NERO HTF Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Cześć. Mamy na forum może jakiegoś trenera z siłowni, bądź osobę, która pasjonuje się kulturystyką bądź treningami ogólnorozwojowymi i trochę się zna na rzeczy?Pisać tu bądź na PW Pozdrawiam!
MichałM Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Cześć, ja jestem trenerem więc śmiało pytaj a postaram się pomóc ;-) 1
Sleepy Jeezy Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Nie jestem trenerem ale mam całkiem bogatą wiedzę na ten temat. Prowadzę nawet bloga na fp poświęconemu temu- Evidence Based Fitness. Na trenerów uważaj, sporo osób nazywa sie tak po 2 dniowym kursie 1
MichałM Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 To jeszcze nic, znam takich którzy w ogóle nie skończyli żadnych kursów i pracuja jako trenerzy :-P W tym miejscu chyba wypadałoby napisać coś o sobie, żeby być w miarę wiarygodnym.Skończyłem kierunek Wychowanie fizyczne na warszawskiej AWF, kurs trenerski robiłem w Polskiej Akademii Sportu, a ponadto jestem instruktorem pływania i boksu.Z klientami pracuje drugi rok prowadząc na co dzień indywidualne treningi. Gdyby ktoś miał jakieś pytania to śmiało pisać czy tu czy na priv a postaram się pomóc ;-) 2
Sleepy Jeezy Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 O tak, w tym wypadku wykształcenie wyższe jest pewnym wyznacznikiem. Trening to nic innego jak połączenie dietetyki, anatomii, fizjologii i biomechaniki. Tego nie da się nauczyć w kilka dni, można jedynei nauczyć się schematów, nie rozumiejąc co i dlaczego działa jak działa.Sam jestem studentem ale fizjoterapii i autorem wspomnianego wyżej bloga. @MichałM łowisz w Warszawskich okolicach?
Szymon82 Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Gdyby ktoś miał jakieś pytania to śmiało pisać czy tu czy na priv a postaram się pomóc ;-)Mnie ten instruktor boksu zainteresował - masz karierę amatorską na koncie ? Czy jesteś po zwykłym kursie weekendowym za 1000 z hakiem ?O tak, w tym wypadku wykształcenie wyższe jest pewnym wyznacznikiem.I tutaj drodzy studenci i absolwenci uczelni wyższych powiem tylko , że g prawda - tutaj wykształcenie nie jest żadnym wyznacznikiem ! Oczywiście @Jeffrey i @MichałM nie neguje waszych kompetencji i zazdroszczę trafnych życiowych wyborów. Edytowane 9 Września 2016 przez Szymon82
Sleepy Jeezy Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Nie twierdze, że ktoś bez studiów od razu z miejsca jest kiepskim trenerem, może być i lepszym niż ten po studiach nie chce żebyś mnie źle zrozumiał. Ukończona szkoła wyższa z tego co widziałem jest dobrym wyznacznikiem, chociaż nie daje 100% gwarancji. Prędzej poszedłbym do trenera który uczył się 5 lat i jego wiedza została zweryfikowana, niż takiego po kursie. 1
MichałM Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Mnie ten instruktor boksu zainteresował - masz karierę amatorską na koncie ? Czy jesteś po zwykłym kursie weekendowym za 1000 z hakiem ? Mam za sobą kilka lat trenowania sztuk walki i ukończony kurs trwający jeden pełny rok akademicki. Tu rozróżnijmy instruktora sportu od trenera danej dyscypliny.Mam wiedzę i umiejętności aby prowadzić zajęcia z boksu na poziomie rekrecji ruchowej. Natomiast przygotowanie zawodnika do udziału we współzawodnictwie to już nie moja liga. Od tego są dyplomowani trenerzy. @Jeffrey, nie często bo mieszkam poza miastem ale czasem łowię na Wiśle. Częściej bywam w Zielonce 2
Rekomendowane odpowiedzi