Napisano 26 maj 2025 - 18:34
Napisano 28 maj 2025 - 08:04
Oznacza to, że jeśli płyniesz od Żurawia w kierunku wschodnim, to wchodzisz w wody morskie. Natomiast jeśli płyniesz od mostów w kierunku wschodnim, wchodzisz w kanały zarządzane przez spółdzielnię "Troć".
Użytkownik MietekK edytował ten post 28 maj 2025 - 08:08
- Bułka lubi to
Napisano 28 maj 2025 - 10:12
Granicą między wodami morskimi a zarządzanymi przez spółdzielnie "Troć" na Motławie jest linia biegnąca wzdłuż północnej krawędzi mostu Zielonego oraz mostu Stągiewnego. Wody na wschód od tych mostów, w kierunku Żurawia, to wody morskie. Z kolei kanały kończące się przystanią jachtową Żabi Kruk (Stara Motława) i Śluzą Kamienną (Nowa Motława) to wody zarządzane przez spółdzielnię "Troć".
Oznacza to, że jeśli płyniesz od Żurawia w kierunku wschodnim, to wchodzisz w wody morskie. Natomiast jeśli płyniesz od mostów w kierunku wschodnim, wchodzisz w kanały zarządzane przez spółdzielnię "Troć".
Zdaje się że wymieniona spółdzielnia nie prowadzi już gospodarki na wspomnianej wodzie.
Napisano 28 maj 2025 - 10:15
Wiosną tego roku podpisali nową umowę na dzierżawę tego odcinka.
https://www.google.p...re8JsXgmoFF9iyT
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Użytkownik MietekK edytował ten post 28 maj 2025 - 10:23
- skrzyp lubi to
Napisano 28 maj 2025 - 20:19
- skrzyp i MietekK lubią to
Napisano 06 czerwiec 2025 - 16:19
Napisano 08 czerwiec 2025 - 12:23
Napisano 08 czerwiec 2025 - 19:08
- mariusz-net lubi to
Napisano 08 czerwiec 2025 - 20:16
Wieczorową porą najwięcej wędkarzy przychodzi na wyspę spichrzów i na ołowiankę tam gdzie stoi to koło widokowe Amber sky czy coś takiego.
Wielkie dzięki. A są jakieś specjalne ograniczenia odnośnie spiningu na tym odcinku? W sumie to może jest jakaś strona z tymi przepisami to bym poczytał.
Napisano 09 czerwiec 2025 - 12:50
Napisano 09 czerwiec 2025 - 16:14
Cześć. Ostatni spędzam więcej czasu w Gdańsku. Poleci ktoś jakieś miejscówki (próbowałem koło zielonej latarni przy wyjściu z portu) na podłubanie np. Okoni (wrócą do wody) na lekki spining lub innych rybek. Najlepiej wody morskie (wykupione już mam)... no chyba, że warto wykupić też na inne odcinki.
Czyli wykupiłeś, nic nie złowileś, jak mniemam i zamiast iść na ryby, oczekujesz podania 'współrzędnych' miejsca, gdzie podłubiesz np, okonia , ktoremu zwrócisz wolność i innych 'rybek', ktorym , co wynika z tego co napisałeś, wolności nie zwrócisz.😁Mocno to nielogiczne.
Napisano 09 czerwiec 2025 - 21:22
Czyli wykupiłeś, nic nie złowileś, jak mniemam i zamiast iść na ryby, oczekujesz podania 'współrzędnych' miejsca, gdzie podłubiesz np, okonia , ktoremu zwrócisz wolność i innych 'rybek', ktorym , co wynika z tego co napisałeś, wolności nie zwrócisz.😁Mocno to nielogiczne.
Nielogiczne to są Twoje urojenia i wymysły.
Zapytałem o miejsca i czy warto płacić za wody pzw Troć. Czytałem tez o jakiś ograniczeniach w spiningu i zamiast studiować kolejne regulaminy (trochę jeżdżę) to postanowiłem zapytać. Jak ktoś chętny pomóc to pomoże (już pomógł). Ryby wracają do wody (z nielicznymi wyjątkami), a i na latarni belonę (a właściwie belonkę) złowiłem = tak więc pudło. Nie chcesz pomóc, nie pomagaj ale zostaw swoje "mądrości" dla Siebie.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
![]()
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →