rafael Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Koledzy proszę o pomoc. Czy taka oto plecionka Sufix Performance Braid new 2006 warta jest nawinięcia . Jeżeli nie to może ktoś na podstawie własnych doświadczeń podpowie mi jaką warto kupić. pozdrawiamrafael
Tarłoś Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 WitamPower Pro.Od kiedy pierwszy raz zastosowałem - to innej nie założę.TARŁO$
pitt Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 kup i sprawdz ja wprawdzie sam uzywam - w wiekszosci przypadkow pp - ale chtnei sprawdzam nowe produkty
rafael Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Dzięki Pitt,ale właśnie dlatego pytam takich jak ty, żebym nie musiał sprawdzać pozdrawiamrafael
mifek Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 rafael ale pitt czy też tacy jak on nie moga wszystkiego sprawdzac
rafael Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Mifku drogi, ja od nikogo tego nie wymagam, ja tylko grzecznie proszę o parę słów na temat tej plecionki, od kogoś kto jej używał lub o radę jaką plecionkę warto kupić, chcę skorzystać z waszego doświadczenia Miło by było przeczytać np: używam takiej i jestem bardzo zadowolony pozdrawiamrafael
mifek Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 sam tego chciałeś Rafael. Ja sam nigdy nie mialem do czynienia z wyżej wymienioną plecionką. Dlatego wypowiadał się na jej temat nie będę. Na ogól używam Power Pro - 80 % przypadków, oraz SPIDER WIRE STEALTH - pozostałe 20%. z jednej i z drugiej jestem bardzo zadowolony. Co prawda spider wire ma nie tak gesty splot jak power pro i jak sie dobrze zabroduje to widac jak sie lekko rochodzi, ale ja ją po prostu lubie Na pewno nie polecam fire line, szczególnie z zasobów polskich. Głównie ze względu na jej sporą sztywność (jak na spiekną linke przystało) oraz wątpliwą jakość w przypadku tej polskiej. to tak po krotce
rafael Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 I o to mi chodziło Dzięki i pozdrawiamrafael
pitt Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 na multiplikatorach power pro, spider wire stealth, tuf line xp (tylko 50 lb) albo rapala thermic braidna stacjonarnych odchodze od power pro, bo mam czesto peruki i nie moge sobie ich wytluamaczyc(!?!?), sklaniam sie w strone spider wire stealth i rapala thermic braidwkrotce bede probowal sufixa i p-line
rafael Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Dzięki za informacje Pitt, kupiłem Power Pro i pewnie będę z niej zadowolony. pozdrawiamrafael
Friko Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 bo mam czesto peruki i nie moge sobie ich wytluamaczyc(!?!?), @pitt mam to samo, i tez zachodze w glowe co jest grane prawde mowiec to na plecionce wiecej mam brod na stalej szpuli niz na multiplikatorze w tej chwili zmienilem kolowrotek, ale nic to nie dalo. Zauwazylem natomiast ze peruki robia sie tylko na nowej plecionce - plecionka stara, miekka, splowiala, uklada sie idealnie i nie mialem na niej zadnej brodki. Chyba bede robil tak, ze na stala szpule bede nawijal tylko plecionke juz zmacerowana na multiplikatorze. Z drugiej strony, na tuff-line, nawet nowej, nigdy nie mialem peruki na stalej szpuli. Moze zatem zmienie plecionke?
rognis_oko Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Ja w 90% używam plecionki PP, a w 10% plecionki Stren'a (jest wykonana z tych samych włókien co PP i w zasadzie identyczna).Obydwie polecam.
Recommended Posts