To może nie żałuj, tylko dopasuj tutaj termin :)
Jakby chodziło o mnie samego to bym przestawił i zrezygnował z Garmina.
Ale co powiem koledze , że jadę z kimś innym to nie ja.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 luty 2017 - 12:54
To może nie żałuj, tylko dopasuj tutaj termin :)
Napisano 22 luty 2017 - 23:08
Napisano 23 luty 2017 - 12:17
Super wyjazd się Wam zapowiada!
Jezioro jest piękne! I ma to, co tygryski lubią najbardziej, czyli podwodne łączki Choć z nimi też bywa różnie, bo jednego roku dana zatoka potrafi być cała porośnięta, by rok później być łysa, jak kolano. Także niekoniecznie namiary z poprzednich lat muszą się sprawdzić w kolejnych. Ale w tyle osób na pewno znajdziecie ryby
Na głębszej wodzie warto popróbować trola (np. Perch 14 SDR), ale ja zdecydowanie przedkładam ponad to kopnięcie w jerka
Odwiedziłem tą wodę prawie 7 lat temu i zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Ryb ilościowo jest sporo, ale można też liczyć na naprawdę okazałe egzemplarze. Pamiętam, że kompletując sprzęt na wyprawę nabyłem Fatso 10S RH, które cały czas przewijało się w filmie Eventuru. Złowiłem na niego....jedną niedużą rybę Choć na 14S w tym kolorze Matek złowił grubaśne 110cm...
U nas największą robotę zrobił Jack 18 S w obu wersjach kolorystycznych.
Wszystkim uczestnikom życzę takich zastrzyków adrenaliny
Napisano 23 luty 2017 - 12:34
Z tego co mi wiadomo,trolling nad Boren od kilku lat jest zabroniony. Przynajmniej tak twierdzi organizator wyjazdu oraz szwed właściciel domku.
Przynętą nr 1 na tą wodę dla mnie jest "tłusta guma". Jerki,blachy itp. nie sprawdzały się.
Napisano 23 luty 2017 - 14:40
Napisano 23 luty 2017 - 15:43
Z tego co mi wiadomo,trolling nad Boren od kilku lat jest zabroniony. Przynajmniej tak twierdzi organizator wyjazdu oraz szwed właściciel domku.
Przynętą nr 1 na tą wodę dla mnie jest "tłusta guma". Jerki,blachy itp. nie sprawdzały się.
Danielku, trolling z "z łapy" nie jest zabroniony, przynajmniej tak Szwed mi mówił,a jerki nie sprawdzały się bo rybki siedziały przeważnie na głębszej wodzie, a druga sprawa to mało tą metodą łapaliśmy...
Ja na pewno na wiosnę Jerkę zabieram...
Użytkownik porąbka edytował ten post 23 luty 2017 - 15:44
Napisano 23 luty 2017 - 15:43
Panowie przykro mi, ale muszę zrezygnować. Pojawił się wrześniowy wyjazd do Finlandii na sandacze i okonie z Zewem Przygody. Mojej ekipy od paru lat nie mogłem namówić na wyjazd do Finlandii (są zbyt leniwi) i dlatego musiałem z niej skorzystać, ponieważ będzie to mój pierwszy wyjazd nad fińskie jeziora.
Życzę połamania kija i pobicia PB.
Napisano 25 luty 2017 - 10:03
Weź kolegę na Boren A zamiast Garmina przyjedź na Dadaj na zlot j.pl.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
A są właśnie dwa miejscaPanowie przykro mi, ale muszę zrezygnować. Pojawił się wrześniowy wyjazd do Finlandii na sandacze i okonie z Zewem Przygody. Mojej ekipy od paru lat nie mogłem namówić na wyjazd do Finlandii (są zbyt leniwi) i dlatego musiałem z niej skorzystać, ponieważ będzie to mój pierwszy wyjazd nad fińskie jeziora.
Życzę połamania kija i pobicia PB.
Napisano 25 luty 2017 - 17:11
To może ja się wpiszę
1. Alaryk
2. Meme
3. MarcinZ
4. Rodu
5. Grzecho
6.Yamakato
7. Pluton
8.Inzynier
9.
Napisano 28 luty 2017 - 09:49
A-to dziwne , że tutaj taka cisza .
Taka woda i nie ma chętnych .
Napisano 28 luty 2017 - 10:50
Napisano 28 luty 2017 - 11:02
Poczytałem sobie w internecie i wniosek taki, że jezioro jak na Mazurach w czasach ich świetności, oczywiście pod względem rybostanu, bez kamyków.A-to dziwne , że tutaj taka cisza .
Taka woda i nie ma chętnych .
Użytkownik Alaryk edytował ten post 28 luty 2017 - 11:03
Napisano 28 luty 2017 - 11:36
Mnie nie dziwi.Termin taki sobie, jak na plytkie lowisko na poludniu,przy coraz wczesniejszych wiosnach.Szwedzi robia tam zawody chyba juz pod koniec kwietnia i maja swietne wyniki.Cena nie powala jak na wyjazd zorganizowany dla czlonkow portalu-Eventur bezposrednio wychodzi taniej,a inny organizator zacytowany w tym watku duzo taniej.
Napisano 28 luty 2017 - 14:55
Mnie nie dziwi.Termin taki sobie, jak na plytkie lowisko na poludniu,przy coraz wczesniejszych wiosnach.Szwedzi robia tam zawody chyba juz pod koniec kwietnia i maja swietne wyniki.Cena nie powala jak na wyjazd zorganizowany dla czlonkow portalu-Eventur bezposrednio wychodzi taniej,a inny organizator zacytowany w tym watku duzo taniej.
Darek sprawdź dokładnie ofertę i porównaj, różnica jest w liczbie łodzi w ofercie, bezpośrednio masz 2 łodzie z silnikami 15km na 6 osób.
Tu są 4 łodzie na 9 osób, 3 z silnikami 15 km i jedyna 3 osobowa jest z silnikiem 25 km.
Dodatkowo w cenie na forum jest wliczona licencja na to łowisko, a normalnie jest ona płatna na miejscu 300 SEK/osoba/tydzień.
Więc jak policzysz cenę ze strony Eventur 1835 PLN i dodasz do niej licencję 135-140 PLN ( kurs SEK z kantorów ) to wyjdzie ci to samo tyle że tu masz inną liczbę łodzi.
P.S. Zapraszam do pomocy w organizacji przyszłorocznych imprez, chętnie wykorzystamy Twoje doświadczenie i wiedzę żeby wyszło jak najtaniej i najlepiej
Napisano 28 luty 2017 - 15:29
Piotrek to nie problem wynegocjowac cos od organizatora na 9 osobowy wyjazd w nie najlepszym terminie, jezeli chodzi o polow szczupaka.To nie jest tez jeden wyjazd z tego biura organizowany przez jerkbait,wiec Eventur ma profity zapewnione-szkiery,a maja byc w tym roku jeszcze dwa wyjazdy z forum.
Organizator Boren24 oferuje wyjazd w przedziale 1250-1350zl. Moze daje cos mniej w tym zakresie,mozna sprawdzic,ale roznica ceny jest duza.
Co do Twojej propozycji pomocy w organizacji to wybacz,ale to jerkbait ma wieksze mozliwosci negocjacji i oferta powinna byc najlepsza w dobrym terminie.
Napisano 28 luty 2017 - 17:39
czyli "ponarzekam sobie na pracę innych i to w dodatku taką, która mnie nie dotyczy"?
Napisano 28 luty 2017 - 18:07
czyli "ponarzekam sobie na pracę innych i to w dodatku taką, która mnie nie dotyczy"?
Czemu konstruktywną krytykę traktujecie jak atak? Można mówić tylko dobrze albo wcale? Zaraz chłopaka zlinczujecie bo wyraził swoje zdanie.
Ja mam zgoła inne ale daleki jestem od traktowania głosów krytycznych popartych argumentami jako bezcelowe czepianie się. Może należy dokładnie przeanalizować dlaczego jeszcze nie ma kompletu chętnych i wyciągnąć wnioski przy organizacji wyjazdów za rok jeśli takie będą?
Użytkownik coma edytował ten post 28 luty 2017 - 18:08
Napisano 28 luty 2017 - 18:28
Czyżby sama cena była przyczyną braku pełnego grona?
Napisano 28 luty 2017 - 18:32
Czyżby sama cena była przyczyną braku pełnego grona?
Raczej nie tylko. Zbyt krótki termin na zapisy. Powinny ruszyć w zeszłym roku.
Na Kallso się udało. Ale tam bardziej egzotycznie
Napisano 28 luty 2017 - 19:46
Pio
Darek sprawdź dokładnie ofertę i porównaj, różnica jest w liczbie łodzi w ofercie, bezpośrednio masz 2 łodzie z silnikami 15km na 6 osób.
Tu są 4 łodzie na 9 osób, 3 z silnikami 15 km i jedyna 3 osobowa jest z silnikiem 25 km.
Dodatkowo w cenie na forum jest wliczona licencja na to łowisko, a normalnie jest ona płatna na miejscu 300 SEK/osoba/tydzień.
Więc jak policzysz cenę ze strony Eventur 1835 PLN i dodasz do niej licencję 135-140 PLN ( kurs SEK z kantorów ) to wyjdzie ci to samo tyle że tu masz inną liczbę łodzi.
P.S. Zapraszam do pomocy w organizacji przyszłorocznych imprez, chętnie wykorzystamy Twoje doświadczenie i wiedzę żeby wyszło jak najtaniej i najlepiej
Piotrek, nie chcę się wpierniczać między wódkę a zakąskę, ale skąd ta cena licencji? Na tej stronie http://borensfvo.se/ są po 150 koron, a na stacji benzynowej w Motali były po 80 koron za tydzień... Chyba że coś się zmieniło. BTW - o ile mi wiadomo trolling (w szwedzkim tego słowa znaczeniu) jest zakazany, a dorożka (z ręki, na jedną wędkę) - nie. Podobne zasady panują na niektórych wodach pstrągowych.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych