Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Fatso the Builder i jego początki

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#201 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 19 czerwiec 2023 - 16:14

I jeszcze kilka fotek
Załączony plik  IMG_0129.jpeg   115,03 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_0130.jpeg   85,3 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_0131.jpeg   83,67 KB   14 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_0132.jpeg   103,73 KB   14 Ilość pobrań

#202 OFFLINE   Mekamil

Mekamil

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 3019 postów
  • LokalizacjaZgierz
  • Imię:Kamil

Napisano 19 czerwiec 2023 - 17:16

Ja mam w drugą stronę - tylko ECS, no chyba, że akurat nie mam pasującego, a muszę na już ;)

• Fatso lubi to

#203 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów

Napisano 31 maj 2024 - 14:55

Taki zestawie sobie zmajstrowałem: Załączony plik  IMG_0634.jpg   150,57 KB   7 Ilość pobrań

Kij na blanku Qualia XSJ862ML. Jeszcze nie rozprawiczony, ale już niedługo  ;)

Kupiłem swego czasu taki uchwyt, podobny do stosowanych w Kongerach WC II - bardzo fajnie mi to w łapie leży, aczkolwiek wymaga zastosowania jakiejś przedłużki, bo z powodu długiej nakrętki, rozstaw robi się za mały na normalną stopkę kołowrotka (Tackle24.de pośpieszył z pomocą  B) ).

Od skośnookich kontrahentów z dalekiego Kitaju pozyskałem tytanowe Seaguide RS, z tęczowymi pierścieniami. Kolorki omotek jak trzeba: oczojebne trochę, żeby wszystko pasowało do siebie i do fabrycznie nowej Ceraty 2013 2510R (fajny kręciołek :wub: ). Teraz tylko nad wodę i przetestować :)

Załączony plik  IMG_0635.jpg   90,17 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_0636.jpg   95,22 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_0637.jpg   88,86 KB   8 Ilość pobrań

• Sławek Oppeln Bronikowski, drzejko, Biesan i 4 innych osób lubią to

#204 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów

Napisano 15 czerwiec 2024 - 10:45

No wreszcie test był:

- Cerata jaka jest, każdy widzi i wie - po prostu cacy :wub:

- Qualia - bardzo fajny blank. Lekki, czuły i daleko rzucający "bezwysiłkowo" (tak, jak "dźwig bezwysiłkowy" z Asterixa i Obelixa: Misja Kleopatra" :P  :lol: ).

Lekki ruch nadgarstka i przynęta leeeeci! Kij gaśnie zaraz po rzucie. Praca pod rybą taka amerykańska, to znaczy ugina się równo, bez przesztywnień, dość głęboko, ale czuć moc w dole, sporo mocy :) . Ten blank niby jest bardziej pod gumy, ale ja łowiłem wyłącznie twardymi przynętami i było świetnie. Szczytówka jest czuła, ale mocy do twardych przynęt nie brakuje. Kij wyszedł na pozór dość sztywny, ale taki nie jest. W rzucie ugina się, jak należy (dodać muszę, że rzucałem dziś przynętami od ok. 10g do 16-17; sądzę jednak, że w dół można wyraźnie zejść i trochę pójść w górę, czyli dobrze opisany), a pod rybą pracuje bez zarzutu.

Zapewne jeden z lepszych blanków o takich parametrach.

POLECAM B)

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych