Bo to kanał "Yes Kill"
Nastepną decyzję uchawlą taką, że każdą rybkę trzeba będzie beretować
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 kwiecień 2017 - 14:39
Bo to kanał "Yes Kill"
Nastepną decyzję uchawlą taką, że każdą rybkę trzeba będzie beretować
Napisano 24 kwiecień 2017 - 14:45
Czyli Okręg Wrocław wraca do swoich chlubnych przyzwyczajeń.
A w kwestii pstrągów znamienną jest kwestia niedawnych zarybień jedynej już, jak się okazuje wody No Kill okręgu, po której nawet nie zamknięto rzeki na kilka dni a "pstrągarze" urządzili sobie swoiste świniobicie na wpuszczaku. Oczywiście fakt że w te same miejsca wpuszczono lipienie, króciaki i selekty potoka powoduje u mnie skurcz mięśni brzucha ze śmiechu. Tylko ze to śmiech bez radości....
I tylko nie wiem czy nikt tam nie myśli logicznie, czy dobro ryb i wody nie jest priorytetem.
Napisano 24 kwiecień 2017 - 15:22
A w kwestii pstrągów znamienną jest kwestia niedawnych zarybień jedynej już, jak się okazuje wody No Kill okręgu, po której nawet nie zamknięto rzeki na kilka dni a "pstrągarze" urządzili sobie swoiste świniobicie na wpuszczaku. Oczywiście fakt że w te same miejsca wpuszczono lipienie, króciaki i selekty potoka powoduje u mnie skurcz mięśni brzucha ze śmiechu. Tylko ze to śmiech bez radości....
I tylko nie wiem czy nikt tam nie myśli logicznie, czy dobro ryb i wody nie jest priorytetem.
Bo to jest tak , że za rok znowu będzie , że kormorany wszystko zjadły i trzeba będzie od nowa zarybiać. Szczodre będzie szczęśliwe, PZW Wrocław i wędkarze. Gruba sprawa. Idę na ryby. Pozdrawiam
Napisano 24 kwiecień 2017 - 16:05
Mój błąd Tomek Nieoczytany jestem, nie mój okręg więc kładę lachę na ich decyzje:)
Chory kraj i chorzy ludzie Ja tam się już nawet nie irytuję tymi starymi ubekami. Bliżej im jak dalej
Napisano 24 kwiecień 2017 - 18:57
Napisano 24 kwiecień 2017 - 20:12
Mój błąd Tomek Nieoczytany jestem, nie mój okręg więc kładę lachę na ich decyzje:)
Chory kraj i chorzy ludzie Ja tam się już nawet nie irytuję tymi starymi ubekami. Bliżej im jak dalej
Nie czepiaj się ubeków.
Dziś widziałem pierwszych trollingowców. Cztery kije, plecionki.... przy moich barkach
Tam gdzie suma 165cm skłusowali 2 tygodnie temu...
Użytkownik Tomek O edytował ten post 24 kwiecień 2017 - 20:14
Napisano 24 kwiecień 2017 - 20:23
W niedzielę , dzień po zarybieniu w miejscu gdzie zarybiano stało 5 samochodów , a i nawet widziałem dwóch "pstrągarzy" Korciło mnie by sprawdzić....
Napisano 24 kwiecień 2017 - 20:33
Napisano 24 kwiecień 2017 - 20:39
W tym ten "ubity" z odbarwionym już ogonem !? Jednego na pewno już mniej na nołkilu. Nie wytrzymał ciśnienia łofców
Napisano 24 kwiecień 2017 - 21:03
Nie czepiaj się ubeków.
Dziś widziałem pierwszych trollingowców. Cztery kije, plecionki.... przy moich barkach
Tam gdzie suma 165cm skłusowali 2 tygodnie temu...
Pewnie wobki ustawiali albo plecionkę klarowali a Ty się czepiasz
Wracając do wątku ryb...jeden dzień ciepłości a woda się dziś zagotowała. Sieczki na powierzchni milijony i ze 30 soczystych ataków rapiszonów. Sezon zapowiada się ciekawie Muszę tylko poczekać do połowy maja na wędkę :/
Napisano 24 kwiecień 2017 - 21:25
Inwestujesz w uniwersał okoniowo - sumowy jakim ja się posługuję ??
Napisano 24 kwiecień 2017 - 21:37
Inwestujesz w uniwersał okoniowo - sumowy jakim ja się posługuję ??
Uniwersał sandaczowo - boleniowo - szczupakowo...oby nie sumowym...oczywiście wędka współgra tylko z popsutym kołowrotkiem W połowie maja będzie skończona, dwa tygodnie na obycie a w czerwcu im dalej od Wrocławia tym lepiej Amen !
Napisano 28 kwiecień 2017 - 23:39
Panowie łowicie coś u nas??
18119205_1440130729387590_6968521942111409440_n.jpg 352,56 KB 30 Ilość pobrań
Napisano 29 kwiecień 2017 - 06:34
Napisano 29 kwiecień 2017 - 14:06
Współczuję tym co się naganiali i starali o ten odcinek C&R. Myślę, że na zawodach Street Fisting trzeba by jakąś pikietę zorganizować pod siedzibą związku!
Zawody SF mają inne priorytety
Napisano 29 kwiecień 2017 - 17:50
Miałem zacząć sezon boleniowy gdzieś na Odrze w okolicach Wrocławia, ale patrzę na stan i temperaturę wody i ogarnia mnie zwątpienie. Chyba trzeba będzie przemyśleć plany. Lata nie byłem na przyujściowym odcinku Widawy. Słyszałem, że nie można tam teraz dojechać autem i że same ujście zostało uregulowane. Prawda to? Warto tam jechać?
Napisano 30 kwiecień 2017 - 14:28
Wczoraj bylem na bystrzycy z myślą o okoniu - niestety rybki nie chcialy wspólpracowac.
Dzisiaj Odra okolice Zoo i też 0, czekoladowa woda, pozalewane główki.
Za to bylem przejechac się w stronę jazu opatowickiego i zastanawiam się nad rzeką "Oława" którą mijałem. Można tutaj łowić czy trzeba mieć jakieś specjalnie zezwolenia?
Użytkownik koczis edytował ten post 30 kwiecień 2017 - 14:29
Napisano 30 kwiecień 2017 - 16:31
Napisano 30 kwiecień 2017 - 17:03
Napisano 30 kwiecień 2017 - 18:08
To Tereny Wodonośne i łowić nie wolno.
nie wiem jak teraz ale kiedyś było wolno tylko jakiś specjalny kwitek trzeba było wychodzić od wodociągów,
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych