Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie, jak w temacie. Cel - j.Lidzbarskie, zna ktoś je? jakieś wiadomości? Można coś tam połowić? 
Jadę tam na urlop i zamierzam wypłynąć parę razy. Podobno, zarybiali Sumem i wyjadł wszystkie ryby, ale nie chce mi się w to wierzyć. 

Niestety nie mam echo i będę wiosłami szukał miejscówek. Może ktoś coś podpowie?

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Podobno, zarybiali Sumem i wyjadł wszystkie ryby, 

ktoś na pewno je zjadł... byłem kilka razy za szczupakiem ... bez brania.

Opublikowano

Podobno, zarybiali Sumem i wyjadł wszystkie ryby, ale nie chce mi się w to wierzyć. 

A jak już zjadł wszystkie ryby, to w okolicy zaczęły znikać młode kobiety ...

• Like 1
Opublikowano

Powiem tak

Białoryb na pewno jest i to sporo. Jak sie regularnie nęci to nawet złoty lechu się trafi.

Spinningowo... kiepsko ale łowiłem tylko latem a z rozmow z miejscowymi wynika że o tej porze szału nie ma.

Ja w tym roku atakuję z micro spinnem. Coś wiecej napisze za tydzien.

• 2 lata później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na południe od jez. Lidzbarskiego są dwa jeziora, Bryńskie PN i Bryńskie PD. Czy wie ktoś może kto jest właścicielem?

Jedyne co jak dotąd znalazłem to na stronie PZW Toruń:

"Rzeka Brynica odcinek górski - od źródeł do ujścia Strugi Górzanki z wyłączeniem jezior Bryńskie Południowe i Bryńskie Północne."

I to wszystko.

Opublikowano

Powiem tak

Białoryb na pewno jest i to sporo. Jak sie regularnie nęci to nawet złoty lechu się trafi.

Spinningowo... kiepsko ale łowiłem tylko latem a z rozmow z miejscowymi wynika że o tej porze szału nie ma.

Ja w tym roku atakuję z micro spinnem. Coś wiecej napisze za tydzien.

Też byłem latem 2-3 lata temu, w sumie nieźle, bo parę szczupaczków było,  w tym metrówka, ale z tych mniejszych (102), trochę drobnego okonia (max to ok. 25 cm), a sandacza to nie, ale może dlatego, że nie łowiłem po ciemku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na południe od jez. Lidzbarskiego są dwa jeziora, Bryńskie PN i Bryńskie PD. Czy wie ktoś może kto jest właścicielem?

Jedyne co jak dotąd znalazłem to na stronie PZW Toruń:

"Rzeka Brynica odcinek górski - od źródeł do ujścia Strugi Górzanki z wyłączeniem jezior Bryńskie Południowe i Bryńskie Północne."

I to wszystko.

Miejscowy rolnik.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Poważnie, podobno za jakąś opłatą można łowić, ale szczegółów nie znam. Jeśli Ci zależy mogę spróbować się dowiedzieć.
Opublikowano
Jeżeli chodzi o jeziora Brynskie to wiem ze na jednym da lowic płacąc u gospodarza. Co do drugiego to nie wiem?