Powyzej dwoch amatorow zielonego brzydala kumpel niedawno zalozyl swoj watek tutaj - MaYk
Melanzyk - jerki i swimbaity
#361 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 07:04
Powyzej dwoch amatorow zielonego brzydala kumpel niedawno zalozyl swoj watek tutaj - MaYk
- joker, Zelldo, Manniek66 i 4 innych osób lubią to
#362 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 09:19
Piękna relacja, piękne woblery, piękne ryby... wszystko piękne gratuluję i zazdroszczę
#363 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 11:43
Pięknie połowiliście gratuluję
#364 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 14:57
Dzieki Melek za wspólną wyprawe było ostro i przynęty spisały sie
- joker lubi to
#365 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 18:58
Pięknie połowiliście.
Czy brania na jerki również mieliście z trola?
#366 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 19:18
Tak , brania były z trola jak i przy dryfie i jerkowaniu
#367 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2014 - 20:50
- Zelldo lubi to
#368 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2014 - 07:23
Mam bardzo małe doświadczenie w trolu, a jerkami to symboliczne, że tak powiem, bo jedynie Roninem 12. Dobrze wiedzieć i koniecznie sprawdzę w trakcie tego sezonu.
Świetne otwarcie sezonu tam macie. Jeszcze raz gratulacje
#369 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 14:52
Witam.
Znajomy złapał kolejnego meterka na mojego jerka (jaki rym, haha).
Pozwolę sobie go zacytować.
rozowy juz zrobil dwa razy 101 , dobry jest
masz jeszcze kilka? biore kilo
jednego zerwalem tego srebrnego z niebieskim grzbietem na zaczepie, tez zrobil pare fajnhych rybek
juz jestem , sie kapalem , sluchaj lakier bajer , nie bede ci sciemnial sam pedaluch wyciagnal na roznych lowiskach tylko w tym roku ponad setke szczupcow w tym dwa metry i grube 90tki , nie wiem czemu bo nie uzywam go czesto , czesciej lapie na muchy , swimbaity i busterjerk z grzechota a duze ryby zawsze na twojego, nie kumam , lakier trzyma bajer prawie zero sladow , dzielo sztuki serialnie
ostatnio w kilka godzin na (ciach nazwa jeziora ) 14 szczuplych
Yaro tez taka chce
jer robi robote
raz mi taki kaban wyszedl do lodzi ze daje mu 120 miekim (cenzura) jak nie duuuuzo wiecej
a ile metrowek na tego jerka juz dostales? musisz mu nazwe wymyslic
cos serialnie jest w tej przynecie
Bardzo miło dostawać takie wiadomości ;-) a tutaj fotka tej 101
101cm nietek.jpg 49,29 KB
15 Ilość pobrań
I tutaj zwracam się z prośbą o pomoc trzeba wymyślić nazwę dla killera bo tak głupio, że się nie nazywa.
Zainteresowanych proszę o podanie swoich propozycji. Dla najlepszej nazwy przewidziana niespodzianka w postaci paczuszki z przyneta
Pozdrawiam Melek
- joker, RUDI75 i woblery z Bielska lubią to
#370 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 16:31
Wczoraj z samego rana udałem się na 2,5h na rzeczke w poszukiwaniu pstragów (przedwczoraj w nocy spadł pierwszy deszcz w Irlandii od prawie miesiąca). Woda dalej bardzo niska i czysta ale juz było lepiej niz przez ostatni okres. Udało mi się wyrwać dwa pstrągi, pierwszy ok 45 a drugi blisko 40cm, które złapałem na moją modyfikację przynęty, która oryginalnie nadawała się tylko w kosz (tak spartaczonej roboty nie widziałem nigdy). Złowiłem także pierwsza w życiu trotkę na igiełkę od kolegi fishbartek1. Widać było, że po deszczu ryby stały się bardziej aktywne niz w ostatnim czasie (sporo odprowadzeń) ale i tak ciężko było je zmusić do brania. Oprócz 3 ryb wyjętych miałem też 2 brania ładnych ryb około 50-53cm na wyżej wspomniane igiełki, niestety nie zacięte.
P1050163.JPG 154,31 KB 17 Ilość pobrań P1050165.JPG 118,18 KB 17 Ilość pobrań P1050174.JPG 78,43 KB 17 Ilość pobrań P1050180.JPG 66,49 KB 15 Ilość pobrań
Po powrocie z rzeki zjadłem śniadanie i udałem się na pierwsze w tym roku nurkowanie. Znaleźliśmy fajny odcinek kanału a co się działo pod wodą przeszło ludzkie pojęcie. Tak rybnego snurkowania nie miałem przez cały zeszły sezon łącząc wszystkie wcześniejsze wyprawy do kupy. Na odcinku niewiele ponad 100m widziałem tysiące płoci w rozmiarach XXL, widziałem kilka wielkich leszczy w tym jednego olbrzyma który był tak wielki i stary ze stał w bezruchu na dnie i prawie nie reagował na moją obecność. Patrząc od góry to ten leszcz był szerszy niż moja ręka w bicepsie... Oprócz tego trafiły nam się 3 szczupaki, które oceniamy na ok 95-100cm (nigdy wcześniej nie trafiłem dużych szczupaków) i kilka grubaśnych linów. Nie było wiele okoni ale gdzieś tam widziałem pojedynczego 35cm+.
Przed chwilą przeglądnąłem materiał z GoPro i powiem, że jest naprawdę kozak!! Jak znajdę chwilę to na dniach pojawi się ze 2 filmiki z tego nurkowania. Poniżej wrzucam screena zrobionego na szybko z filmiku.
screenshot.jpg 20,39 KB 18 Ilość pobrań
Po powrocie do domu szybki prysznic i na 12h na nockę, ojjj jaki ja byłem znów nieprzytomny....
Pozdrawiam Melek
- joker, fishbartek1, RUDI75 i 2 innych osób lubią to
#371 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 21:50
Wczoraj z samego rana udałem się na 2,5h na rzeczke w poszukiwaniu pstragów (przedwczoraj w nocy spadł pierwszy deszcz w Irlandii od prawie miesiąca). Woda dalej bardzo niska i czysta ale juz było lepiej niz przez ostatni okres. Udało mi się wyrwać dwa pstrągi, pierwszy ok 45 a drugi blisko 40cm, które złapałem na moją modyfikację przynęty, która oryginalnie nadawała się tylko w kosz (tak spartaczonej roboty nie widziałem nigdy). Złowiłem także pierwsza w życiu trotkę na igiełkę od kolegi fishbartek1. Widać było, że po deszczu ryby stały się bardziej aktywne niz w ostatnim czasie (sporo odprowadzeń) ale i tak ciężko było je zmusić do brania. Oprócz 3 ryb wyjętych miałem też 2 brania ładnych ryb około 50-53cm na wyżej wspomniane igiełki, niestety nie zacięte.
P1050163.JPGP1050165.JPGP1050174.JPGP1050180.JPG
Po powrocie z rzeki zjadłem śniadanie i udałem się na pierwsze w tym roku nurkowanie. Znaleźliśmy fajny odcinek kanału a co się działo pod wodą przeszło ludzkie pojęcie. Tak rybnego snurkowania nie miałem przez cały zeszły sezon łącząc wszystkie wcześniejsze wyprawy do kupy. Na odcinku niewiele ponad 100m widziałem tysiące płoci w rozmiarach XXL, widziałem kilka wielkich leszczy w tym jednego olbrzyma który był tak wielki i stary ze stał w bezruchu na dnie i prawie nie reagował na moją obecność. Patrząc od góry to ten leszcz był szerszy niż moja ręka w bicepsie... Oprócz tego trafiły nam się 3 szczupaki, które oceniamy na ok 95-100cm (nigdy wcześniej nie trafiłem dużych szczupaków) i kilka grubaśnych linów. Nie było wiele okoni ale gdzieś tam widziałem pojedynczego 35cm+.
Przed chwilą przeglądnąłem materiał z GoPro i powiem, że jest naprawdę kozak!! Jak znajdę chwilę to na dniach pojawi się ze 2 filmiki z tego nurkowania. Poniżej wrzucam screena zrobionego na szybko z filmiku.
Po powrocie do domu szybki prysznic i na 12h na nockę, ojjj jaki ja byłem znów nieprzytomny....
Pozdrawiam Melek
Łza w oku się kręci, podobno 100 lat temu to i w Polsce też tak było
#372 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 22:55
Nazwę jerka proponuję prostą, skoro tak skuteczny: Killer Ewentualnie Nemo dla różowego malowania.
#373 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 23:00
Pink snajper
#374 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 23:42
#375 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2014 - 23:51
O ja głupi . To może PATRYK od wiadomo czego
#376 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 08:29
- RUDI75 lubi to
#377 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 08:39
#378 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 09:01
Pozdrawiam
#379 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2014 - 20:55
P1050163.JPGP1050165.JPGP1050174.JPGP1050180.JPG
Pozdrawiam Melek
Dajesz te filmy pędzikiem. Lata całe nie nurkowałem.
#380 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2014 - 16:27
Witam.
Dzisiaj zaczałem odlewać ostatnią serię moich jerków 10-tek w starym designie. Planuję ich zrobić ok 30szt. Są tu jery dla Jokera i Rudiego
Forma była już strasznie zajechana więc musiałem ją poprawić bo za dużo czasu schodziło na poprawianiu niedoróbek.
Przy okazji odlało się kilka nowych pstragówek nad którymi obecnie pracuje. No i dalej walczę z piranią, żeby jej nadać pracę jaką mam w głowie. Ponad 1kg żywicy na nią poszedł a ja jeszcze nie jestem zadowolony.
P1050187 (768x1024).jpg 61,33 KB 11 Ilość pobrań
Dzisiaj powinienem dostać paczkę z silikonem, ale jak się okazało babka od której biore chemie wysłała paczkę na stary adres więc nie wiem czy przed weekendem się to uda odkręcić :/
Jerk 10-tka w designie z łuskami i szczupaczek czekają na kąpiel w gumie.
A teraz pytanie do znawców tematu. Czy ten maluszek, którego dostałem dziś rano to trotka?
Expertem nie jestem ale jakoś za srebrne mi to było na pstrążka.
P1050183 (1024x768).jpg 59,08 KB 12 Ilość pobrań
Pozdrawiam Melek
EDIT: sporo osób do mnie pisało o te jerki w okresie gdy nie mogłem działać, więc jak ktoś jest jeszcze zainteresowany to proszę na priv jaki kolor trzeba pomalować.
Użytkownik Melanzyk edytował ten post 24 kwiecień 2014 - 16:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych