugięcie. Do 10-12cm jerków będzie super. Mógłby być jedynie trochę krótszy
jak dla mnie - zawsze jerkowałem 6stopowymi kijami, ale może to tylko mój stereotyp?! Embarassed
Spasuję go z STX'em Abu Revo i plecionką 20lb.

http://img254.imageshack.us/img254/3666/img2112u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img35.imageshack.us/img35/2351/img2119a.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/6974/img2116hb.jpg

#146 OFFLINE   volfi

volfi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 154 postów
  • LokalizacjaRuda Slaska

Napisano 11 marzec 2012 - 20:44

witam mam pytanie odnosnie tego kijka HMXS70M-2-XF 2,10m / 3-21g jaka jest dlugosc dolnika w tym kijku szukam kijaszka do lekkich kogucików od 5 do 15gr pod sandacza,ale nie stety nie moge tego kija pomacac przed kupnem, jaka jest akcja czy rzeczywiscie extra fast jak z moca dolnika? byłbym wdzieczny za odpowiedz
pozdrawiam

#147 OFFLINE   epopado

epopado

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaZalew Zegrzyński

Napisano 13 marzec 2012 - 10:56

Ja też pokażę swoją:) wprawdzie na wodzie jeszcze nie była - więc nie przekażę teraz swoich odczuć:) ale zrobię to w dzień dziecka:) bo kijek będzie głównie do sandaczy służył...w komplecie z battle 2 lub 3k, testy wykażą:)
pozdrawiam

Załączone pliki

#148 OFFLINE   epopado

epopado

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaZalew Zegrzyński

Napisano 13 marzec 2012 - 11:58

Informacji na temat długości dolnika nie znalazłem nigdzie niestety, sam byłem w takiej sytuacji, wędkę kupowałem zdalnie. Ale te wędki nie są projektowane przez byle kogo, więc wiedzą co robią. Ja byłem przyzwyczajony do długich dolników, ale i wędki były cięższe, nie pracowało się samym nadgarstkiem, a przy takim piórku podparcie jest mniej ważne a krótkim operuje się lepiej (tak mi się przynajmniej wydaje na sucho), a jak będzie nad wodą czas pokaże.
pzdr

#149 OFFLINE   danlok

danlok

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 postów
  • LokalizacjaD-wo

Napisano 13 marzec 2012 - 13:25

Ja właśnie zamówiłem swoj pierwszy kijek Fenwicka

HMXS66L-2-M ( 2.00 1,5 - 10 gr ) z przeznaczeniem na połów okoni z łódki :D a kreciołek do niego to penn battle 2000 :D

Mam nadzieję że ten kijek będzie udanym zakupem

#150 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 25 marzec 2012 - 17:08

W sobotę doszedł do mnie młynek... Tak wygląda zestaw, jeszcze tylko nowa PP20lb :D

http://img189.imageshack.us/img189/4152/img2153nk.jpg

#151 OFFLINE   BOSMAN 76

BOSMAN 76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 387 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 30 marzec 2012 - 17:45

Gdzie moge znaleźc cennik fenwicka

#152 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 30 marzec 2012 - 17:55

Gdzie moge znaleźc cennik fenwicka

W internecie chyba nie prowadzą sprzedaży - możesz je znaleźć w sklepach wędkarskich wymienionych na ich stronie :D

#153 OFFLINE   BOSMAN 76

BOSMAN 76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 387 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 30 marzec 2012 - 18:01

Ok Dzieki bede szukał

#154 OFFLINE   tiguss

tiguss

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 31 marzec 2012 - 12:52

wobler129
Niedługo, lepiej będzie spytać Ciebie - jakiej wędki nie posiadasz marki Fenwick? :lol:
A tak na poważnie. Jaka jest różnica - w Twoim odczuciu - pomiędzy ElitTech Walleye Jigging EWS66M-F(3-21gr), a Smallmouth ESMS69M-XF(3-21gr)? Chodzi mi głównie o walory użytkowe i porównawcze, nie wizualne. :unsure:

#155 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 31 marzec 2012 - 13:04

wobler129
Niedługo, lepiej będzie spytać Ciebie - jakiej wędki nie posiadasz marki Fenwick? :lol:
A tak na poważnie. Jaka jest różnica - w Twoim odczuciu - pomiędzy ElitTech Walleye Jigging EWS66M-F(3-21gr), a Smallmouth ESMS69M-XF(3-21gr)? Chodzi mi głównie o walory użytkowe i porównawcze, nie wizualne. :unsure:

:lol: :lol: :lol:

Hmmm zależy kto co lubi jeśli chodzi o sandacze. To dwa różne kije, na walleye jigging złowiłem chyba najwięcej sandaczy,
chociaż smallmouthem też połowiłem :D Ten nowszy ma jakby mocniejszy dolnik, więcej mięska na dole. Ja nazywam takie kije
szpady bo jest extra szybki i baaardzo czuły. Te nowe są strasznie elektryczne(czułe). I fajnie w łapie leżą - nie czuć w ogóle młynka.

#156 OFFLINE   tiguss

tiguss

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 31 marzec 2012 - 13:19

wobler129
Właśnie o takie stwierdzenia mi chodziło! :mellow:
Dzięki za podpowiedź. :D

#157 OFFLINE   Minibam

Minibam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów

Napisano 01 kwiecień 2012 - 16:34

Jaki model byscie polecili poczatkujacemu?
Lowisko Warta - z brzegu - glwoki, guma 3 i moze 4 cale + glowki do 20 moze 25 ale to chyba maks.
Boje sie ze 2.13 moze byc ciut za krotki.

#158 OFFLINE   Tomasz K

Tomasz K

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów

Napisano 02 kwiecień 2012 - 22:06

Dla początkującego to za drogie wędki, proszę kupić sobie tańszą.

#159 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15674 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2012 - 22:31

A dla początkującego z dużą ilością kasy? :mellow:

#160 OFFLINE   Minibam

Minibam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 93 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 13:54

Cos w kwocie dragona 2.30 14-35 czyli przedzial 400 - 500 zl, bo zdaje sie jakos tak chodzi. :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych