Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić echosondę:

Ma być ona dosyć mała ,prosta bez udziału akumulatorów itp mam na oku te dwie i chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś z was miał okazje ich używania i jak one działają wiadomo, że za te pieniądze nie jest to jakiś profesjonalny sprzęt ale myśle że na mój pontonik i zamknięte zbiorniki wystarczy.Czekam na odpowiedzi

1.

http://allegro.pl/echosonda-tl88-firmy-binary-najtaniej-wypr zedaz-i1459648650.html

2.

http://allegro.pl/echosonda-angler-300-16-odcieni-nr-1-na-ta rgach-i1467914469.html

Opublikowano

Ma być ona (...) prosta bez udziału akumulatorów itp

Co masz na myśli? Echosonda bez źródła zasilania?

Za 200PLN możesz co najwyżej kupić emulator echosondy...

Opublikowano
Nie używałem, nie znam, nie słyszałem, ale wszystko wskazuje na to, że wyrzucisz w błoto 200 zł kupując te zabawki.
Opublikowano

Poszukaj kolego dobrze może jakieś używane...?

Mi się udało kupić w Decathlonie Humminbirda Piranha Maxx 160 ,,zdekompletowaną tzn bez instrukcji i rozwalone pudełko za 240zł :lol: Jeden z najniższych modeli Humminbirda ale nie narzekam:)

Opublikowano

Wrzuciłem w google jedną z tych echosond i kilka stronek wyskoczyło. Odzywają się nawet użytkownicy tych urządzeń. Spróbuj uderzyć bezpośrednio do nich. Sprawdź tylko, czy ci użytkownicy nie są jednocześnie sprzedającymi.

Wiedz jedno: do pomiaru głębokości to one się może nadadzą, ale zapomnij o wyszukiwaniu ryb. To przepiękny chwyt marketingowy i nic więcej.

Opublikowano
hmmm miałeś szczęście ale do tego musiałbym zakupić jeszcze jakiś uchwyt do mocowania na powęży akumulator itp w tych niby tanich podejzewam bublach nic praktycznie nie trzeba lecz ciekawi mnie jak to skanuje dno
Opublikowano

busz, odpada - przedział cenowy nie ten i trzeba kupić akumulator za 45 zeta...

Krzysiu nie wiem po co ten spam chyba mnie nie zrozumiales-nie chodzi mi tu o cene echo czy akumulatora.Lowie czesciej na malych zaporowkach niz wiekszych zbiornikach wiec nie oplaca sie kupywac super dobrej i drogiej echosony ma mi ona byc pomocna w okresleniu charakteru dna.

Opublikowano
no tak ale przy tej rozdzielczości to nic nie zobaczysz 240/240 to jest minimum.trzeba dać te 500 600zł albo zrezygnować z zakupu.szkoda kasy.ja miałem okazję użyć podobny gadżet dlatego odradzam.
Opublikowano

Az strach sie odezwac... :D

Ale przerzucili mi tu temat i chyba bede musial...

A ze skutkuja, jak zauwazylem, tylko mocne slowa..koziol, masz 2 wyjscia - albo zrezygnowac z zakupu sondy (bedzie najtaniej) albo poszukac sobie jakiegos starszego modelu Eagle'a (czyzbym 358 raz sugerowal fish mark 320? TAK!)

Zaleta rozwiazania ktore podales jest glownie taka, ze jest tania.

Z tym, ze bedzie to tak jakbys kupowal zamiast zapalniczki krzesiwo i hubke...

Gumo

p.s. Tych humminbirdow tez nie polecam - juz pare razy zglaszali sie ludzie z problemami...