Ja cię kręcę. Chyba czas na emigrację....
Melanzyk - jerki i swimbaity
#441 OFFLINE
Napisano 16 maj 2014 - 22:27
- joker, Popej i woblery z Bielska lubią to
#442 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 09:22
Większość przez całe życie nie złowi tylu metrówek ile Ty wytargałeś w ciągu jednego dnia gratulacje i czekamy na ten materiał z GoPro
#443 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 09:34
Blee! Melanzyk co to za stwory.Ni to ryba ni to żaba
- Melanzyk lubi to
#444 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 10:07
Większość przez całe życie nie złowi tylu metrówek ile Ty wytargałeś w ciągu jednego dnia gratulacje i czekamy na ten materiał z GoPro
Pride muszę się przyznać, że ja tylko znalazłem miejscówkę. Kumpel złoił mi dupę okropnie. Ja złowiłem tą 110 i jednego 90-taka, on resztę.
Zaczęliśmy łowić po 11 i sporo czasu straciliśmy w innym miejscu. Powiedziałem kumplowi, że trzeba sprawdzić jedną metę kilka km stąd bo kiedyś ją znalazłem i wyglądała obiecująco ale nic tam nie złapałem, (pora roku nie ta i w ten dzień nie było ani ryby) więc płyniemy zobaczyć. Spadnięta metrówka w pierwszym rzucie i się zaczęło... Cały dzień robiłem co mogłem ale tylko jego jedna przyneta działała Do tego dnia ziomek miał 3 metrówki na koncie, pierwsza na paprocha 3cm i dwie na pedalucha. Dołowił 3 meterki poprawiając PB na 104cm
Niestety wiekszość materiału z GoPro nie nadaje sie do publikacji. Wolałbym nie spotkać tam kormoranów z PL i ogólnie wschodniej europy. Materiał bedzie do wglądu w prywatnym archiwum.
Pozdrawiam
- Predatorhunter i Pride lubią to
#445 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 10:34
A teraz z innej beczki.
Szukam jakieś w mare dobrej wagi w dobrej kasie.
Moja waga nadaje się jedynie na złom. Ważac jedną przynęte mam kilka różnych wyników więc chyba juz pora na coś nowego.
Polecicie coś ?
Pozdrawiam Melek
http://www.daiwa-cor...ovs_prdrows2=10
Polecił mi ją forumowy kolega , jest kompaktowa , lekka , wyświetlacz ruchomy etc... fajna . Moja czeka na worek do kompletu . Nie ważyłem ryb do tej pory ale presja otoczenia robi swoje
#446 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 10:59
Łowiliście na jednej łajbie, więc rybki też jakby wspólne chciałbym kiedyś złowić chociaż jedną met... osiemdziesiątka by wystarczyła jak na razie to w tym sezonie udało mi się przechytrzyć tylko jednego szczupala na 60cm (większość nazywa taki "okaz" króciakiem, ale dla mnie był on fajną zdobyczą i nowym PB) ;D dodam, że łowię na niewielkiej rzece, w której ze szczupakiem jest gorzej niż krucho
Rozumiem to w 100%, nie ma co zdradzać dobrym miejscówek bo szybko przestaną być dobre a filmiki z nurkowania w kanale jakieś będą?
#447 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 12:43
matt dzięki za odpowiedź ale bardziej mi chodziło i wagę do lurebuildingu coś co jest w miarę dokładne. Wagę do ważenia ryb posiadam, ale za często nie używam, wolnę na szybko zmierzyć rybę i ją wypuścić no chyba, że ryba ma na oko magiczne 30lb to wtedy trzeba zważyć
Pride filmiki z nurkowania będą oczywiście... Tylko ja mam naprawdę mało czasu. A wolny czas muszę dzielić na robienie przynęt/szczupakowanie/nurkowanie... no i żona się czasem domaga żebym z nią pobył trochę.... Jakby tydzień miał z 10dni to by było znacznie lepiej
- gulf lubi to
#448 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 12:47
W takim razie czekamy cierpliwie a propos wagi to zauważyłem, że większość używa takiej jubilerskiej, bardzo dokładna i nie zajmuje dużo miejsca konkretnego modelu Ci nie powiem, ale podpytaj @Tomy'ego albo @Joker'a
#449 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 13:08
Maciek, na alledrogo masz takich wag dziesiątki za grosze. Moja pokazuje dwa miejsca po przecinku, powtarzalna i kosztowała mniej niż 30zł
Uncji złota nie będziesz ważył, chociaż robisz jerki na wagę złota
#450 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 13:11
Mam 3 wagi jubilerskie. Dwie do 200 gram i jedną do 500 gram. Wszystkie pokazują identyczną wagę.
Mam takie po 12 zeta : http://allegro.pl/pr...html?source=mlt
#451 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 13:42
Wpisz w allegro "waga jubilerska" - ofert od groma.
Znalazłem tańszą Oczywiście tańsza licząc z kosztami przesłania
http://allegro.pl/c1...4162136621.html
#452 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 14:33
O cholera a ja kupiłem tu w Irl wage za 35e. Po niecałym roku kłade jerka i raz mi pokazuje 28g, raz 29 a kolejny raz 33g... Po właczeniu 0 spada po gramie w dół az do -22g, musze wytarowac i mozna wazyc. Czasami odlewy mi nie zastygały w formie bo proporcje powalone przez ta wagę. Raz po wytarowaniu mój jerk ważył -260g
Dziękować
#453 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 14:43
Maćku, a może wymień baterię?
#454 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 14:57
Już zakupiłem tą z Twojego linku Januszu z tamtej nie byłem zadowolony od początku więc zobacze tą jubilerską
dzięki raz jeszcze.
- woblery z Bielska lubi to
#455 OFFLINE
Napisano 17 maj 2014 - 20:48
A propos jeszcze tych szczupaków to szkoda, że łowisz głównie na wielkie bezsterowce swojej roboty bo chętnie bym Ci podesłał jednego okonka na testy, tylko najpierw musiałbym go nieźle wychuchać
#456 OFFLINE
Napisano 19 maj 2014 - 03:53
#457 OFFLINE
Napisano 19 maj 2014 - 12:23
Zazwyczaj 6-7cm, dla Ciebie to pewnie sieczka na okonie, ale u mnie biorą tylko na takie mikrusy każdy łowi tym w co wierzy a na jakiej głębokości zwykle prowadzisz przynętę?
#458 OFFLINE
Napisano 19 maj 2014 - 13:07
#459 OFFLINE
Napisano 19 maj 2014 - 14:38
Haha tak żem czuł xd jedynie głębokość pracy by się zgadzała, bo na ogół schodzą do 1m, czasem na 1,5 może kiedyś ogarne większe kawałki lipy to wtedy się do Ciebie zgłoszę
#460 OFFLINE
Napisano 19 maj 2014 - 16:59
Piękne ryby, piękne przynęty . Gratulacje połowu . Podwójna radość jak na swojaczqi
Widać mozolną pracę, ale efekty super .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych