Przechowywanie wędek na pokładzie łodzi
#161 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2023 - 19:12
Jerzy to zalezy do czego to chcesz przeznaczyć. Jak coś grubszego wieszać to bym nie ryzykował. Lepiej używany kupić na olx chociażby
- Marek_86 lubi to
#162 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2023 - 19:38
Mówię o takich.
Wygląda na plastik fantastik, FOX-y używane i sprawdzone przez wielu.
Fajne te uchwyty Foxa.
Panowie, znajdzie się jakaś dobra alternatywa dla Rama, odnośnie mocowania na relingach. ?
https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
Tutaj kupowałem, zarówno sklep jak i towar sprawdzony i pewny.
#163 OFFLINE
Napisano 04 marzec 2023 - 19:53
#164 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2023 - 12:02
Załączone pliki
- gooral i Przemek_M lubią to
#165 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2023 - 04:37
Ja mam to zamontowane... Ale nigdy tego nie zamykam bo szczelina w piance jest odpowiednio zrobiona i nie ma bata żeby coś się z niej wysunęło.Znalazłem uchwyty berkleya z ciekawym zabezpieczeniem w postaci pierścienia, adoptował ktoś na łódkę ?
Gdzieś wyżej masz zdjęcia jak to u mnie wygląda
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
- Radbraw lubi to
#166 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2023 - 09:36
Może na przelot gdzie lecimy na maxa bym sobie zabezpieczenie aktywował. Ale na krótki dystans wstawać aby sięgnąć i otwierać/zamykać to by mi się naprawdę nie chciało.
Mam podobne bez tych "zamków" i szczytówki trzyma bezpiecznie .Nawet musiałem tą piankę naciąć bo blank wchodził z oporem gdzie z pozycji zdalnej czytaj z fotela wyciąganie wędki było problematyczne.
Użytkownik M a r a s edytował ten post 07 marzec 2023 - 09:37
#167 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2023 - 09:51
Nawet na przeloty nie trzeba tego zapinać.... Kupiłem to z myślą właśnie o dobrym zabezpieczaniu wędek podczas zmiany miejscówki i ani razu tego nie użyłem bo nie ma potrzebnyMoże na przelot gdzie lecimy na maxa bym sobie zabezpieczenie aktywował. Ale na krótki dystans wstawać aby sięgnąć i otwierać/zamykać to by mi się naprawdę nie chciało.
Mam podobne bez tych "zamków" i szczytówki trzyma bezpiecznie .Nawet musiałem tą piankę naciąć bo blank wchodził z oporem gdzie z pozycji zdalnej czytaj z fotela wyciąganie wędki było problematyczne.
#168 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2023 - 22:22
Źle mnie koledzy zrozumieliście, maiłem na myśli, że z z ta gumka to problem jest czasowy bo trzeba to za każdym razem odpinać/zapinać. Fajne są takie, ze z jednej strony jest dziura, a z drugiej pianka gdzie wędzisko trzymane jest na ścisk, znalazłem takie ale tlko na wędki. chyba będę musiał złączyć po dwa. Troche dziwnie będzie wyglądało.
Zapinam tylko jak lecę na full i to tylko dolniki. Gumeczka pyk i gotowe. Nic mi nigdy nie wypadło. Pewnie bez zapinania tez by nic nie było. Zreszta bez przesady kołowrotki są poniżej burty … . Jedynie szczytowkową podciąłem tak, żeby szczytówki wchodziły do dna. Super rozwiązanie.
Użytkownik Qh_ edytował ten post 10 marzec 2023 - 22:23
#169 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2023 - 22:46
Nie wiem naprawdę jaki macie problem z zapinaniem tych gumek, to aż tyle czasu zajmuje?
Ja nawet się nie zastanawiam nad tym, po prostu zapinam zawsze, nie mam z tym jakiegoś problemu, raz jeden z drugim nie zapnie i zestaw za tysiaka albo i dwa poleci do wody, a historia zna takie przypadki.
Oczywiście nikomu nie życzę, ale wystarczy przypadkowe machnięcie ręką lub podbierakiem.
#170 OFFLINE
Napisano 09 maj 2023 - 11:30
Ja mam to zamontowane na suficie w garażu do jednoskladow i z tego co pamiętam te uchwyty maja tylko dziurki na wkręty na kazdy końcu. Mógłbyś wrzucić fotę jak przymontowales ten uchwyt do ramienia? W sumie foto całego "ustojstwa" nile widzianeJa mam to zamontowane... Ale nigdy tego nie zamykam bo szczelina w piance jest odpowiednio zrobiona i nie ma bata żeby coś się z niej wysunęło.
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
#171 OFFLINE
Napisano 09 maj 2023 - 14:00
Ja mam to zamontowane... Ale nigdy tego nie zamykam bo szczelina w piance jest odpowiednio zrobiona i nie ma bata żeby coś się z niej wysunęło.
Mieszczą się obok siebie 4 kije z kołowrotkami?
#172 OFFLINE
Napisano 09 maj 2023 - 21:47
Podłożyłem laminat 5mm tej samej długości i szerokości, dla usztywnienia. Łódka jest na serwisie więc na fotę trzeba poczekać.Ja mam to zamontowane na suficie w garażu do jednoskladow i z tego co pamiętam te uchwyty maja tylko dziurki na wkręty na kazdy końcu. Mógłbyś wrzucić fotę jak przymontowales ten uchwyt do ramienia? W sumie foto całego "ustojstwa" nile widziane
- DGL lubi to
#173 OFFLINE
Napisano 09 maj 2023 - 21:49
Bez żadnego problemu...Mieszczą się obok siebie 4 kije z kołowrotkami?
- Sailfish lubi to
#174 OFFLINE
Napisano 09 maj 2023 - 22:54
Poczekam. DziękiPodłożyłem laminat 5mm tej samej długości i szerokości, dla usztywnienia. Łódka jest na serwisie więc na fotę trzeba poczekać.
#175 OFFLINE
Napisano 14 maj 2023 - 16:53
#176 OFFLINE
Napisano 14 maj 2023 - 16:59
Podpowie ktoś jakiś sensowny zamiennik?
https://pleciona.pl/...PRoCZlAQAvD_BwE
Warto popatrzeć na Ali. I cena, nie będzie wyrywać z butów.
#177 OFFLINE
Napisano 14 maj 2023 - 17:14
#178 OFFLINE
Napisano 14 maj 2023 - 21:09
Tak to wygląda.... Po wędkowaniu składamPoczekam. Dzięki
- DGL lubi to
#179 OFFLINE
Napisano 14 maj 2023 - 21:29
Dzięki wielkie. Super rozwiązanie. Tylko u mnie nie ma tego nacięcia mam pełny profil aluuminiowy. Więc muszę pomyśleć nad innym mocowabiemTak to wygląda.... Po wędkowaniu składam
#180 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2023 - 11:31
Oglądając filmiki wędkarskie natknąłem się na cos takiego.
Oczywiście chodzi o uchwyty na wędki.
Mam może ktoś pojęcie gdzie taki zestawik można zakupić??
Idealnie spisałby się na mojej łódce
https://youtube.com/...E?feature=share
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych