Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rolka kotwiczna / wyciągarka kotwicy do pontonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
281 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł

Napisano 26 luty 2018 - 16:28

Zejdzie z pomoca suszarki. Po kawalku, zaczynasz od krawedzi i powoli czyms tempym odrywasz np raczka od lyzeczki

#142 OFFLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 26 luty 2018 - 16:51

ja mam takie cos ... i chodziło mi o to czy to nie bedzie przeszkadzało ale raczej napewno bedzie ... znow bede musiał cos sam wystrugac

Oderwalem dokladnie takie cudo jak na tym zdjeciu z tokarexu (oni wlasnie to kleili)

Użytkownik pmiszk1 edytował ten post 26 luty 2018 - 16:57

#143 OFFLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 26 luty 2018 - 16:56

Szerokosc blachy 8,5cm
  • radmac5 lubi to

#144 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 26 luty 2018 - 17:21

Nie wiem czym kleją w tokarex. Ja u siebie miałem na klej tip top plastic&cement i żadne suszarki opalarki nie dały rady... Tylko szlifierka

#145 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów

Napisano 26 luty 2018 - 17:43

Nie wiem czym kleją w tokarex. Ja u siebie miałem na klej tip top plastic&cement i żadne suszarki opalarki nie dały rady... Tylko szlifierka

Jechałeś klej gumówką z pontonu? :-D

#146 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 26 luty 2018 - 17:53

nie klej gumowka , a knage odcinale 0,5cm nad balonem :)

#147 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów

Napisano 26 luty 2018 - 17:55

Aaaaaa, ok. To samo robiłem z wcześniejszą gumą :-)

#148 OFFLINE   radmac5

radmac5

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów
  • Imię:Radek

Napisano 26 luty 2018 - 18:02

pływadło na gwarancji to daruje sobie odcinanie i odklejanie ... zrobie cos co bedzie nachodziło na tą knage 

#149 OFFLINE   Włodziu

Włodziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaRuda Czachowska
  • Imię:Włodzimierz

Napisano 26 luty 2018 - 18:28

Koledzy po co takie kombinacje z tymi konstrukcjami do kotwic ?  Niech sie trochę ociepli to zrobię zdjęcia swojego "ustrojstwa" gdzie nic nie trzeba ucinać , przyklejać i cudować .Największą zaletą jest to że nie jest na stałe zamontowana a czas założenia i zdjęcia to 1 min i można tę wyciągarkę zakładać na dziób jak też na boczne burty. Koszt to max 50 zł + 2 browary i 1 godz. pracy . A tak na marginesie to montowanie elektrycznej windy do Kolibrii to chyba lekkie przegięcie , to jakby do ruskiego roweru Ukraina założyć przerzutki Shimano ...

#150 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów

Napisano 26 luty 2018 - 18:34

Koledzy po co takie kombinacje z tymi konstrukcjami do kotwic ? Niech sie trochę ociepli to zrobię zdjęcia swojego "ustrojstwa" gdzie nic nie trzeba ucinać , przyklejać i cudować .Największą zaletą jest to że nie jest na stałe zamontowana a czas założenia i zdjęcia to 1 min i można tę wyciągarkę zakładać na dziób jak też na boczne burty. Koszt to max 50 zł + 2 browary i 1 godz. pracy . A tak na marginesie to montowanie elektrycznej windy do Kolibrii to chyba lekkie przegięcie , to jakby do ruskiego roweru Ukraina założyć przerzutki Shimano ...

Ale byłaby torpeda. Ukraina I Shimano... Sama Ukraina już była wyczynem ludzkości ;-)

#151 OFFLINE   radmac5

radmac5

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów

Napisano 26 luty 2018 - 18:34

Włodzimierzu ... ja juz nie moge sie doczegac kiedy ujrze twoj patent :) ... czekamy na foty

#152 OFFLINE   fonix

fonix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 484 postów
  • LokalizacjaŁomianki
  • Imię:Tomek

Napisano 26 luty 2018 - 18:36

Niech sie trochę ociepli to zrobię zdjęcia swojego "ustrojstwa" gdzie nic nie trzeba ucinać , przyklejać i cudować. ...

Sęk w tym, że jak się zrobi ciepło, to każdy chce mieć temat z bani i pływać :)
  • radmac5 lubi to

#153 OFFLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 26 luty 2018 - 18:58

Jak Wlodka patent utrzyma kotwe 12kg to szacun

#154 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów

Napisano 26 luty 2018 - 19:16

Wlodziu... Nikt Ci nie każe montować wciagarki elektrycznej. Ja poprostu lubię nacisnąć guzik i się zakotwiczyc . Niż szarpać się z lina . Męczyć. Jak byś popływal z wciągarka elektryczna to.moze byś zmienił zdanie.i tu nie ma znaczenia wielkość jednostki. Może być i stynka 2.5m niewątpliwe walory to: suche ręce. I zero ściągania liny. Platania. Bajzlu na pokładzie. Podciągać sobie naście razy kotwicę 11kg z 15m to żadna frajda... można wyrzezbic że sklejki cudo, co będzie się klinowac w raczce z przodu i spinac do podłogi linka.

Użytkownik siarq edytował ten post 26 luty 2018 - 19:19

#155 OFFLINE   Włodziu

Włodziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów

Napisano 26 luty 2018 - 19:26

Sęk w tym, że jak się zrobi ciepło, to każdy chce mieć temat z bani i pływać :)

Chodzi mi o mróz który teraz jest . Ponton jest w garażu wolno stojącym i nie za bardzo uśmiecha odgarniać śnieg. Koło soboty już ma się ocieplać . Myślę że w przeciągu dwóch tygodni nie będziesz się wybierał na ryby ?

#156 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów

Napisano 26 luty 2018 - 19:36

Wlodziu... Nikt Ci nie każe montować wciagarki elektrycznej. Ja poprostu lubię nacisnąć guzik i się zakotwiczyc . Niż szarpać się z lina . Męczyć. Jak byś popływal z wciągarka elektryczna to.moze byś zmienił zdanie.i tu nie ma znaczenia wielkość jednostki. Może być i stynka 2.5m niewątpliwe walory to: suche ręce. I zero ściągania liny. Platania. Bajzlu na pokładzie. Podciągać sobie naście razy kotwicę 11kg z 15m to żadna frajda... można wyrzezbic że sklejki cudo, co będzie się klinowac w raczce z przodu i spinac do podłogi linka.

Wyciąganie z 30 m przy minus 10 powietrza, do przyjemnych nie należy :-) A jest co zimę...

#157 OFFLINE   Włodziu

Włodziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów

Napisano 26 luty 2018 - 19:36

Siarq... Nie bierz tego do siebie . Chodzi mi oto aby winda nie była droższa od pontonu . Jeśli kogoś stać to niech kotwice ze złota zrobi nie moja broszka .

#158 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów

Napisano 26 luty 2018 - 19:43

Siarq... Nie bierz tego do siebie . Chodzi mi oto aby winda nie była droższa od pontonu . Jeśli kogoś stać to niech kotwice ze złota zrobi nie moja broszka .

Za 800 zł już można, to chyba źle nie jest.

#159 OFFLINE   Włodziu

Włodziu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów

Napisano 26 luty 2018 - 20:09

"Siarq >>Może być i stynka 2.5m niewątpliwe walory to: suche ręce. <<" Ciekawe jak Ty ryby w ręce bierzesz jak się boisz że będziesz miał mokre , no chyba że ktoś je odhacza ?

Użytkownik Włodziu edytował ten post 26 luty 2018 - 20:09

#160 OFFLINE   radmac5

radmac5

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 657 postów

Napisano 26 luty 2018 - 20:29

Ta rozmowa zmierzą w złym kierunku... jak ktoś często zmienia miejscówki to winda pewnie jest spoko ... mam nadzieję że się kiedyś i tym przekonam

Użytkownik radmac5 edytował ten post 26 luty 2018 - 20:30

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych