Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktoś wie jak obejrzeć na kompie mapy zrobione w formacie *at5. Mam do echosondy mapę zbiornika którego nie znam i chciałbym się "rozejrzeć" ale oglądanie na sondzie 5 trochę słabo wychodzi. Interesuje mnie nawet jedynie opcja "podgląd", chociaż nie ukrywam, że ideałem była by możliwość pomiarów i zaznaczania punktów czy obszarów.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Mam emulator Elite 5, ale nie udaje mi się wczytać własnych map. A czy  program Insight Planner  jest gdzieś w wersji demo albo trial?

Edytowane przez mercoss
Opublikowano

No, rzeczywiście rozpędziłem się. Ale może komuś ta informacja się przyda.

Od kiedy Lowrance wypuścił Insight Planner symulatory przestały działać. Pewnie dostały jakąś magiczną instalację. Innych opcji darmowych również nie znam.

Czy warto wyłożyć $ za Insight Planner, to niech się wypowie może Adam (siarq) lub Rafał (RafalC), bo sam jestem ciekaw.

Opublikowano

insght planera kupilem jak sie bawilem w mapy z elit hdi , draznilo mnie ciagle przekladanie kart , zeby obcziac jak wyglada mapa.i wsumie poki co nie uyzwam juz tego programu. ogolnie oddaje to jak wyglada mapa, mozna planowac trasy point itp. jak zaczelem plywac z hds , zniknal problem z kolorami , zoomem w mapach i wszytsko ograniam w reefmaster.