@d@ms Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Hejka wszystkimOd niedawna rozpocząłem moją przygodę z przynętami gumowymi - wiele cennych rad oczywiście dzięki wam - Fish28 i Tomy - dzięki panowie. Ale do wracając do tematu zastanawiałem się (może ktoś z was próbował) czy jest możliwe umieszczenie w środku gumy szklanej grzechotkę - ale na etapie odlewania gumy - czy plastisol nie wypchnie jej do góry ?
thoffi Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Możesz np. odlać połowę gumy np. brzuszek i zatopić w niej tą grzechotkę ,a następnie dolać resztę. Grzechotka na pewno się nie ruszy.
olabo Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 A nie łatwiej wbić grzechotke i zabezpieczyć klejem?Osobiście wbijam w korpus lub ogonek i nie wypadaja,nawet bez kleju.
deywed12 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 pytanie tylko czy ta grzechotka to nie zwykła fanaberia... 1
@d@ms Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 Opinie są różne tak samo jak o atraktorach. Jedni uważają że podnosi to skuteczność przynęty inni że nie ma to znaczenia
woblerek48 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 to już było na ten temat...http://jerkbait.pl/topic/23720-woblery-z-grzechotk%C4%85/
@d@ms Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 No było tyle że o tam była mowa o grzechodce w woblerach - ja tutam o użyciu jej w gumie. Być może to jest to samo mimo różnych materiałów itp
thoffi Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Musisz spróbować. Nie jest to jakaś chyba skomplikowana sprawa z tym zatopieniem grzechotki.Jednym słowem pobaw się tym, jakiejś strasznej kasy nie stracisz a wnioski przyjdą same. Edytowane 6 Listopada 2016 przez thoffi 1
sinus Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 Odkopię temat...Dobierając ostatnio z promocji w sklepie, nabyłem drogą kupna, szklane grzechotki od SG, trochę z ciekawości, trochę z powodu ich występowania w niektórych seryjnych gumach.Pytanie czy poza woblerami, grzechotki mają sens w Waszej opinii? Jeśli tak to jak je montujecie? Tylko wcisk, czy wcisk i klej? Korpus, czy ogon przynęty?Na dowolny gatunek i miejscówkę, czy tylko na określone łowiska i ryby? 1
Rekomendowane odpowiedzi