mercoss Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 czy ktoś wie jak obejrzeć na kompie mapy zrobione w formacie *at5. Mam do echosondy mapę zbiornika którego nie znam i chciałbym się "rozejrzeć" ale oglądanie na sondzie 5 trochę słabo wychodzi. Interesuje mnie nawet jedynie opcja "podgląd", chociaż nie ukrywam, że ideałem była by możliwość pomiarów i zaznaczania punktów czy obszarów.Będę wdzięczny za każdą pomoc.
bankroot Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Insight Planner. Na stronie Lowrance są też emulatory sond (np. Elite 7 lub 5), na których można obejrzeć mapy w formacie at5.
mercoss Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Mam emulator Elite 5, ale nie udaje mi się wczytać własnych map. A czy program Insight Planner jest gdzieś w wersji demo albo trial? Edytowane 4 Października 2016 przez mercoss
ptychoo Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Na krótką metę masz wersję trial:http://reefmaster.com.au/index.php/products/sonar-viewerMożna spokojnie logi oglądać na +50". Każda woda jest wtedy inna (bardziej rybna, ciekawsza), od tej co widzimy choćby na 12".
mercoss Opublikowano 5 Października 2016 Autor Opublikowano 5 Października 2016 dzięki, ale nie chodzi o oglądanie logów sl2, tylko mapy at5, np. kupionej już gotowej, a nie robionej przez siebie.
ptychoo Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 No, rzeczywiście rozpędziłem się. Ale może komuś ta informacja się przyda. Od kiedy Lowrance wypuścił Insight Planner symulatory przestały działać. Pewnie dostały jakąś magiczną instalację. Innych opcji darmowych również nie znam. Czy warto wyłożyć $ za Insight Planner, to niech się wypowie może Adam (siarq) lub Rafał (RafalC), bo sam jestem ciekaw.
mercoss Opublikowano 5 Października 2016 Autor Opublikowano 5 Października 2016 Pewnie bym rozważył zakup, ale potrzebuję dla znajomego, tylko do przejrzenia i zapoznania się z Zegrzem i to na jednorazowy wypad.
wuran Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 przecież Zegrze jest do obejrzenia w dziale http://jerkbait.pl/page/index.php/mapy_batymetryczne.html, chyba że ta mapa się jakoś znacząco różni, np zaznaczone miejscówki czy coś
mercoss Opublikowano 5 Października 2016 Autor Opublikowano 5 Października 2016 dzięki, to mi wystarczy.
siarq Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 insght planera kupilem jak sie bawilem w mapy z elit hdi , draznilo mnie ciagle przekladanie kart , zeby obcziac jak wyglada mapa.i wsumie poki co nie uyzwam juz tego programu. ogolnie oddaje to jak wyglada mapa, mozna planowac trasy point itp. jak zaczelem plywac z hds , zniknal problem z kolorami , zoomem w mapach i wszytsko ograniam w reefmaster.
Rekomendowane odpowiedzi