Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#2341 OFFLINE   spinox

spinox

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 52 postów
  • Lokalizacjamultikonto użytkownika @bumech
  • Imię:Arek

Napisano 17 maj 2018 - 08:19

Giełda...

oki

#2342 OFFLINE   kotwitz

kotwitz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2378 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Kamil

Napisano 17 maj 2018 - 21:02

Chłopaki,
Wy tak na serio?
Sandacze i szczupaki na 8lb???
Mam ten kij 4sc70lf i powiem szczerze, że jak chodzi o hol to poradzi sobie z męczoną rybą nawet metr tyle że zaciąć sandacza godnego uwagi to już nie ma szans.
Nie mniej jednak kij jest świetny przede wszystkim do dropsa, oksy po 20 cm trzyma dobrze, 40 to frajda z holu na tym kijku i do tego bym to polecił.
  • miramar69, Adam K. i gieroj lubią to

#2343 OFFLINE   elpojo

elpojo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 894 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 18 maj 2018 - 05:31

Chłopaki,
Wy tak na serio?
Sandacze i szczupaki na 8lb???
Mam ten kij 4sc70lf i powiem szczerze, że jak chodzi o hol to poradzi sobie z męczoną rybą nawet metr tyle że zaciąć sandacza godnego uwagi to już nie ma szans.
Nie mniej jednak kij jest świetny przede wszystkim do dropsa, oksy po 20 cm trzyma dobrze, 40 to frajda z holu na tym kijku i do tego bym to polecił.

Kolega do takiego łowienia chce stosować: "(...) kijek z St croix na przynęty do maks 8 gr i kajtek 3" czyli rozumiem że w ten sposób określono górny ciężar wyrzutowy.

#2344 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 19 maj 2018 - 03:16

Rejestrował ktoś z Was koledzy st.croixa ostatnio na tej ich nowej stronie. Pytam bo rejestrowałem ostatnio raz i po tygodniu drugi raz tę samą wędkę ale nie dostałem maila zwrotnego potwierdzającego rejestrację - kiedyś na starej witrynie po rejestracji przysyłali maila z wprowadzonymi podczas rejestracji danymi. Teraz po kliknięciu buttona potwierdzającego wprowadzone dane jest tylko tekst w stylu "your rod was succesfully registered" czy jakoś tak, a maila potwierdzającego jak nie było tak nima?

#2345 OFFLINE   wicher_dziki_koń

wicher_dziki_koń

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 676 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Mateusz

Napisano 19 maj 2018 - 07:02

Na początku maja rejestrowałem kija i również miałem tylko komunikat na stronie o którym napisałeś bez maila zwrotnego.

#2346 OFFLINE   2703tomi

2703tomi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 204 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 19 maj 2018 - 07:29

Panowie,

miałem podobny przypadek. Napisałem do nich korzystając z opcji "kontak" i poprosiłem  o potwierdzenie dokonanej rejestracji.

dostałem na maila

pozdrawiam

• Kupisz lubi to

#2347 OFFLINE   chlodnica

chlodnica

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 798 postów
  • LokalizacjaPL-Opole/CH-Davos
  • Imię:Darek

Napisano 19 maj 2018 - 07:32

Ja natomiast podczas rejestracji,po kliknięciu Submit,dostałem komunikat że rejestracja przebiegła pomyślnie.

I to mi wystarczy... ;)

• wicher_dziki_koń lubi to

#2348 OFFLINE   spinox

spinox

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 52 postów
  • Lokalizacjamultikonto użytkownika @bumech
  • Imię:Arek

Napisano 19 maj 2018 - 07:41

Na początku maja rejestrowałem kija i również miałem tylko komunikat na stronie o którym napisałeś bez maila zwrotnego.

miałem dokładnie  taką samą sytuację

#2349 OFFLINE   konopaa

konopaa

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 19 maj 2018 - 09:05

Rejestrowałem 11. kwietnia i maila zwrotnego dostałem.

A może do spamu weszło?

#2350 OFFLINE   wicher_dziki_koń

wicher_dziki_koń

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 676 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Mateusz

Napisano 19 maj 2018 - 11:21

Od jakiegoś czasu mają nową stronę i może mail już nie przychodzi, a może przychodzi tylko gdy pierwszy raz rejestrujemy? Kiedyś mi przychodziła zwrotka.

#2351 OFFLINE   robert.bednarczyk

robert.bednarczyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2064 postów
  • Lokalizacjalubelskie
  • Imię:Robert

Napisano 19 maj 2018 - 22:19

Mam to samo. Jeszcze 5 kwietnia przyszedł zwrotny mail, po odświeżeniu strony przed dwoma tygodniami, po zakupie nowego kijka, tylko potwierdzenie o prawidłowej rejestracji, a maila brak. Widać tak ma być.

#2352 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 20 maj 2018 - 07:52

... od dawna tak było, raz wyświetlało się tylko potwierdzenie na stronie ST.CROIX ; a czasami dodatkowo przychodził jeszcze meil zwrotny.

#2353 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 20 maj 2018 - 08:09

Czy jak mam kij z drugiej ręki i nie mam do niego paragonu, a nie był rejestrowany przez I właściciela, to tez mogę zarejestrować kijek na ich stronie?

#2354 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów

Napisano 20 maj 2018 - 08:26

Masz miesiąc od daty zakupu w sklepie na rejestrację. Jak nie masz paragonu to raczej amelinium jest. Tego nie zareklamujesz w Polsce. Możesz też napisać do amerykańców, a nóż - widelec pójdą Ci na rękę i zarejestrują.

Użytkownik Kupisz edytował ten post 20 maj 2018 - 08:42

#2355 OFFLINE   miramar69

miramar69

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ

Napisano 20 maj 2018 - 08:33

Paragon tu nie ma nic do powiedzenia, tylko trzeba być pewnym , że nie był rejestrowany.

Ja tak osobiście , to się dziwię co niektórym , jeszcze nie zdążył rozpakować kija z tuby , a już zarejestrował. PO CO !!!????

Zgodnie z informacją zamieszczoną na stronie ST>CROIX (jak chce się być takim "FERR") powinno się zarejestrować kijek do 30 dni od chwili kupna ;) . 

Tylko , że jak to u nas i nie tylko ; wyszły NOWE modele , a jeszcze STARE są w obiegu i na półkach sklepowych. W czasie rejestracji, nikt nie woła paragonu !!! i nie trzeba się nim podpierać ( chyba , że gwarancję realizuje się przez sklep PL w którym kupiliśmy towar) . Jeżeli to import "własny" spokojnie można nim łowić , a rejestracji można dokonać praktycznie kiedy się chce lub zaistnieje taka potrzeba. Nie ma możliwości sprawdzenia kiedy kijek został kupiony / sprowadzony   ;) . Gdyby było inaczej to czasami zanim dotarł by z za wielkiej wody , a to często bywa ponad 30 dni , nikt by tego nie miał możliwości zrobić  ;)  :P .

Nie lepiej sprawdzić kijek , czy mi pasuje, czy wszystko jest OK i dopiero później go zarejestrować ???

Następny właściciel ma wtedy duże uproszczenie i bez problemu w razie czego sam może sobie ogarnąć temat reklamacji. 

...widzę tu takie kwiatki na giełdzie , "sprzedam zarejestrowany kijek ST>CROIX kupiony wczoraj , bo mi nie podchodzi .... ?????

Użytkownik miramar69 edytował ten post 20 maj 2018 - 08:37

#2356 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów

Napisano 20 maj 2018 - 08:41

Z tego co tu piszą posiadacze santkrojów to, że amerykanie często idą na rękę jak się załatwia reklamację u nich. U nas bez paragonu będzie lipa chyba, że nasz sprzedawca pójdzie na ugodę.

#2357 OFFLINE   miramar69

miramar69

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ

Napisano 20 maj 2018 - 08:51

Przypuszczam , że 50% wędek i 60% blanków w naszym kraju to własny import . Ilu z tych użytkowników dostało paragon ?????  :)

Jeżeli zarejestrujesz to tylko potwierdzisz , informację w ST>KROIX , ze ich kijek został kupiony i znajduje się w rękach polaka  ..... itd....

Ich kije zbrojone posiadają numer seryjny i indywidualny dla każdej wykonanej wędki , który przed opuszczeniem jest zeskanowany i pewnie zapisany w ich bazie.

W chwili zarejestrowania wiedzą - co i kto i jak  :) .

Tylko co w takim razie z blankiem?????

Wcześniej i blanki miały swoje indywidualne numery, później tego zaniechano. Teraz tu jest ograniczenie co do paragonu, faktury sprzedaży - choć nie do końca  :)  ;) .

#2358 OFFLINE   robert.bednarczyk

robert.bednarczyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2064 postów
  • Lokalizacjalubelskie
  • Imię:Robert

Napisano 20 maj 2018 - 09:04

Koledzy to trochę nie tak. Co do rejestracji rzeczywiście 30 dni od daty zakupu, ale jeśli w tym terminie nie zarejestrujemy to i tak mamy gwarancję tyle tylko, że jej okres biegnie od daty produkcji wędziska, która jest zapisana w kodzie na każdym blanku. Każdy kij ma taki numer indywidualny. Dwie pierwsze litery to oznaczenie roku i miesiąca produkcji. Oczywiście brak rejestracji, zwłaszcza w przypadku wędzisk produkowanych kilka lat temu, które w sklepie czekały trochę na nwego właściciela, spowoduje, że parę latek z okresu gwarancyjnego wypada.

Warto tu zerknąć.

http://www.corona-fi...edek,St.,Croix/
  • Kupisz i 100icki lubią to

#2359 OFFLINE   Kupisz

Kupisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 postów

Napisano 20 maj 2018 - 09:09

Ja tu w polemikę nie wchodzę. Zależy gdzie chce kolega reklamować spina. Sprawa jest jasna. Usa ok można się dogadać. Polski sprzedawca nie uwzględni reklamacji bez paragonu i nie będzie się szarpał z amerykanami jak mu ktoś przyniesie wędkę nie wiadomo skąd. Tutaj nie wiem czy np sklep Ż..k zapisuje u siebie jaki nr seryjny wędki sprzedał i czy jest w stanie to potem szybko sprawdzić. Jak reklamacja bez dowodu zakupu to tylko USA jak jest kto kumaty w angielskim. Amerykanie piszą też że w razie "w" trzeba mieć metki i gwarancję papierową co jest z metkami razem...

Użytkownik Kupisz edytował ten post 20 maj 2018 - 09:13

#2360 OFFLINE   miramar69

miramar69

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ

Napisano 20 maj 2018 - 09:12

Robert , to też nie tak do końca  ;)  :) ,  bo :

- wędka jest wyprodukowana dajmy w 2017r , wędka leżakuje w sklepie powiedzmy 5 latek , bo nie było chętnego. Po tych 5 latach jednak ktoś się zdecyduje na zakup i teraz CO????

... Straciłem pięć lat ze swojej gwarancji ??? bo nikt jej nie kupił wcześniej przez powiedzmy 1 rok od chwili jej wykonania oraz jej wprowadzenia na rynek do obrotu ????

;)  :)

Użytkownik miramar69 edytował ten post 20 maj 2018 - 09:19

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych