Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
MIASTO

Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   Bułka

Bułka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 788 postów
  • LokalizacjaTOSiek
  • Imię:Wojtek

Napisano 26 maj 2025 - 18:34

Panowie, za kilka dni będę w Gdańsku, chciałem chwilę połowić ale mam do dyspozycji jedynie Motławę w okolicy Wyspy Spichrzów. Czy to woda PZW Gdańsk czy już morska?

#142 OFFLINE   MietekK

MietekK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Mieczysław
  • Nazwisko:Kołowiecki

Napisano 28 maj 2025 - 08:04

Granicą między wodami morskimi a zarządzanymi przez spółdzielnie "Troć" na Motławie jest linia biegnąca wzdłuż północnej krawędzi mostu Zielonego oraz mostu Stągiewnego. Wody na wschód od tych mostów, w kierunku Żurawia, to wody morskie. Z kolei kanały kończące się przystanią jachtową Żabi Kruk (Stara Motława) i Śluzą Kamienną (Nowa Motława) to wody zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Oznacza to, że jeśli płyniesz od Żurawia w kierunku wschodnim, to wchodzisz w wody morskie. Natomiast jeśli płyniesz od mostów w kierunku wschodnim, wchodzisz w kanały zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Użytkownik MietekK edytował ten post 28 maj 2025 - 08:08

• Bułka lubi to

#143 OFFLINE   kogut1982

kogut1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów

Napisano 28 maj 2025 - 10:12

Granicą między wodami morskimi a zarządzanymi przez spółdzielnie "Troć" na Motławie jest linia biegnąca wzdłuż północnej krawędzi mostu Zielonego oraz mostu Stągiewnego. Wody na wschód od tych mostów, w kierunku Żurawia, to wody morskie. Z kolei kanały kończące się przystanią jachtową Żabi Kruk (Stara Motława) i Śluzą Kamienną (Nowa Motława) to wody zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Oznacza to, że jeśli płyniesz od Żurawia w kierunku wschodnim, to wchodzisz w wody morskie. Natomiast jeśli płyniesz od mostów w kierunku wschodnim, wchodzisz w kanały zarządzane przez spółdzielnię "Troć". 

Zdaje się że wymieniona spółdzielnia nie prowadzi już gospodarki na wspomnianej wodzie. 

#144 OFFLINE   MietekK

MietekK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 maj 2025 - 10:15

Prowadzi prowadzi i trzeba u nich wykupić zezwolenie .
Wiosną tego roku podpisali nową umowę na dzierżawę tego odcinka.

https://www.google.p...re8JsXgmoFF9iyT

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Użytkownik MietekK edytował ten post 28 maj 2025 - 10:23

• skrzyp lubi to

#145 OFFLINE   Bułka

Bułka

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 788 postów
  • LokalizacjaTOSiek
  • Imię:Wojtek

Napisano 28 maj 2025 - 20:19

Dziękuję. Dla świętego spokoju wykupiłem pozwolenie w Troci i morskie 🙂
  • skrzyp i MietekK lubią to

#146 OFFLINE   MietekK

MietekK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 czerwiec 2025 - 16:19

Ostatnio na Motławie najlepiej sprawdza się drop shot.

#147 OFFLINE   mariusz-net

mariusz-net

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaKlucze

Napisano 08 czerwiec 2025 - 12:23

Cześć. Ostatni spędzam więcej czasu w Gdańsku. Poleci ktoś jakieś miejscówki (próbowałem koło zielonej latarni przy wyjściu z portu) na podłubanie np. Okoni (wrócą do wody) na lekki spining lub innych rybek. Najlepiej wody morskie (wykupione już mam)... no chyba, że warto wykupić też na inne odcinki.

#148 OFFLINE   MietekK

MietekK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2025 - 19:08

Wieczorową porą najwięcej wędkarzy przychodzi na wyspę spichrzów i na ołowiankę tam gdzie stoi to koło widokowe Amber sky czy coś takiego.

• mariusz-net lubi to

#149 OFFLINE   mariusz-net

mariusz-net

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaKlucze

Napisano 08 czerwiec 2025 - 20:16

Wieczorową porą najwięcej wędkarzy przychodzi na wyspę spichrzów i na ołowiankę tam gdzie stoi to koło widokowe Amber sky czy coś takiego.

Wielkie dzięki. A są jakieś specjalne ograniczenia odnośnie spiningu na tym odcinku? W sumie to może jest jakaś strona z tymi przepisami to bym poczytał.

#150 OFFLINE   MietekK

MietekK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2025 - 12:50

Poszukaj w necie wszystko jest tam napisane a jak pójdziesz na wodę to pogadaj z wędkarzami.

#151 OFFLINE   Lokityrem

Lokityrem

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 233 postów

Napisano 09 czerwiec 2025 - 16:14

Cześć. Ostatni spędzam więcej czasu w Gdańsku. Poleci ktoś jakieś miejscówki (próbowałem koło zielonej latarni przy wyjściu z portu) na podłubanie np. Okoni (wrócą do wody) na lekki spining lub innych rybek. Najlepiej wody morskie (wykupione już mam)... no chyba, że warto wykupić też na inne odcinki.

Czyli wykupiłeś, nic nie złowileś, jak mniemam i zamiast iść na ryby, oczekujesz podania 'współrzędnych' miejsca, gdzie podłubiesz np, okonia , ktoremu zwrócisz wolność i innych 'rybek', ktorym , co wynika z tego co napisałeś, wolności nie zwrócisz.😁Mocno to nielogiczne.

#152 OFFLINE   mariusz-net

mariusz-net

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaKlucze

Napisano 09 czerwiec 2025 - 21:22

Czyli wykupiłeś, nic nie złowileś, jak mniemam i zamiast iść na ryby, oczekujesz podania 'współrzędnych' miejsca, gdzie podłubiesz np, okonia , ktoremu zwrócisz wolność i innych 'rybek', ktorym , co wynika z tego co napisałeś, wolności nie zwrócisz.😁Mocno to nielogiczne.

Nielogiczne to są Twoje urojenia i wymysły.

Zapytałem o miejsca i czy warto płacić za wody pzw Troć. Czytałem tez o jakiś ograniczeniach w spiningu i zamiast studiować kolejne regulaminy (trochę jeżdżę) to postanowiłem zapytać. Jak ktoś chętny pomóc to pomoże (już pomógł). Ryby wracają do wody (z nielicznymi wyjątkami), a i na latarni belonę (a właściwie belonkę) złowiłem = tak więc pudło. Nie chcesz pomóc, nie pomagaj ale zostaw swoje "mądrości" dla Siebie.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych