Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałbym zapowiedzieć relację, która niedługo ukarze się na jerkbait.pl.

Będzie to relacja z dzienno-nocnego spływu Wisłą z naszym przyjacielem i wspaniałym wędkarzem - Markiem Szymańskim.

Na spływie byliśmy jedną dobę, zaczęliśmy w sobotę rano, a skończyliśmy w niedzielę rano... ale nie będę pisał szczegółów, o których dowiecie się z relacji.

Dodam tylko, że ryby połowiliśmy. :mellow:

Na zachętę dwa zdjęcia z wyprawy:

post-12-1348913246,1364_thumb.jpg

post-12-1348913246,2869_thumb.jpg

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale te drugie zdjęcie zagotowało mi wyobraźnię :huh: . Widać nie tylko wyobraźnię. Też mam taki pomysł aby spłynąć... Bugiem. Z niecierpliwością czekam na artykuł.

Pozdr.

Salmo

PS. Wiedziałeś jakie zdjęcie umieścić :mellow:

Posted
@Rognis_oko już niemoge się doczekać.Uchyl rąbka tajemnicy ,co tam za lodzią się przewalilo,napewno coś ladnego.
Posted
ojaaaa... Taka wyprawa to marzenie. Piszcie piszcie, nie mogę się doczekać. Czy toto to duży boleń? Wygląda jakbyście stali w warkoczu? :huh:
Posted

Cieszę się, że wasza wyobrażnia już działa... :lol:

Poczekajcie na relację.

A tak na poważniej, to polecam wszelkiego rodzaju spływy dużymi rzekami nizinnymi.

Co roku, wraz z bratem ogranizujemy takie spływy na Narwi. Przynajmniej raz lub dwa razy w roku jedziemy jak najdalej w górę rzeki i spływamy do umówionego wcześniej miejsca. Tam odbiera nas ktoś samochodem :mellow: pakujemy manatki i do domu.

Spływy są najlepszą okazją do poznania dużych odcinków rzeki i znalezienia nowych miejsc. Prawie zawsze łowi się jakieś ryby, najczęściej są to bolenie, okonie i klenie.

We wrześniu postaram się napisać artykuł o spływach Narwią. :D

Posted

Fantastyczny spływ w super towarzystwie :D

Sobota mineła jak by dzień miał tlko 3 godzinki.Z Markiem,Sebkiem a tym bardziej z Szymkiem nie można było się nudzić.

Pozdrawiam Gromit

Posted
I kurna chata - po co ta zapowiedź?? Pokazał głodnemu przez szybkę świeżutka kromeczkę i zniknał... A człek się slini i w nocy spać nie bedzie mógł...
  • 2 weeks later...
Posted
To kiedy ta relacja?? Strasznie się nakręciłem i mnie ciekawość zżera, co też żeście z Szymonem połowili???? :mellow:
Posted

Żądamy relacji!!!

Albo głów!!!

PS. Kilka osób spłyneło.. A moze tak jakiś wspólny weekendowy spływ.. Ja się chetnie ze Smigantem dołączę..

Posted

Chłopaki, niestety musicie być cierpliwi. Jeszcze nie napisałem relacji. Dla rozluźnienia dodam, że nie połowiliśmy jakichś niesamowitych ryb... głównym zadaniem spływu było wydziczenie się z dala od ludzi i poszukiwanie nowych miejsc na letniego sumka. :mellow:

@Argrabi,

chętnie wybrałbym się na wspólny spływ ale nie dysponuję swoją pychówką. Korzystam tylko z pływadeł kolegów. :lol:

Posted

Cos sie da zrobić.. Moze w sieprpniu (jest jakis długi weekend w okolicach 15)?? Fajnie, jakby kilka łodzi i innych pływadeł się znalazło... Moze wreszcie ta wymarzona przeze mnie od kilku lat Vistuliada do skutku by doszła???

Jak macie jakies pomysły, to w poniedziałki na Barce (przystań Żeglugi Warszawskiej) mnie i nie tylko spotkać mozna.. Mozemy pomarzyć, poplanować. A nuz cos się wykluje??

Posted

Kurcze ... @Rognis,

ale teraz pojechałeś z tym zdjęciem ...

taka jazda na kiju,

pisz szyko tą relację, please :mellow:

Pozdrawiam

Rafał B)

• 2 weeks later...
Posted

A moze tak jakiś wspólny weekendowy spływ.. Ja się chetnie ze Smigantem dołączę..

a moze NIEweekendowy?

Kuba - niewielkie szanse... Niestety, nie jestem sobie panem...

Posted

Płyniemy :D

Ja Zewu i Technik - jutro k/15 z Siulurusa :D))

Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy :D

Łodziowe lajkoniki :D

S.Z.T

tel do mnie 604-533-077 w razie braku zasięgu nagrywać się smiało

Posted

Będziemy się plątać po wiśce do soboty rano - jak kto0ś chce się dołączyć ze swoją łajbą i doświadczeniem to zapraszamy :D

S.Z.T

Jak sie będę platał (a to nic pewnego), to ewentualnie w sobotnie popołudnie tudzież w niedzielę. Więc się rozminiemy...

Posted

S.Z.T

Slavecky co jakiś czas kontaktuje się ze mna.. Oj, szkoda że mnie z nimi nie ma.. Wszak prawie kazdy kamień tam znam :D.. Na razie bez okazów, a kilometrów juz nabili :D

Posted

Kochani,

No i po spływie... Dotarliśmy prawie do Czerwińska, mijaliśmy cudne rafy, piękne wyspy i tajemnicze głębie przy główkach...

Miejsca jednym słowem obłędne - i wędkarsko i estetycznie.. (Szkoda, że koledzy mieli gdzieś poupychane apartaty i zdjęcia robili niechętnie...)

Ponieważ łajba niestety ciekła i nie należała do tych największych, a i moje doświadczenie nt pływania nocą po Wiśle jest liche, nie zdecydowaliśmy się na łowienie nocą z łódki w miejscach stricte sumowych... W dzień zaś, przy panujących upałach sumki jakoś nie chciały z nami współpracować... Zresztą było tyle koncepcji, tyle wody do spenetrowania, że więcej pływaliśmy niż łowiliśmy :D

No i te noce na wyspach przy ognisku, piwki, kiełbasce...

Spanie bez namiotu, przy ognisku pod niebem pełnym gwiazd.. :D) Ech - trzeba to jak najszybciej powtórzyć!

Cały efekt wyprawy to 2 szczupłe... 70-tak Zewu i ponad 80-tak Technika... Niestety zrobił po 5 minutach zabawy na lżejszym zestawie piękną świecę i pozbył się technikowej gumy...

Posted
Sławek, cieszę się, ze się spodobało... Jak się uda nam styknać, to i nocą popływamy :D.. A teraz naprawdę warto, bo przy tym stanie wody Wisła jest jak otwarta książka z literkami wielkością przypominającymi te z babcinego modlitewnika..