Czasem mam wrażenie,że człowiek (czyt Polski wędkarz) zeżarłby nawet gówno w papierku gdyby było ładnie zapakowane...
Nie musi być ładnie zapakowane. Wystarczy by miało wymiar.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 kwiecień 2014 - 16:56
Czasem mam wrażenie,że człowiek (czyt Polski wędkarz) zeżarłby nawet gówno w papierku gdyby było ładnie zapakowane...
Napisano 23 kwiecień 2014 - 17:12
Optymista
Napisano 23 kwiecień 2014 - 17:19
My się tutaj śmiejemy, ale to przysłowiowe "gówno" cieszyło się u nas dużą kulinarną popularnością, było wyławiane, sprzedawane za alpagę, czasem ćwiartkę.
Szło do sąsiadów, kolegów, rodzina się nim zajadała, nawet trafiało na stołeczne targi rybne.
Było, ale się skończyło.
Zamknęli bergle.
Odeszliśmy trochę od tematu.
Szpiegu, weź coś nakręć.
Napisano 23 kwiecień 2014 - 21:22
fajny sprzecik do trola
Napisano 23 kwiecień 2014 - 21:32
My się tutaj śmiejemy, ale to przysłowiowe "gówno" cieszyło się u nas dużą kulinarną popularnością, było wyławiane, sprzedawane za alpagę, czasem ćwiartkę.
Szło do sąsiadów, kolegów, rodzina się nim zajadała, nawet trafiało na stołeczne targi rybne.
Było, ale się skończyło.
Zamknęli bergle.
Odeszliśmy trochę od tematu.
Szpiegu, weź coś nakręć.
u nas to może standard ale w takiej Finlandii zachwycają się wędzonym to jest dopiero szok
Napisano 23 kwiecień 2014 - 22:30
Wędzony boleń to żadna nowinka,bynajmniej nad Wartą. W przypadku "skarg do szpiega" chodziło bardziej o to, że Odra,to nie kanał,a tym bardziej nie tylko przelew ............. ,nic więcej.Od filetowania to już są tu miszczowie,co filmy wrzucają,a pieprzą o ochronie ryb, itp........takie WW trochę,tylko w wirtualnym wydaniu.....miało być lepiej,wiarygodniej,a taka sama chujnia się leje, buahahhaa.POSTĘP
Napisano 24 kwiecień 2014 - 05:59
fajny sprzecik do trola
Zajedwabisty patent na mój gust. Cichutko ekologicznie, odchodzą problemy zmartwienia o zadbanie żeby benzynkę targać albo ciężkie aku, pomachać sobie można i się nie nudzi, chociaż pewnie cały dzień robić za perpetum mobile nie byłoby lekko
Napisano 28 kwiecień 2014 - 02:09
To i ja dodam coś od siebie. Spławikowców pewnie tu niewielu więc nasze najnowsze wyprawy zapewne nie spotkają się z zainteresowaniem. Wrzucam zatem jedne z naszych pierwszych spinningowych filmów z ubiegłego roku. Zbliża się maj więc coś o boleniach oraz dla tych co wypatrują już 1 czerwca trochę o sandaczach. Nasze filmy nie mają na celu pokazanie rekordowych ryb czy czegoś podobnego. Są to relacje z naszych wypraw wędkarskich, które dokumentujemy i sukcesywnie wrzucamy na nasz kanał. Czasem nic nie złowimy, innym razem jakieś rybki się zameldują. Staramy się podzielić swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami albo zwyczajnie poklepać głupoty jak to na rybach. Wszystko jednak tak, aby większość mogła mile spędzić czas oglądając nasze wypociny
Napisano 28 kwiecień 2014 - 06:17
Napisano 28 kwiecień 2014 - 06:22
Czasem oglądam, przyznam się, że nie wszystko.
Ryby rybami, ale klimat koleżeńskich wypraw, wasze przekomarzania się, komentarze i naturalny humor jaki płynie z filmów są naprawdę świetne.
Napisano 28 kwiecień 2014 - 07:14
kolejny kleniowy dzień na odrzańskich przelewach
Napisano 28 kwiecień 2014 - 09:25
Szpiegu,skrobnij coś w tym temacie jak będziesz miał chwilę.Myślę,że wiele mógłbyś wnieść w ten wątek.Dzięki z góry
http://jerkbait.pl/t...rategia-połowu/
Ps.Fajny filmik.
Napisano 28 kwiecień 2014 - 20:04
"Jak tam wrażenia z dzisiejszego dnia?
dzień się nie skończył, 2 godziny można powalczyć!!!"
Dobre cały dzień nad wodą a ten jak niemiecka drużyna piłkarska do ostatniej minuty walczy
Wyprawa w doborowym towarzystwie i pięknych klimatach
Gratuluję Panowie ,
Napisano 28 kwiecień 2014 - 21:57
Kolejna produkcja - jedna z pierwszych. Nie mogę się już doczekać boleni i sandaczy
Napisano 29 kwiecień 2014 - 07:40
Odszukałem kręcony z telefonu jakiś czas temu....w drodze na Św. Annę....może "mało" wędkarski, ale ciekawy....
Napisano 29 kwiecień 2014 - 18:27
Odszukałem kręcony z telefonu jakiś czas temu....w drodze na Św. Annę....może "mało" wędkarski, ale ciekawy....
smutne ale u nas po 10 min stada już by nie było
Napisano 29 kwiecień 2014 - 20:46
smutne ale u nas po 10 min stada już by nie było
Tak ja na środkowej Warcie wyrżnęli.
Napisano 02 maj 2014 - 11:54
było mega ciężko ale 1 Maja mus być na rybach
Napisano 04 maj 2014 - 14:01
Użytkownik grunwald1980 edytował ten post 04 maj 2014 - 14:09
Napisano 04 maj 2014 - 15:38
Podbieranie amatorsko wygląda, ale miało na celu nieuszkodzenie ryby na kamieniach. Udało się i oczywiście klucha wróciła do wody cała i zdrowa.
Użytkownik damien79 edytował ten post 04 maj 2014 - 20:44
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych