jani32 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam koledzy mam mianowicie taki problem z moja suzuka , dzis podczas pływania po zgaszeniu nie mogłem odpalić silnika , potem wielokrotnie szarpiąc odpalił , pózniej odpalał bez zarzutu .Na koniec po dopłynięciu do slipu po zgaszeniu już nie odpala ,co to może być dodam że świece wymieniłem miesiąc temu ,Pomocy .
esoxlucius1 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Może iskra ginąć lub słabnąć pod wpływem temoeratury (moduł, cewka WN)
miramar69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Albo właśnie te wymienione świece, załuż te stare i zobacz jaki będzie efekt. A tak na marginesie ile na tych starych pływalni i po co je wymieniłeś? ??? Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez miramar69
jani32 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Na starych świecach pływał od początku czyli 2014r ,wymieniłem je dlatego ze przerywał na obrotach, po wymianie wszystko grało aż do teraz.
miramar69 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A filtr paliwa jest ok??? I czy świece są oryginalne czy kupione w internecie jakieś podróbki??? Bo to też jest ważne.
jani32 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Świece Ngk orginał , filtr wporzadku .Dzwonilem dzis do serwisu suzuki do Poznania w czwartek go wiozę bo niemam już sił .
ptychoo Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Mam ten sam silnik. Sprawdził bym tylko linię paliwową. Jeśli bez rezultatu, to telefon do serwisu w celu umówienia daty wizyty.Przed tobą jeszcze co najmniej 3 lata gwarancji, więc bez sensu jest grzebanie na własną rękę.
jani32 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Mam ten sam silnik. Sprawdził bym tylko linię paliwową. Jeśli bez rezultatu, to telefon do serwisu w celu umówienia daty wizyty.Przed tobą jeszcze co najmniej 3 lata gwarancji, więc bez sensu jest grzebanie na własną rękę.Kolego silnik kupiony od brokera po okazyjnej cenie posiadał tylko rok gwarancji .
ptychoo Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A, to zmienia postać rzeczy. W takim razie życzę błahostki i niskiej kwoty f-ry.
Jareckipisz Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 może być zatkana dysza od wolnych obrotów i też nie będzie palił
Jareckipisz Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 nie sprawdziłem jaki model te silniki są na w trysku więc tylko serwis
psulek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Na starych świecach pływał od początku czyli 2014r ,wymieniłem je dlatego ze przerywał na obrotach, po wymianie wszystko grało aż do teraz.Ostatnio zmieniłem świece w aucie, bo rwało. Było dobrze przez 3dni. Później musiałem zmienić jeszcze jedną cewkę bo okazało się, że izolacja dosłownie rozpadała się w palcach. Sprawdź przewody, moduł, stan stylów (zaśniediŁe itp). Zmiana świec mogła dać poprawę dopuki nie zaszły nagarem, a tak naprawdę szwankuje układ WN. Na pewno nie uszczelniła chwilowo linii paliwowej. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez psulek
jani32 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Problem rozwiązany po wizycie w serwisie suzuki , regulacja zaworów i silnik chodzi jak marzenie☺
ptychoo Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Tylko pogratulować, że moje życzenia Tobie się spełniły. A tak na marginesie, to ile taka regulacja poza gwarancją? 1
jani32 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 260zl mechanik mówił że co dwa lata ponoć trzeba , ogólnie jak by ktoś potrzebował serwisu suzuki to polecam Suzuki Wache Poznań. 1
ptychoo Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 W książce serwisowej są czaso-okresy i wykaz czynności podczas serwisu. Masz taką książkę?
esoxlucius1 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Każdy mechanik jest w stanie wyregulować luz zaworowy. Można to też samemu zrobić szczelinomierz kosztuje ledwie kilkadziesiąt zł
Rekomendowane odpowiedzi