Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dużo czasu spędzam na zbiorniku turawskim.Postanowiłem stworzyć nową miejscówkę.Oczywiście naniesiona na GPS :D ,

w tym celu zatopiłem choinkę umocowaną do wielkiego kamulca.Dodatkowo nawrzucałem jeszcze wiele dużych kamieni.

Oczywiście mam nadzieję że turawskim smokom (i nie tylko) ten pomysł się spodoba...Co myślicie o tym?

post-62481-0-31655300-1478119841_thumb.jpg

• Like 5
Opublikowano

Tworzyłem miejscówkę głównie z myślą o prezentach pod lub przy niej. ;)

Zresztą jak popołudniu spływałem to podjechałem do niej i już drobnica się kręciła. :D

• Like 2
Opublikowano

Podobnie kiedyś rybacy robili sztuczne tarliska dla sandacza, zwane "krześliskami". 

Z kolegami też myślimy o wrzuceniu w pewnie miejsca "naszego" jeziora kilku większych kamieni, głazów aby utworzyć miejscówkę. 

Pozdr.mk.

Opublikowano

Jak byś potrzebował prezentów typu zlewozmywak, albo regał na prezenty daj znać  :) A tak na poważnie to pierwszy lepszy gumofilc z plecionką 0,20 lub grubszą rozwiąże problem świąt :)

Opublikowano (edytowane)

cabage,uwierz.Nie ma takiej opcji...Trzeba rwać ew.odczepiacz. ;)

Dużo wody nad choinką zostało? Masz jakiś obraz z echo jak to wygląda ? Chyba ze masz gps i nie chcesz zdradzać miejscówki ?

Edytowane przez cabage
Opublikowano (edytowane)

Nasz Dadaj regularnie tworzy takie miejsca - krześliska - na wspomnianym w nazwie Dadaju.

Co do adresu - kiedyś, na jednym z mazurskich, płaskich i równych jak dno płaskiej wanny, niewielkich jezior - budowałem adres wrzucając duże kamienie.

Po jakichś dwudziestu wypadach, okazało się, że okonie polubiły to miejsce. Parę przyzwoitych ryb stamtąd wyjąłem. Niestety nie do końca trafnie wytypowałem adres i z czasem kamienie zakryło.

Sprawdzone przez kolegę nurka  :D

Edytowane przez Dano-g
  • Like 3
Opublikowano

Próbował ktoś robić takie krześliska na rzekach? Jest sens próbować?

Wszystko ma sens jeśli się odpowiednio przygotujesz :) 4 płyty chodnikowe i kawał drzewa i gra muzyka

Opublikowano

Czy to jest aby legalne ?

Pewnie nie ale na rzece nikt nie udowodni Ci, że wrzuciłeś drzewo do wody. Chyba że Cię ktoś nagra lub złapie na gorącym uczynku 

Opublikowano
No i na dużych rzekach typu Wisla nic to nie da ta rzeka potrafi przemiścić o wiele cięższe elementy niż płyty chodnikowe.
  • Like 1
Opublikowano
Zdaje sobie sprawę, że na dużych rzekach to ten zabieg wiele nie da. Myślę raczej o małych lub średnich (pojęcie względne). Pozostaje chyba tylko odpowiednio wytypować miejsca pod krześliska.
  • Like 1