Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

BRC Best Rod Center - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 02 lipiec 2016 - 18:05

Ja pewnie nie miałbym żalu gdybym otrzymał precyzyjną i rzetelną informację: nie ma przez ok miesiąc, dwa... dziesięć nie będzie. Ale ściemy, że towar przyszedł zły, wybrakowany... są niepoważne.
Niestety brak sprzedawanego towaru w magazynie to popularna zagrywka nie tylko w tej branży.

#22 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 02 lipiec 2016 - 19:28

Ja też miałem niemiłe doświadczenia. zamówiłem 5 przelotek "eLek" na tunel. Zapłaciłem i przesyłka przyszła a w niej 4 przelotki....    na ch.j mi 4 i tak z tego wędka się nie ukręci..... dosłał 1 szt za miesiąc.

Nie polecam sprzedającego

• mdziam_78 i rothen lubią to

#23 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 03 lipiec 2016 - 06:51

Oj tam, mogłeś ubuższy spacing wykonać.Pan z brc zadbał o Twoje finanse i rozwój techniczny w zbrojeniu wędek.
  • mdziam_78 i Apioo lubią to

#24 OFFLINE   urasenty

urasenty

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 767 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Imię:Daniel

Napisano 03 lipiec 2016 - 10:52

W Brc robiłem zakupy dwa razy,za każdym razem paragonu i gwarancji brak.

#25 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 03 lipiec 2016 - 11:44

Mam kilka blanków StC zakupionych dzięki brc.
Szczegóły paragonowo - papierkowe pozostają mi nieznane.
Blanki ogarniał Yglo.
Ale byly na czas.
Brałem niepopularne modele sw o akcji moderate. Moze akurat fart, ze byly na stocku w Stc ?

Sprawa mocno słaba, współczuję Kolegom.
Historia o dwóch czy trzech kontach tu na forum to widac nie byl przypadek ...po prostu ten typ tak ma :(

#26 OFFLINE   I W

I W

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • LokalizacjaKarczew
  • Imię:Irek
  • Nazwisko:Wyszomirski

Napisano 03 lipiec 2016 - 11:57

W przypadku BRC faktury drukujemy po zalogowaniu się na swoim koncie w sklepie . Wybieramy podgląd zamówienia i druk faktury pro forma. Moje zakupy w owym sklepie przebiegały bezproblemowo. Wierzę że tak pozostanie, ponieważ odpowiada mi asortyment i częste promo.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

#27 OFFLINE   mag

mag

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 169 postów

Napisano 03 lipiec 2016 - 12:27

Zakupy to zakupy nie loteria. Zaufanie straciłem bezpowrotnie i rzekłbym "moja noga tam nie postanie" :). Z takim podejściem do Klientów to jeszcze kilka miesięcy pociągnie i wszystko, a faktycznie szkoda, gdyż potencjał był.

Niestety,ale to nie tak...facet ma nas w d...e,bo od mniej więcej roku, ma bardzo intratne umowy z "Zachodem". Jak sam to określił ,nie wyrabia się ze wszystkim i musi zatrudnić kolejnych pomagierów.Bitkę ma taką,że nie opłaca mu się bawić w detal, na krajowym rynku.Wielu już sie przejechało na takiej strategii...Do jesieni zeszłego roku,nie powiedziałbym złego słowa na Firmę.Zlecenia szybkie,w tzw."miłej atmosferze",zawsze jakiś gratis...parę ładnych groszy tam zostawiłem.Przy kolejnym zamówieniu konkretnej wędki (jesień 2015) zaczęły się schody...dłuuuugo by pisać.Finalnie wędka wreszcie dotarła,ale to było moje ostatnie zamówienie w owej firmie...

• mdziam_78 lubi to

#28 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1911 postów
  • Imię:Robert

Napisano 03 lipiec 2016 - 18:39

Przykre , bo także robiłem tam zakupy i było ok , ale bez paragonu. Teraz trzeba się zastanowić i najpierw wysłać chyba zapytanie czy to mają.

#29 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 03 lipiec 2016 - 19:38

Koledzy nie spisujcie BRC na straty, fakt zdarzają się dziwne sytuacje jak piszecie, choć nie jest to regułą.

Ja należę do klientów zadowolonych z BRC, zdarzyło i mi się czekać dłużej niż było ustalone, ale ~ raz na dziesięć zamówień.

Niedostarczony w dostawie towar (z powodu braku na stanie) był zawsze dosyłany na koszt BRC w max. kilka dni później, a i miałem kilka takich sytuacji, że beż żadnych próśb, dopłat, czy targów kurier z przesyłką był u drzwi następnego dnia po zamówieniu (na 100% BRC nie miało jeszcze mojej wpłaty na koncie za zamówiony towar). A ceny i wybór mają :)

Zgadzam sie z opinia kolegi Voldemort, kupuje bardzo dużo w BRC, w tym roku to będzie towaru za ok 30k i problemu nie mam. Jak czegos nie ma, to dostane uzupełnienie.

A co do paragonów, których się wszyscy tak domagają, to proponuje wejść w historię zamowień  i pobrac sobie Fakturę, sprawa załatwiona.

#30 OFFLINE   covent

covent

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 267 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 05:53

Zgadzam sie z opinia kolegi Voldemort, kupuje bardzo dużo w BRC, w tym roku to będzie towaru za ok 30k i problemu nie mam. Jak czegos nie ma, to dostane uzupełnienie.
A co do paragonów, których się wszyscy tak domagają, to proponuje wejść w historię zamowień i pobrac sobie Fakturę, sprawa załatwiona.

O czym Ty piszesz? Prywatna osoba robiąc zakupy przez internet w przesyłce z zakupami ma dostać dowód zapłaty wystawiony przez sprzedawcę. . To, że robisz duże zakupy na działalność gospodarczą to troszkę co innego(faktura vat)
  • Hubertus lubi to

#31 OFFLINE   shavt

shavt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 818 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Bartek

Napisano 04 lipiec 2016 - 07:58

Robert ma czasami opóźnienia w realizacji zamówień ale ceny i asortyment ma najlepszy. Od dwóch lat praktycznie tylko tam zamawiam i zawsze można się dogadać. A paragony, szczerze to nigdy nie zwróciłem na to uwagi.

#32 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 04 lipiec 2016 - 08:39

Ja mam również niemiłe dowiadczenia z tym panem. Kłamie, sciemnia..nie polecam!!

#33 OFFLINE   Hubertus

Hubertus

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1863 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 04 lipiec 2016 - 09:50

O czym Ty piszesz? Prywatna osoba robiąc zakupy przez internet w przesyłce z zakupami ma dostać dowód zapłaty wystawiony przez sprzedawcę. . To, że robisz duże zakupy na działalność gospodarczą to troszkę co innego(faktura vat)

Dowodem zapłaty dla osoby fizycznej, niekoniecznie firmy może byc Faktura, faktura nie jest zarezerwowana tylko i wyłacznei dla osób prowadzących działalność i firm. 

• BOB lubi to

#34 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 09:55

Weź paragon wygrasz insignię hehehe. Widzę że działa reklama z kina heheh

Z tego co wiem przy sprzedaży internetowej nie wymagana jest kasa fiskalna gdyż potwierdzeniem jest zapłata. ale ze mnie skarbówka żadna.

Użytkownik rózgaś edytował ten post 04 lipiec 2016 - 09:57

• TomekSudety lubi to

#35 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 04 lipiec 2016 - 09:57

Ja tam kupowałem dwa blanki StC i chyba raz komponenty do innego kija.W przypadku blanków przesyłki były na następny dzień , komponenty też na czas.Dodam tylko, że zawsze przed zakupem rozmawiałem telefonicznie i uzgadniałem czy wszystko jest na stanie.

#36 OFFLINE   Kacper.K

Kacper.K

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2133 postów
  • LokalizacjaSzczecin/Lębork

Napisano 04 lipiec 2016 - 10:50

Chyba tylko raz kupowałem coś w BRC - cork seal, więc nie mam doświadczenia i się nie wypowiadam. 

Co do paragonów - jeśli sklep sprzedaje tylko przez internet, dodatkowo płatność tylko przelewem to nie musi wystawiać paragonu. Prowadzi się wówczas książkę przychodów i rozchodów, a dowodem zakupu jest przelew. Z tym, że jeśli kolega BRC sprzedaje towary z WNT to taka forma działalności nie funkcjonuje i powinien załączać paragon do przesyłki. 

Ani nie atakuje, ani nie bronie - chciałem tylko zaznaczyć, że nie zawsze paragon musi być dodany do zamówienia (zakup przez internet, płatność przelewem). 

#37 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 04 lipiec 2016 - 11:50

No cóż, paru z nas miało jakieś tam niemiłe doświadczenia ( ja również ) ale czy mamy alternatywne źródło zakupu ? Być może istnieje możliwość zakupu tego asortymentu gdziekolwiek indziej ?

#38 OFFLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1245 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 12:15

Każdy ma możliwość wolnego wyboru. Ja z tej możliwości korzystam i w BRC nie kupuję.

#39 OFFLINE   covent

covent

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 267 postów

Napisano 04 lipiec 2016 - 20:25

Dowodem zapłaty dla osoby fizycznej, niekoniecznie firmy może byc Faktura, faktura nie jest zarezerwowana tylko i wyłacznei dla osób prowadzących działalność i firm.

Dlatego tak jak wyżej napisałem klient(osoba fizyczna) ma dostać dowód zapłaty czyli paragon lub faktura na osobę fizyczną lub paragon z NIP- em bo też coś takiego jest (na życzenie klienta )

#40 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18684 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 lipiec 2016 - 15:25

Historia o dwóch czy trzech kontach tu na forum to widac nie byl przypadek ...po prostu ten typ tak ma :(

wincyj panie tych kont, wincyj....  http://jerkbait.pl/t...-brc/?p=1934125

i coś czuję że to nie koniec ;)

• mario i Jozi lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych